Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Евровизија 2016

Дискусија во 'Музика' започната од Polsko, 8 март 2016.

1. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.784
    Допаѓања:
    25.241
    Мене никогаш до сега не ми се случило воопшто да немам фаворит, ниту една песна да не ми е ништо посебно. Од изминатите години има песни кои сеуште ги слушам ден денес, а што се случи годинава не знам навистина...
    Гледав и без разлика на тоа што немав фаворит, иако ајде ќе речам дека песната од Шведска ми беше онака фина и различна од се друго, а и Украина имаше моќен звук, соодветен за победа.
    Исто така, ми се допаѓа новиот начин на гласање, бидејќи е понеизвесно и со тоа и поинтересно.
    Се' на се', најдосадна Евровизија ever.

2. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.380
    Допаѓања:
    17.581
    Целиов циркус беше чиста политика. Украина беше избрана за ништо друго туку само од инат за Русија, да не победи Русија а да победи Украина чија песна беше со политички мотиви против Сталин. Песната беше шит, одвратна, непевлива, морбидна.
    А песната на Австралија беше далеку подобра, квалитетна пејачка, плус интересно ќе беше наредна година Европа да се преселеше во Австралија, ќе беше атракција, ама пуста политика бе и во музика против Путин да се било, демек него го заболе за Евровизија.
    Покрај тоа и Шпанија имаше интересна песна, па и Бугарија, и Хрватска...ама Украина бе, санкции против Путин |( Па уште и пуштија муабет како оној педерот не го пуштиле Русите на аеродром или нешто слично, па искинат пасош :D да да да...
    Нека се пријавуваат нашиве и другата година коа се глупи.
    И Македонија не беше избрана од чисто политички причини. Гледате каква ни е ситуацијата, ништо добро не сакаат да и се случува на нашата земја, па дури ни избор на песна за во финале. Можеби песната на Калиопи не ми се допадна, ама во споредба со целиот евровизиски циркус, Калиопи подобро испеа од две третини од сите кандидати. Гласање, телевоутинг, жири, курци палци, зарем верувате во тоа?

На Filiposka, Ethrnity, Marossa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. eutixismena

eutixismena Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    1.414
    И јас сметам дека беше наместено досега само телеволтинг сега му текна и жири. Русија си беше прва од публиката и то е то.
    Мој фаворит беше Австрија.

На Filiposka и Abeja им се допаѓа ова.
  4. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Местена работа. Украина победи со помош од ЕУ.

5. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.117
    Допаѓања:
    36.324
    Чиста местенка беше победата на Украина. Песната има политички текст, а такви песни не е дозволено да се пеат на Евровизија. Украина требаше да биде дисквалификувана. Во 2009 Грузија имаше песна со политички текст, па беше одма дисквалификувана. Мислам дека од ЕБУ намерно го направија ова, за инает на Русија. Жирито ја бојкотираше Русија.

На Someonespecial и anakonda88 им се допаѓа ова.
  6. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.504
    Вистина е дека за инает од Русија , дозволија таква политичка песна за Татарите од Крим што биле протерани од Сталин во 1944 г! И што има убаво за уво во оваа песна??

На Someonespecial му/ѝ се допаѓа ова.
  7. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Mene i ruskata i ukrainskata pesna mi se za nikade, taka da, seedno.

8. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Следнaвa гoдинa Русијa немa дa учествувa.

9. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.117
    Допаѓања:
    36.324
    Баш сега читав дека од Руската делегација се бунеле за песната на Украина, ама од ЕБУ ја признаваат победата. Најверојатно, нема да учествуваат наредната година.

На Ketchup му/ѝ се допаѓа ова.
  10. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Uf, EBU "iskina 300 rala opinci" za da se sluchi toa, celta e konechno ostvarena :emo:
    Pa i kako Rusite bi se pojavuvale na izbor odrzhan vo Ukraina so ogled na politichkata situacija?

На Ketchup му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ethrnity

Ethrnity Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    557
    Maka im e za Krim pa ne im preostana nisto drugo osven da placat ,zavivaat i tazat po nego na evroviziskata arena koja se pretvori vo mesto za lecenje na istoriski frustracii.Neznam samo dali se svesni kolku debilni ispadnaa vo ocite na javnosta koja gi sledese nastapite i laziranoto glasanje?

На iloveyou29 и Abeja им се допаѓа ова.
  12. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.322
    Сѐ е исполитизирано еј..катастрофа на нишо не личи.

13. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.891
    Како и да е, мене ми е убава песната. Отсекогаш сум го сакала ориенталниот мелос :music:

14. carver91

carver91 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    283
    Rusija je zasluzeno bila u top 3....super su oni efekti i nastup je za 5+ ali iskreno ne treba ti neki vokalni kapacitet da otpevas onu recitaciju...
    Ukrajinka i pored politike,imala je vokalno jacu pesmu i zanimljiv vibe...

15. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Русите на следна Евровизија ќе настапуваат со воен хор. А Украинците бараат следната Евровизија да се одржува во Крим.

Тоа значи дека и ако Франција победи, може да се одржи во Македонија.

На Ketchup и Abeja им се допаѓа ова.
  16. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.322
    ова све е за инат на Русите..и смислата на Евровизија ке се изгуби.

17. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Како прво пеачката не е ни украинка. Којзнае од каде е. Арап некој од Индија.

18. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Уште кога ја слушнав песната не ме привлече воопшто мелодијата, уште па коа го прочитав лириксот и сфатив за што се работи :x(facepalm). Дури депресивно ми делува. Повеќе од јасно е дека е наместено, со оглед на правилото дека не смее песните да имаат политичка тематика. Џамала па изјавила демек ако ја прикажуваме реалноста полесно ќе допреме до луѓето (или така нешто) |(. Не знам дали беше за инат на Русија, или стварно некој мислеше дека песнава заслужува да победи. Евровизија го изгуби значењето, гласањето се иполитизира. Не дека не победувале убави песни, ама сега беше јасно дека не ја заслужува.
    Имаше и убави песни што не влегоа во финале, Белорусија на пример, па дури и Калиопи беше подобра од Џамалава
    Така да не се ни чудам што ние ни во финале не влегуваме, најпотценета земја сме во Европа, не е до пеачите и песните.

На Ethrnity му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.322
    бај да веј и пеачката од Австралија не е Австралијанка.Кинсќиња е со Австралиско потекло,се гледа од авион.

20. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.322
    А за шо станува збор?Само еднаш ја чув и не и обрнав многу внимание ич не ми се допадна..катастрофа беше