Евровизија 2016

Discussion in 'Музика' started by Polsko, Mar 8, 2016.

1. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Мене никогаш до сега не ми се случило воопшто да немам фаворит, ниту една песна да не ми е ништо посебно. Од изминатите години има песни кои сеуште ги слушам ден денес, а што се случи годинава не знам навистина...
    Гледав и без разлика на тоа што немав фаворит, иако ајде ќе речам дека песната од Шведска ми беше онака фина и различна од се друго, а и Украина имаше моќен звук, соодветен за победа.
    Исто така, ми се допаѓа новиот начин на гласање, бидејќи е понеизвесно и со тоа и поинтересно.
    Се' на се', најдосадна Евровизија ever.

2. Abeja

Abeja Популарен член

Целиов циркус беше чиста политика. Украина беше избрана за ништо друго туку само од инат за Русија, да не победи Русија а да победи Украина чија песна беше со политички мотиви против Сталин. Песната беше шит, одвратна, непевлива, морбидна.
    А песната на Австралија беше далеку подобра, квалитетна пејачка, плус интересно ќе беше наредна година Европа да се преселеше во Австралија, ќе беше атракција, ама пуста политика бе и во музика против Путин да се било, демек него го заболе за Евровизија.
    Покрај тоа и Шпанија имаше интересна песна, па и Бугарија, и Хрватска...ама Украина бе, санкции против Путин |( Па уште и пуштија муабет како оној педерот не го пуштиле Русите на аеродром или нешто слично, па искинат пасош :D да да да...
    Нека се пријавуваат нашиве и другата година коа се глупи.
    И Македонија не беше избрана од чисто политички причини. Гледате каква ни е ситуацијата, ништо добро не сакаат да и се случува на нашата земја, па дури ни избор на песна за во финале. Можеби песната на Калиопи не ми се допадна, ама во споредба со целиот евровизиски циркус, Калиопи подобро испеа од две третини од сите кандидати. Гласање, телевоутинг, жири, курци палци, зарем верувате во тоа?

3. eutixismena

eutixismena Истакнат член

И јас сметам дека беше наместено досега само телеволтинг сега му текна и жири. Русија си беше прва од публиката и то е то.
    Мој фаворит беше Австрија.

Filiposka and Abeja like this.
  4. Marick14

Marick14 Истакнат член

Местена работа. Украина победи со помош од ЕУ.

5. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Чиста местенка беше победата на Украина. Песната има политички текст, а такви песни не е дозволено да се пеат на Евровизија. Украина требаше да биде дисквалификувана. Во 2009 Грузија имаше песна со политички текст, па беше одма дисквалификувана. Мислам дека од ЕБУ намерно го направија ова, за инает на Русија. Жирито ја бојкотираше Русија.

Someonespecial and anakonda88 like this.
  6. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Вистина е дека за инает од Русија , дозволија таква политичка песна за Татарите од Крим што биле протерани од Сталин во 1944 г! И што има убаво за уво во оваа песна??

Someonespecial likes this.
  7. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Mene i ruskata i ukrainskata pesna mi se za nikade, taka da, seedno.

8. Ketchup

Ketchup

Следнaвa гoдинa Русијa немa дa учествувa.

9. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Баш сега читав дека од Руската делегација се бунеле за песната на Украина, ама од ЕБУ ја признаваат победата. Најверојатно, нема да учествуваат наредната година.

Ketchup likes this.
  10. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Uf, EBU "iskina 300 rala opinci" za da se sluchi toa, celta e konechno ostvarena :emo:
    Pa i kako Rusite bi se pojavuvale na izbor odrzhan vo Ukraina so ogled na politichkata situacija?

Ketchup likes this.
  11. Ethrnity

Ethrnity Популарен член

Maka im e za Krim pa ne im preostana nisto drugo osven da placat ,zavivaat i tazat po nego na evroviziskata arena koja se pretvori vo mesto za lecenje na istoriski frustracii.Neznam samo dali se svesni kolku debilni ispadnaa vo ocite na javnosta koja gi sledese nastapite i laziranoto glasanje?

iloveyou29 and Abeja like this.
  12. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Сѐ е исполитизирано еј..катастрофа на нишо не личи.

13. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Како и да е, мене ми е убава песната. Отсекогаш сум го сакала ориенталниот мелос :music:

14. carver91

carver91 Истакнат член

Rusija je zasluzeno bila u top 3....super su oni efekti i nastup je za 5+ ali iskreno ne treba ti neki vokalni kapacitet da otpevas onu recitaciju...
    Ukrajinka i pored politike,imala je vokalno jacu pesmu i zanimljiv vibe...

15. Marick14

Marick14 Истакнат член

Русите на следна Евровизија ќе настапуваат со воен хор. А Украинците бараат следната Евровизија да се одржува во Крим.

Тоа значи дека и ако Франција победи, може да се одржи во Македонија.

Ketchup and Abeja like this.
  16. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

ова све е за инат на Русите..и смислата на Евровизија ке се изгуби.

17. Marick14

Marick14 Истакнат член

Како прво пеачката не е ни украинка. Којзнае од каде е. Арап некој од Индија.

18. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Уште кога ја слушнав песната не ме привлече воопшто мелодијата, уште па коа го прочитав лириксот и сфатив за што се работи :x(facepalm). Дури депресивно ми делува. Повеќе од јасно е дека е наместено, со оглед на правилото дека не смее песните да имаат политичка тематика. Џамала па изјавила демек ако ја прикажуваме реалноста полесно ќе допреме до луѓето (или така нешто) |(. Не знам дали беше за инат на Русија, или стварно некој мислеше дека песнава заслужува да победи. Евровизија го изгуби значењето, гласањето се иполитизира. Не дека не победувале убави песни, ама сега беше јасно дека не ја заслужува.
    Имаше и убави песни што не влегоа во финале, Белорусија на пример, па дури и Калиопи беше подобра од Џамалава
    Така да не се ни чудам што ние ни во финале не влегуваме, најпотценета земја сме во Европа, не е до пеачите и песните.

Ethrnity likes this.
  19. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

бај да веј и пеачката од Австралија не е Австралијанка.Кинсќиња е со Австралиско потекло,се гледа од авион.

20. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

А за шо станува збор?Само еднаш ја чув и не и обрнав многу внимание ич не ми се допадна..катастрофа беше