Доење

Discussion in 'Бебе' started by bibitri, Jan 28, 2010.

1. BearMe

BearMe Популарен член

Здраво. Мајка сум на бебе 1+, на доење сме, ама преку силиконски брадавици. Е сега, моите брадавици се веќе во форма, ама помалку цица од нив, а и мнооогу болат. Како да се научиме без силиконските? Некогаш мислам ќе се онесвестам од болка

tina2018 likes this.
  2. ivani30

ivani30 Популарен член

И јас го поминав истиот процес, ке пробијат каналите и ке виде ок само треба да помине време. Јас си плачев колку болеше. Ставав облоги ладно топло, ланолин маст... За 10 тина дена се среди

tina2018 likes this.
  3. Eli-77777

Eli-77777 Истакнат член

Здраво мамички за една недела полниме 4м досега сме на ексклузивно доење и чајче од Бекутан си пиеме гледам млекото ми намалува а и ме разране на едната града од со е лакомо по препорака од педијатар зедовме hipp organic combiotic како да го давам навечер или? Сакам и со вкусови да почнам дали е рано и како би почнала на килажа сме ок 6180 на 3+ е само сум загрижена бидејќи главчето сам не го крева а кога ќе го земам в раце знае да си го држи само кога ќе го држам за рачиња за да се крени тој со газето се лизга ми рекоа вежби да му правам ... Сори на долгиот пост секое искуство и совет добредојден ☺️ имајте убав викенд

tina2018 likes this.
  4. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Моето така беше мрзливо за кревање на главата, но зголемив време поминато на меше и брзо имаше напредок.

Tiki123456, tina2018 and Eli-77777 like this.
  5. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Женски, јас сум на мал одмор а малата ми остана дома, сакам да ја одбијам а мене сега градите ми пукааат:( Освен туш и рачно молзење што др би ми помогло?

6. elimkd

elimkd Форумски идол

Внес на помалце течности, ако ти се влоши ситуацијата посети гинеколог

mssuniquee likes this.
  7. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Истакнат член

Во консултација со гинеколог бромергон ако веќе си на мисла целосно да прекинеш.

mssuniquee likes this.
  8. Bankiche

Bankiche Истакнат член

Здраво мајки...би сакала да вр прашам, болките во дојките што се јавуваат кога надоаѓа млеко, кога се повлекуваат? Или се јавуваат се додека доиме? Јас сум оперирана на едната дојка,па кога ми доаѓа млеко тоа се страшни болки,ми се плаче. Не се сеќавам како беше со првото,но тоа и не цицаше.

9. tina2018

tina2018 Популарен член

И јас така бев, малку по малку ќе му ги тргаш силиконските, јас обично при крај му ги тргав иначе нејќеше да цица исто. Сега сме 3 ипол мес и си цица без проблем. Треба време да пројде, јас мачкам ланолин и сум ставила два три пати листови од зелка. И два пати ставив свинска маст, ама измиј се пред да цица, и два три пати кокосово масло. Пробај, нешто ќе упали.

Last edited: May 14, 2022
  10. tina2018

tina2018 Популарен член

Можеш да го легнеш на тебе, ќе ја дигне главата и збори му, прај му ѕе да се крене.

Eli-77777 likes this.
  11. BearMe

BearMe Популарен член

Фала на советите, ќе пробам се што треба. Денес цел ден имав и помалку млеко, а вечерва како да снема скроз. Пиев чај и се надевам ќе се врати се во нормала, не би сакала да престанам со доење

tina2018 likes this.
  12. Eli-77777

Eli-77777 Истакнат член

На стомак кога е си ја крева на грб кока лежи нанапред неможи кога ќе го фатам за рачиња за да се исправи со помош додека ја исправи во вратчето потоа си ја држи ...

tina2018 likes this.
  13. Mucika

Mucika Популарен член

Колку пати ја правиш вежбата со кревање?

14. Eli-77777

Eli-77777 Истакнат член

Кога ќе дозволи бебушот кога е опуштен од педијатар ми е речено со рацете да му го поткрева главчето така што со брадата ќе допре во телото

15. Knizhevnik11

Мајки како сте со јадењето, јас јадам калорично, но постојано сум гладна, симнав 11кг по пораѓај и на толку јадење кило не можам да качам, нели само 500калории ни се плус потребни во време на доење, не знам како да се поправам малку.

16. Mucika

Mucika Популарен член

Не знам каква вежба ти покажале, јас ја кревам од лежечка ја фаќам за рачиња и ја носам до седечка па ја враќам, 10 пати 2 пати на ден и ја правев. Главчето ако ти е шубе дека го зафрла назад може да го придржуваш со едната рака. Вежбава не ја сакав ради тегнењето на рацете, па затоа и кога ја кревам во раце пример е легната ја вртам на страна и странично ја седнувам и ја кревам. Не знам дали ме разбра, ама за недела дена од вежбиве и се зацврсти тонусот. Вежбите на стомак и оваа се за различна група мускули.

Eli-77777 likes this.
  17. Mucika

Mucika Популарен член

Мислам дека слон можам да изедам. Нон стоп ми се јаде и нон стоп јадам, а се немам поправено, ама па не ни сакам :) имав неколку кг вишок пред бременост и си стојам на нив. :)

Knizhevnik11 likes this.
  18. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

@Knizhevnik11 и @Mucika да ви дадам од моиве :D:D:D Бидете среќни што симнувате килиграми.
    Јас првите три недели дури крварев си симнав некое килце, откако престана крварењето си почнав да си се подувам како балон.
    Јадам нормално, течности пијам премногу ама кај мене се има изгледа контра ефект.

pamelche, Mucika and Knizhevnik11 like this.
  19. BezglasnaBukva

BezglasnaBukva Популарен член

Јадам повеќе од било кога, бебе има скоро 9 месеци, јас уште си слабеам по малце :inlove:
    Ќе си го дојам до 3 год :rofl:

Mom's_life likes this.
  20. Knizhevnik11

Мене ме загрижува ова слабеење веќе, 50кг станав