Евровизија 2010

Discussion in 'Музика' started by bilkata, Feb 22, 2010.

1. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Ми се допаѓа победничката песна. Во полуфинале Ѓоко се пласирал на 15 место со 37 поени.

2. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Ништо посебно песнава. По едно слушање се заборава.

3. irenna

irenna Популарен член

Јас оваа година немав фаворит, сите песни ми беа тапа. Порано ќе се издвоеа неколку добри песни ама сега ептен слабо. Германската ми е онака, добра, не е којзнае што ама па не е ни најлоша, симпатично звучи.

4. glammur

glammur Истакнат член

Уф, оваа година беше нешто подобра за разлика од ланската Евровизија, ама сепак и оваа година некако песниве не беа нешто нај нај. Ај да кажеме дека Азербејџан ми беше фаворит од тие што влегоа во финале. Нашава песна не сакам да ја коментирам, пошто немам баш пофални зборови, не само за песната, воопшто за целата изведба. Инаку од втората полуфинална вечер многу ми се допадна песната на Хрватска, само штета што не влезе во финале.

5. lebarka

lebarka Истакнат член

Мислам дека оваа година конечно на Евровизија имаше неколку нормални песни. Под нормални мислам неевровизиски:), затоа што ретко која евровизиска песна во послевниве 10, 15 год би се слушала и после Евровизија. Токму и затоа навивав за Германија. Песната е нетипична за Евровизија и мислам дека ќе стане хит.

6. Hipica

Hipica Форумски идол

Зарем Германците победија? Да не ти се верува. А се случуваше да бидат последни на табелата. Одма одам на јутјуб да видам што песна ќе беше тоа.

7. Bright

Bright Популарен член

И јас се чудев. :lol: Песничка. Обична поп песничка без никакви сценски додатоци.
    Јас сеуште се чудам со кој ум на евровизијава праќаат балади.... банални балади. блаблабла

8. veri

veri Популарен член

Беа последни на табелата затоа што откако го направија новиот систем на гласање со кој големата четворка Германија,Шпанија,Велика Британија и Франција имаат сигурен пласман во финале, затоа никој не гласаше за нив. И со освоени нула поени тие земји имаат гарантирано место во финале. И затоа во последните години секогаш беа меѓу последните.

9. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Наместено беше да победи Германија, затоа што и помогна на Европа да излезе од економската криза. Ова е уште еден доказ дека Евровизијата е политички настан. Убава е песната, меѓутоа повеќе е за на детска Евровизија.

10. zvezdakoska

zvezdakoska Истакнат член

Немав фаворит, а и навистина ми беше криво што не успеавме да влеземе во финалето. А германската песна воопшто не ми се допадна, се зачудив кога видов дека победиле.:o

11. Hipica

Hipica Форумски идол

Еве ја слушнав пред малце.... и не е лоша. Поарно некоја ваква отколку некои глупости да изведуваат. Бесни глисти.

12. valenTina.bT

valenTina.bT Истакнат член

И јас мислам дека е наместено и дека има политичка позадина.Песната не е лоша ама имаше многу поубави песни.

13. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Имаше поубави песни од победничката песна. Многу ми се допаѓаа песните на Турција и на Данска. Баш ме интересира која држава ќе ја наместат да победи следната година.

14. Malechk0

Malechk0 Истакнат член

Имав повеќе фаворити :)
    на прво место ми беше Франција
    на второ место Молдавија
    и таа што победи ми се свиѓаше Германија :)

15. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Ми се допаѓа и песната на Франција. Добра атмосфера направи претставникот на Франција кога настапуваше.

16. GaGa-GirL

GaGa-GirL Истакнат член

Мои фаворити беа Шпанија, Турција и Босна ама ни на Германија песната не беше лоша. За разлика од претходните години мислам дека на овогодинешната Евровизија имаше доста добри песни и фер избор.

17. Nina24

Nina24 Популарен член

Дали го гледавте настапот на шпанците и упадот на типчево на среде песна :rofl: :rofl: :rofl: Колку е смешно како никој од луѓево на сцена не реагира, си продолжуваат најормално со настапот, а дечково го брка обезбедување по сцена додека тој со стил бега :D Типов влегува на 1:12... Обрнете вниманиеe :rofl:

http://www.youtube.com/watch?v=7uWCTeIv-Tc

18. valenTina.bT

valenTina.bT Истакнат член

хахахах леле тогаш не го забележав ама сега си се изнасмеав ххахахахахаахах ццц :D :rofl: :D :D

19. kate21

kate21 Популарен член

^^Типот е познат по такви упади на јавни манифестации, ама лошо не мисли ништо, ептен е фан :D
    Инаку, евровизијата синоќа не ја гледав, ама денес ги слушнав поголемиот дел од песните, и добро, не е лоша победничката, ама е детска некако. А многу ми се допадна Романија, Данска и Шпанија, интересно ми беше тоа песниче. Како и да е, се знае како следува тој натпревар. Битно е што сеуште се организира, па политика или не, нека му ја мислат други, јас не се замарам со тоа повеќе. Па и добро е да има нешто вакво, сепак нови песни се. Квалитетот плус-минус :)

20. garudamon

garudamon Истакнат член

Кој ви беше фаворит, и мислете ли дека на Германија и беше заслужена победата?