Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.728
    Здраво. Мајка сум на бебе 1+, на доење сме, ама преку силиконски брадавици. Е сега, моите брадавици се веќе во форма, ама помалку цица од нив, а и мнооогу болат. Како да се научиме без силиконските? Некогаш мислам ќе се онесвестам од болка

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    2.683
    И јас го поминав истиот процес, ке пробијат каналите и ке виде ок само треба да помине време. Јас си плачев колку болеше. Ставав облоги ладно топло, ланолин маст... За 10 тина дена се среди

3. Eli-77777

Eli-77777 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2021
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    59
    Здраво мамички за една недела полниме 4м досега сме на ексклузивно доење и чајче од Бекутан си пиеме гледам млекото ми намалува а и ме разране на едната града од со е лакомо по препорака од педијатар зедовме hipp organic combiotic како да го давам навечер или? Сакам и со вкусови да почнам дали е рано и како би почнала на килажа сме ок 6180 на 3+ е само сум загрижена бидејќи главчето сам не го крева а кога ќе го земам в раце знае да си го држи само кога ќе го држам за рачиња за да се крени тој со газето се лизга ми рекоа вежби да му правам ... Сори на долгиот пост секое искуство и совет добредојден ☺️ имајте убав викенд

4. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.210
    Допаѓања:
    5.767
    Моето така беше мрзливо за кревање на главата, но зголемив време поминато на меше и брзо имаше напредок.

На Tiki123456, tina2018 и Eli-77777 им се допаѓа ова.
  5. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    53.475
    Женски, јас сум на мал одмор а малата ми остана дома, сакам да ја одбијам а мене сега градите ми пукааат:( Освен туш и рачно молзење што др би ми помогло?

6. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.362
    Внес на помалце течности, ако ти се влоши ситуацијата посети гинеколог

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.596
    Допаѓања:
    2.577
    Во консултација со гинеколог бромергон ако веќе си на мисла целосно да прекинеш.

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Bankiche

Bankiche Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2015
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    137
    Здраво мајки...би сакала да вр прашам, болките во дојките што се јавуваат кога надоаѓа млеко, кога се повлекуваат? Или се јавуваат се додека доиме? Јас сум оперирана на едната дојка,па кога ми доаѓа млеко тоа се страшни болки,ми се плаче. Не се сеќавам како беше со првото,но тоа и не цицаше.

9. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.198
    Допаѓања:
    3.968
    И јас така бев, малку по малку ќе му ги тргаш силиконските, јас обично при крај му ги тргав иначе нејќеше да цица исто. Сега сме 3 ипол мес и си цица без проблем. Треба време да пројде, јас мачкам ланолин и сум ставила два три пати листови од зелка. И два пати ставив свинска маст, ама измиј се пред да цица, и два три пати кокосово масло. Пробај, нешто ќе упали.

Последна измена: 14 мај 2022
  10. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.198
    Допаѓања:
    3.968
    Можеш да го легнеш на тебе, ќе ја дигне главата и збори му, прај му ѕе да се крене.

На Eli-77777 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.728
    Фала на советите, ќе пробам се што треба. Денес цел ден имав и помалку млеко, а вечерва како да снема скроз. Пиев чај и се надевам ќе се врати се во нормала, не би сакала да престанам со доење

12. Eli-77777

Eli-77777 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2021
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    59
    На стомак кога е си ја крева на грб кока лежи нанапред неможи кога ќе го фатам за рачиња за да се исправи со помош додека ја исправи во вратчето потоа си ја држи ...

13. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.030
    Допаѓања:
    4.865
    Колку пати ја правиш вежбата со кревање?

14. Eli-77777

Eli-77777 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2021
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    59
    Кога ќе дозволи бебушот кога е опуштен од педијатар ми е речено со рацете да му го поткрева главчето така што со брадата ќе допре во телото

15. Knizhevnik11

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.596
    Допаѓања:
    2.577
    Мајки како сте со јадењето, јас јадам калорично, но постојано сум гладна, симнав 11кг по пораѓај и на толку јадење кило не можам да качам, нели само 500калории ни се плус потребни во време на доење, не знам како да се поправам малку.

16. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.030
    Допаѓања:
    4.865
    Не знам каква вежба ти покажале, јас ја кревам од лежечка ја фаќам за рачиња и ја носам до седечка па ја враќам, 10 пати 2 пати на ден и ја правев. Главчето ако ти е шубе дека го зафрла назад може да го придржуваш со едната рака. Вежбава не ја сакав ради тегнењето на рацете, па затоа и кога ја кревам во раце пример е легната ја вртам на страна и странично ја седнувам и ја кревам. Не знам дали ме разбра, ама за недела дена од вежбиве и се зацврсти тонусот. Вежбите на стомак и оваа се за различна група мускули.

На Eli-77777 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.030
    Допаѓања:
    4.865
    Мислам дека слон можам да изедам. Нон стоп ми се јаде и нон стоп јадам, а се немам поправено, ама па не ни сакам :) имав неколку кг вишок пред бременост и си стојам на нив. :)

На Knizhevnik11 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.724
    Допаѓања:
    38.300
    @Knizhevnik11 и @Mucika да ви дадам од моиве :D:D:D Бидете среќни што симнувате килиграми.
    Јас првите три недели дури крварев си симнав некое килце, откако престана крварењето си почнав да си се подувам како балон.
    Јадам нормално, течности пијам премногу ама кај мене се има изгледа контра ефект.

На pamelche, Mucika и Knizhevnik11 им се допаѓа ова.
  19. BezglasnaBukva

BezglasnaBukva Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2015
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    1.956
    Јадам повеќе од било кога, бебе има скоро 9 месеци, јас уште си слабеам по малце :inlove:
    Ќе си го дојам до 3 год :rofl:

На Mom's_life му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Knizhevnik11

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.596
    Допаѓања:
    2.577
    Мене ме загрижува ова слабеење веќе, 50кг станав