Зависност од Facebook

Discussion in 'Општи дискусии' started by meredith, Apr 18, 2010.

1. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Добро кажано :).... и јас исто

2. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Седан на фб кога немам за учење. Прво ќе научам се што треба, а потоа седам на фб. Не ќе научиме нешто од него освен кој со кого е во врска. И јас сум зависник но се котролирам си викам прво научи па седи на фб :)

3. vendiii

vendiii Популарен член

Како беше она
    Шта Бог састаје Фејсбук растаје :D

Не знам никогаш не сум била зависна од ова . и не можам да сфатам зависна сум :o :^) па избриши го де ќе видиш пак ќе преживееш и без него .
    Јас мојов си го деактивате на не знам кое време малку ми е доста од социјализација ваква ... ?и така ме немаше вака нема да имаат пристап никаков до мене...
    По мојот ремонт кој ќе следи во најскоро време , на слики и пријатели (напори ) |( со нивните мизерни лигавења, статуси, проституција на фб . мислам се ќе си биде поубаво :)

И да не сум против фб тој е корисен и добар за луѓе што знаат да го користат :!: . Стоам зад тоа се што е претерано не чини :shake:

4. Blabla16

Blabla16 Популарен член

Јас фејсбук го имам направено пред 2-3 години.. И од тогаш секој ден се уклучувам, значи "мора да видам што има ново".. Лошо е тоа што го губиме времето на фејсбук, али пак има и позитивна страна - стекнав нови пријателства.. Бев зависна од фесбук, признавам, али со текот на времето се одвикнав од него и еве пред 1 час го деактивирав ;)

5. mime87

mime87 Популарен член

во последно време како што слушам повеќе разделби отколку спојувања
    неможам да повервам луѓето на каква глупост губат вредни работи ама тоа ти е

6. Bloom

Bloom Истакнат член

Имам фејсбук, ама фала богу не сум зависна.
    Го користев порано повеќе, но сега служи само за слушање со роднини што не живеат тука, и за договарање за искачање. Сега дури и ми е деактивиран, зошто е веќе досаден. Страшно е кога ќе гледаш како некој цел живот му поминува само на кликање на маусот, зјапање - манијачење на слики правени на фотошоп, споделување на многу лични детали од животот кои само малку луѓе би требало да ги знаат, а не цела јавност. Уште пострашно е кога ќе видиш малецки дечиња кои би требало да си играат надвор на улица и со кукли - а тие дремат пред компјутер. Многу брзаат да пораснат, а фејсбукот само им го прави тоа подостапно.

7. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Не сум воопшто зависна од фејсбукот.Го деактивирав пред недела дена и не планирам во скора иднина да гои вракам.Освен што ми одземаше повеке од времето заради него ме факаше и депресија па решив да одмарам малку. :?:

8. anamariia.x3

anamariia.x3 Популарен член

Да премногу сум зависна.Сега баш акаунтот ми го прават нешто,account temporarily unavailable и секоја секунда се уклучувам да видам дали ми го поправиле и одам по други сајтови,ама ништо не ми е интересно како фб :)

9. Tanny

Tanny Популарен член

Па зависник сум од Фејсбук но не до толку многу. :)

10. Elennaa

Elennaa Популарен член

Одкако имам профил на Фемина, ич не сум зависна. :rock: Ама некои ги немам на мсн, па морам да зборам со нив преку фб. :)

11. Juicy

Juicy Популарен член

Повеќе станав зависник од Фемина , Фејсбук баталив :)

12. Vampirche.18

Vampirche.18 Истакнат член

Jas sum golem zavisnik od fb. Koga nekoj kje mi kazhe deka mu e poubavo bez fb ok svakjam, no koga im e dosadno shto pravat ? jas sedam na fb, femina..

13. belieber

belieber Популарен член

Јас сум тежок зависник, не само од Facebook али сега од септември ќе намалиме :rofl:

14. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Од пред некое време не го ни отварам, на некои 3-4 дена евентуално, само гледам на кратко што има и одма гасам. Имаше период кога ми беше нон стоп уклучен (не дека правев нешто, само така си стоеше), а сега дури и го заборавам. Ме потсетува некој некогаш да видам некоја слика или линк, па се логирам да видам.

15. t.w.e.e.t.y

t.w.e.e.t.y Истакнат член

ми се смачи од facebook....се исто :@

16. sweetypie

sweetypie Истакнат член

па сум зависник од фб, 24 часа сум онлајн ама поке би рекла дека е од навика отколку шо е интересно зато шо во последно ми е преееедосадно значи нема ништо !!!

17. yawn

yawn Истакнат член

Aко не седнам барем еднаш дневно се тресам и паѓам ко дијабетичар без инсулин :D
    Шала на страна,добив веќе хемороиди и искривен 'рбет од него |(

18. mace1

mace1 Истакнат член

јас сум зависник од фасебоок но сега станав зависник од фемина фацебоок го посетувам 2-3 дневно по 10 минути

19. simon4etooo

simon4etooo Истакнат член

Порано бев мнооогууууу зависна од фацебук. Ама сега не сум до толку. :)

20. ana-banana

ana-banana Популарен член

Воопшто не сум зависна од фејсбук, може да се случи и по 2-3 дена да не го вклучам, го вклучувам ако сакам некој да го исконтактирам а не ми е итно или немам кредит на мобилен. А некогаш го вклучам и останува вклучен цел ден а јас за ова време шетам, си гледам тв си правам се и сешто и на крај пред да го исклучам гледам луѓе лутно ми пишале зашто ги избегавам и не им враќам :lol: :lol: . Најблиските се навикнаа дека не враќам ;) Ретко ретко дремам на ФБ.