Хахах даа.. Имам забележано најмногу така почна да прави ако го дојам легнат, заспива и јас станувам. По некое време сеќава дека ме нема и одма нурка
Иста ситуација кај мене,на првата контрола на 22-от ден бебето 1250 грама напреднато, само на доење. Ја прашав докторката што мисли како е, таа ми кажа супер е,само продолжи така. Ич немој да се секираш, сега не е време за диети и рестрикции, здравје кога ќе си порасне и ќе си јади тогаш ако има потреба ќе се интервенира.
И јас да се придружам, и мојата чиниш креветот ќе и даде да цица, со едната рака и ја држам градата на изволте, со другата ја исправам...
Леле жити се! Не ја познавам докторкава, мислам и нова е во Систина. Ама со вакви совети само лоша репутација си ствара. Ја прејадуваш, мн упорна.. пфф ме изнервира Јас големата ја носев кај Фиданоски, ама ич не збореше човекот и престанав, нема со сила зборови да му влечам од уста. Бебе од старт е кај Муратовска, многу ми е срцка докторката, ти ја препорачувам. Збори многу, е за екслузивно доење без води,чаеви,хемии за грчеви, не престанува да збори цел преглед. Цели 6месеви повраќаше, бљуцкаше, па најнормално ми викаше дека е, дека и нејзините деца на доење до 6м и биле и не престанале со повраќање млекце.
Не е голем интервалот на од 500 до 1500 да е просек? 1500 не е просек, мислам дека секако не е лошо но иде накај повеќе од нормално
Мислам дека не е. 500 е накај малку 1500 накај многу ама нормално е и тоа и тоа доено бебе не е дебело бебе
Si ima krivi na rast tie gi sledat za bebinjata. Moeto otprilika 900-1000gr napreduvase prvite meseci pa mi vikaa otislo vo pogornata kriva a ne pa so preku 1000 i zatoa taka reagiraat. Doeno bebe ne e debelo se slagam ama pa nekogas moze i pregolema tezina da ukazuva na drugi raboti sto nie bez medicinski fak ne gi znaeme. Jas smetam deka e ok doktor da te upati da proveris za sekoj slucaj,moze 1 vo 1000 bebinja ke ima problem ama ako e.moeto jas bi sakala da znam sto porano
Не реков дека е дебело ама како што пиша иде накај многу и сепак треба да се исклучат сите можни последици или причини поради тоа.
Да се надоврзам на сето тоа што ти го кажаа и др членки, мојата првите 3 месеци качуваше од 1400-1600гр,за сега на 8 месеци да има 12.400гр,ја носам на редовни контроли, да можеби е над кривата ама и се совпаѓаат тежината и висината, ниту еднаш не сум прекорена за тоа колку да сум ја доела, бевме на ексклузивно доење до полни 6 месеци, кога стануваат поактивни и запонуваш со дохрана нема да качува толку. Уживај мајка, дој си го колку сака и кога сака бебчето.Првите 3-4 месеци не се делеше од цице, тоа им е се не само храна, лесно е да се каже направи размак од 3 часа но кој може да занимава бебе на 3 недели кое освен спиење и јадење ништо друго не знае.
Zdravo vecer cicavmee vo 12 posledno ama od dvete cicase dobro i zaspa 12 dena sme stari i koga se razbudiv gledam 5 i 10 kako e kozno ic da ne stani za cicanje da pobara nz da se najade tolku mn
Моето искуство и на другарка исто е дека и вагите им се често грешни у Систина, побарај на друга вага. И мене ми рекоа режим на цицање, па на следна контрола еј вагата не мерела убаво.
Затоа што е уште многу мало. Не може многу да се најаде, мал капацитет има желудникот сеуште. Буди го ти, навечер не го оставај подолго од 3 саати без да го понудиш да цица.
Исто беше мојава ама кога ќе почне да ти се буди на 2 саати за цицање после некоја недела, ќе плачеш за спиење, ко јас сега
Moeto na pochetokot se budeshe na 3h samo a sega sme 2 meseci i 2 nedeli i si vrzuva 5-6 saati i spie. Pedijatarot mi rece da ne go budam za jadenje. Inaku ubavo ti rece ke places za spienje koa ke ti se budi mene edash cela vecer ne me ostai da spijam buden
Како да и веруваш на оваа докторка за друго кога си нема поим од доење? Моето родено над 4 кг, првиот месец качи без малку 2 кг. Никој ништо не кажа. Нека цица кога сака колку сака, златно правило.
Хрчи затоа што е царски. Со природен пораѓај се истиснува плодова вода, кај царски е скокнат тој дел. Нормално е и до 6 месеци да фрфори.
Реглан дозволен ли е? Од синоќа повраќам (мм имаше стомачен вирус, сигурно од него сум прифатила). Едит: антиметил не ми помагаат.