Завеси

Discussion in 'Дом' started by Malecko-sk, Oct 29, 2011.

1. Malecko-sk

Malecko-sk Истакнат член

Видов дека нема ваква тема, па решив да ја отворам ;) Ве молам Феминки кажете ми какви завеси имате по дома и од кај си ги купивте..сега сум во таа фаза од средување на домот...

veronikaveronika likes this.
  2. Srekicka

Srekicka Популарен член

Нешто што најмалце ми се допаѓа во домот се завеси. Ги умрев моите дома дедека не ги извадивме и си ставивме венецијанер. Како прво беа како ќебиња, на мајка ми душата и излегуваше додека да ги испегла после перење и откако ги извадивме, визуелно добивме поголем простор. Со нив ептен ми беше затворено, а сега венецијанерот си го вртам како сакам, плус многу лесно се чистат.

3. slavica999

slavica999 Популарен член

И завесите и венецијанерите си имаат свои предности и недостатоци. Зависи како ти е уредено по дома и дали имаш ПВЦ прозори.
    Ако имаш ПВЦ прозори воопшто не се мисли стави венецијанери, бар сега има милион дезени а сега и овие најнови што се во комбинација со платно се фантастични и лесно се одржуваат.
    Мене сепак собата ми нема топлина ако нема завеса, штознам дали така ми е навикнато окото или ние сеуште го немаме оној перфектен модернистички стил. Гледај да не се пеглаат, тоа е најбитна работа, затоа што сакаат често перење бидејќи собираат прашина, полен еден куп и миризба а додатно ако ги комбинираш со драпери.
    Не се залетувај по звучни имиња еве на пр. Талија во ГТЦ истите можеш да ги најдеш и во др. помали продавнички, бар сега ги има на секој чекор.
    Еве ти линкче па разгледај си http://www.sezadomot.com.mk/zavesi-draperi.htm

okcenzi likes this.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Јас сакам завеси, куќата повеќе ми личи на дом со завесите. Со венецијанките ми е некако стерилно, ме потсетува на канцеларија или ординација. Ама имам дома венецијанки, онаму каде што ми се попрактични. А во другите соби само завеси од лесни и лелеави материјали, лесни за одржување. Ги перам често во машина со посебна програма за завеси и уште мокри ги закачувам. Нема потреба од пеглање.
    Во Охрид си ги најдов најубавите завеси... овде во Скопје ништо не ми се погоди.

Victorian and Eli23 like this.
  5. LaBella

LaBella Популарен член

Хахаха колку и се чудеа на мајка ми кога кажуваше дека не ги пегла и уште па дека ги закачува мокри :lol: ... многу сакам кога ке ги закачи така, цел стан мириса убаво баш дека уште се мокри :)

6. Malecko-sk

Malecko-sk Истакнат член

И јас повеќе сакам завеси, од венецијанки, поубаво ми е некако...само ми е страв мерките да не ги утнам при нарачка на завесите :)

7. Annath

Annath Форумски идол

Нема што да утнуваш при нарачката, обично се оди на дупла должина од корнизите. Ако ти е корнизот 2 м, завесата ќе ти биде барем 4 м. А за должина е индивидуално, кој како сака. Јас не сакам до земја да ми се, туку кратки, некаде во висина на горниот раб на радијаторите. Ама кај мене и таваните се околу 3 м високи, што не е случај секаде :)

LaBella, нема потреба од пеглање, не се гужваат при перењето... а дека мириса, навистина мириса :) не само додека се мокри, и после тоа :)

8. SarahTayMomsen

SarahTayMomsen Истакнат член

Хаха јас во мојата соба имам долги виолетови завеси :D :hai:

9. starfish

starfish Популарен член

На вратата за тераса имам ставено венецијанер кој очајно сакам да го заменам со завеси, оние како конци што висат.

Вакви

Во Џамбо имаше црни со сребрено, меѓутоа премногу оштетени и не ги купив.
    Каде да најдам такви на друго место?

10. Malecko-sk

Malecko-sk Истакнат член

Оди на Бит пазар има такви во разни бои ! Поздрав :)

11. danniela5

danniela5 Популарен член

Кај мене се бели. А нешто вака ми се допаѓаат.

За некоја собичка во село би било супер.

12. figgiMK

figgiMK Популарен член

мнн се убавии

13. figgiMK

figgiMK Популарен член

14. mime87

mime87 Популарен член

кај мене дома се вакви пред еден месец ги менувавме преубаво стојат посебно црната завеса,големите и тешки завеси воопшто не ми се допагаат ја голтаат цела светлина и премногу прашини собират само

15. meU

meU Популарен член

Совршени за во детска соба, шарено, свежо, разиграно, весело

Овие би ги ставила во спална( и моментално сум во потрага по некои убави, непрозирни завеси, на лила и кремасто за во спална)

16. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

како првите имам земено од бит пазар едно 300 денари, црвени и бели , а бидејќи прозорецот ми е мал имам завеса за 900 денари :D , две црвени од страна и едно бело во средина.а и во Џамбото има крем боја 299 денари беа последно кога ги гледав, но многу беа прозирни и потенки.

17. meU

meU Популарен член

Да ги гледав и јас во Џамбо, но тенки ми се. Сакам во спална како вторите ,материјалот со цветови што е или нешто слично

18. figgiMK

figgiMK Популарен член

19. figgiMK

figgiMK Популарен член

20. dolly.doll

dolly.doll Популарен член

slavica999 likes this.