Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Хахах даа.. :rofl:
    Имам забележано најмногу така почна да прави ако го дојам легнат, заспива и јас станувам. По некое време сеќава дека ме нема и одма нурка :bandit: :D:smirk:

На kostovaivana и lovely91 им се допаѓа ова.
  2. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.474
    Допаѓања:
    17.297
    Иста ситуација кај мене,на првата контрола на 22-от ден бебето 1250 грама напреднато, само на доење. Ја прашав докторката што мисли како е, таа ми кажа супер е,само продолжи така. Ич немој да се секираш, сега не е време за диети и рестрикции, здравје кога ќе си порасне и ќе си јади тогаш ако има потреба ќе се интервенира.

На gjoker4e, nevermet18 и joy1 им се допаѓа ова.
  3. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.474
    Допаѓања:
    17.297
    И јас да се придружам, и мојата чиниш креветот ќе и даде да цица, со едната рака и ја држам градата на изволте, со другата ја исправам...;(

На Oneo и lovely91 им се допаѓа ова.
  4. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Леле жити се!
    Не ја познавам докторкава, мислам и нова е во Систина.
    Ама со вакви совети само лоша репутација си ствара. Ја прејадуваш, мн упорна.. пфф ме изнервира(facepalm)
    Јас големата ја носев кај Фиданоски, ама ич не збореше човекот и престанав, нема со сила зборови да му влечам од уста.
    Бебе од старт е кај Муратовска, многу ми е срцка докторката, ти ја препорачувам. Збори многу, е за екслузивно доење без води,чаеви,хемии за грчеви, не престанува да збори цел преглед.
    Цели 6месеви повраќаше, бљуцкаше, па најнормално ми викаше дека е, дека и нејзините деца на доење до 6м и биле и не престанале со повраќање млекце.

На joy1, MilaSs12, gjoker4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Не е голем интервалот на од 500 до 1500 да е просек?
    1500 не е просек, мислам дека секако не е лошо но иде накај повеќе од нормално

6. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.375
    Мислам дека не е. 500 е накај малку 1500 накај многу ама нормално е и тоа и тоа :) доено бебе не е дебело бебе :sun:

На Oneo и Andrejaaaaaa им се допаѓа ова.
  7. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Si ima krivi na rast tie gi sledat za bebinjata. Moeto otprilika 900-1000gr napreduvase prvite meseci pa mi vikaa otislo vo pogornata kriva a ne pa so preku 1000 i zatoa taka reagiraat. Doeno bebe ne e debelo se slagam ama pa nekogas moze i pregolema tezina da ukazuva na drugi raboti sto nie bez medicinski fak ne gi znaeme. Jas smetam deka e ok doktor da te upati da proveris za sekoj slucaj,moze 1 vo 1000 bebinja ke ima problem ama ako e.moeto jas bi sakala da znam sto porano

На IRBBB, Oneo и Marge им се допаѓа ова.
  8. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Не реков дека е дебело ама како што пиша иде накај многу и сепак треба да се исклучат сите можни последици или причини поради тоа.

9. Zumbulche

Zumbulche Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2021
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    1.810
    Да се надоврзам на сето тоа што ти го кажаа и др членки, мојата првите 3 месеци качуваше од 1400-1600гр,за сега на 8 месеци да има 12.400гр,ја носам на редовни контроли, да можеби е над кривата ама и се совпаѓаат тежината и висината, ниту еднаш не сум прекорена за тоа колку да сум ја доела, бевме на ексклузивно доење до полни 6 месеци, кога стануваат поактивни и запонуваш со дохрана нема да качува толку. Уживај мајка, дој си го колку сака и кога сака бебчето.Првите 3-4 месеци не се делеше од цице, тоа им е се не само храна, лесно е да се каже направи размак од 3 часа но кој може да занимава бебе на 3 недели кое освен спиење и јадење ништо друго не знае.

На IRBBB, joy1, kostovaivana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.150
    Zdravo vecer cicavmee vo 12 posledno ama od dvete cicase dobro i zaspa 12 dena sme stari i koga se razbudiv gledam 5 i 10 kako e kozno ic da ne stani za cicanje da pobara nz da se najade tolku mn

На Ladysimona му/ѝ се допаѓа ова.
  11. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Моето искуство и на другарка исто е дека и вагите им се често грешни у Систина, побарај на друга вага. И мене ми рекоа режим на цицање, па на следна контрола еј вагата не мерела убаво.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    6.221
    Затоа што е уште многу мало. Не може многу да се најаде, мал капацитет има желудникот сеуште. Буди го ти, навечер не го оставај подолго од 3 саати без да го понудиш да цица.

13. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.152
    Допаѓања:
    10.554
    Мојата така правеше на почеток. Буди го на 3 саати, јас така правев. Мало е треба да цица на 3 саати

На aceee99 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.150
  15. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.150
    Denski ja budam nekogaa sama se razbuduva ama retko ama sinoka mn 5 sati se nappravia

16. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.152
    Допаѓања:
    10.554
    Исто беше мојава ама кога ќе почне да ти се буди на 2 саати за цицање после некоја недела, ќе плачеш за спиење, ко јас сега

17. Ladysimona

Ladysimona Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2021
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    401
    Moeto na pochetokot se budeshe na 3h samo a sega sme 2 meseci i 2 nedeli i si vrzuva 5-6 saati i spie. Pedijatarot mi rece da ne go budam za jadenje.
    Inaku ubavo ti rece ke places za spienje koa ke ti se budi mene edash cela vecer ne me ostai da spijam buden

18. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.880
    Допаѓања:
    18.754
    Како да и веруваш на оваа докторка за друго кога си нема поим од доење?
    Моето родено над 4 кг, првиот месец качи без малку 2 кг. Никој ништо не кажа. Нека цица кога сака колку сака, златно правило.

На joy1 и Oneo им се допаѓа ова.
  19. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.880
    Допаѓања:
    18.754
    Хрчи затоа што е царски. Со природен пораѓај се истиснува плодова вода, кај царски е скокнат тој дел. Нормално е и до 6 месеци да фрфори.

На joy1, Oneo и marta993 им се допаѓа ова.
  20. Bulibu

Bulibu Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.904
    Реглан дозволен ли е? Од синоќа повраќам (мм имаше стомачен вирус, сигурно од него сум прифатила).;(

Едит: антиметил не ми помагаат.