Пред некој ден Канал5 почнаа со емитување на нова италјанска серија ЕЛИЗА. Почнавте ли да го гледате филмот? http://www.youtube.com/watch?v=k_amB4oqlHQ
ЕЛИЗА -Kанала5 лелеее дури сега приметив дека сум напишала КАНАЛАААААА ај нека го поправат модераторите жал ми е
ЕЛИЗА -Kанала5 ако а гледаш, ке ми кажеш ли дали разбра зошто се удави синоќа таа? не разбрав болна беше или што и беше?
ЕЛИЗА -Kанала5 Јас почнав да ја следам серијава , ми се допаѓа, само овие две епизоди не ги загледав како што треба сакам вакви серии, филмови Таа што е сестрата на тој синот, на таа болната жена, шо се загледа тој во Елиза, сестра му некако многу е лоша, некако не убаво се однесува према Елиза.Не видов како почна серијава, за да го фатам ритамот во нивната им шема Се надевам ќе дадат реприза, да ги видам барем првите две епизоди, вака незнам што е како помеѓу дечково и Елиза, само знам дека ја закачеше кога беа со мајка му.Интересна ми е серијава.
Почнав да го гледам, синоќа не успеав да ја гледам епизодата, знаете кога има реприза? Ми се допаѓа филмот, убедена сум дека го имаат давано на некоја од програмиве порано. Жалам што е синхронизирана, италијанскиот е баш убав за слушање. Актерот ми е преубав
Содржински интересна, но не ја гледам од проста причина што синхронизацијата расипува се. Па не мора се да се синхронизира можело и со превод да биде. Изгледав неколку епизоди но не успеаа да го задржат моето внимание. Девојката (Елиза) многу ми се допадна како изгледа, и општо облеките кои ги носат. Пак ќе кажам еден Огроомен минус за тоа што не е на италијански нашиве со преводот расипуваат се. Во тој поглед не ми се допаѓа.
Јас вчера мислам, видов во 17 часот ја има репризата, загледав, ама ќе ги гледам сабота/недела репризите, ако ги дадат тогаш ако не, на јутјуб ќе гледам, ама вчерашната ја гледав, па си фатив ритам И мене не ми се допадна што е синхронизирана, да, италијанскиот е убав, но мислам дека со синхронизацијава за било која серија, многу се губи од оригиналот.Не може да се чуе како зборуваат актерите, едноставно не може да се добие комплетна слика за самата улога која ја толкуваат, бидејки поинаку глумат нашиве.И сега за секоја серија, синхронизација, па незнам што ќе биде кога ќе ги дадат Борџии уште и во таа серија да има синхронизација А се надевам ќе нема, иако знам дека се лажам оти нема шанси некоја серија која ќе ја дадат, да нема синхронизација.Разбирам за некои две-три, ама за сите Мора малку од оригиналот да остават, не бидуват вака. А за актерот се согласувам и тој Анџело е убав, дури си личит со Фабрицио, барем мене некако ми се слични како браќа да се
И јас ја гледам серијата . Сакам вакви серии и филмови. Ми се допаѓа облеката, тој временски период ми е омилен. Штета што ја синхронизирале нашиве, италијанскиот е преубав јазик, ама тоа е, ќе гледаме вака. Сепак поразлично и малце да го разбие сивилото кое не демнее од турскиве серии .
добро им текнало на канал 5 да сменат друга серија ,турскиве веќе се досадни, јас не ја загледав серијава штета
Прекрасна серија.Ја гледам од првата епизода и многу ми се допадна.Само синхронизацијата не ми се свиѓа
И јас ја загледав од прва епизода, се сложувам навистина е вистинско освежување од купот турски и индиски серии. За сега ми се допаѓа, а иначе од тоа што читав низ нет има многу позитивни коментари за серијава, љубовта помеѓу Елиза и Фабрицио ја споредуваат со Ромео и Јулија. Кај ги најдоа повеќето актери се со зелени и плави очи, ептен лепоти, нежни и грациозни ко створени за улогите. Штета што ја сихронизираат серијава мислам во ред е да си го сакаме и почитуваме нашиот ни мил јазик ама за серија од времето на кралеви и грофови и македонска сихронизација мислам, што не оди не оди. Кога веќе не не оставија некое турско зборче да научиме, можеа бар прекрасниот италијански. Spoiler Alessandro Preziosi Бајадера е за негови години.
Ја загледав серијава. Spoiler (И јас едно нешто од почеток да загледам) Ми се допаѓа облеката т.е. се поврзано со тој временски период. Жално е што е синхронизирана, толку убав јазик е италијанскиот... :/ Реприза има во 12:30.
Многу ми е убава серијава.Мислев Елиза ќе се земе со Анџело ама не, си го сакат Фабрицио, шо убаво и тој ја сакат неа.Анџело, без Елиза си остана
јас цела епиозда а изгледав и таман отидов до вц и се случил пресврт, како елиза му откажа на анѓело?? де кажете ми тоа не го видов. и што му е на грофот, кој го рани?
Ами стигнаа до олтар и само што стигнаа до таму, Елиза ја откажа венчавката со Анџело.А грофот отиде со таа што му била пријателка, Грациела ли како се викаше, на некои не им ги памтам имињата кај тие типците со кои таа била здружена, нешто мислам имаше врска со кралот, всушност таа го излажала грофот, таман да го затворат, им избега и нормално тие со нивните им безбедносни сили го ранија чоекот.Јас понеделникот и вторникот, не ја фатив серијава, на време и пак пропуштив, ама добро е, постојат репризи
убава серија али ова преводот ме нервира т.е. што ја сихронизираат италијанскиот е толку убав јазик што..навистина е жално...