Здраве крема

Discussion in 'Лице' started by bubu1, Aug 8, 2014.

1. bubu1

bubu1 Истакнат член

Бугарска крема, смешни пари некои 60 денари, а ми ја испофалија сите. Земав вчера да ја пробам, па ќе видиме. Некој искуство со кремава? :?:

2. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Јас ја купив таа крема заради црвенилото кое што ми се појавува на лицето,наводно цинк оксидот помагал за ова.Малку чудна текстура има,тешко се размачкува и се познаваат многу белите траги,но добра е,би ја препорачала.

makedonkamak likes this.
  3. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Би сакала и јас да ја пробам но имам сува кожа па ми е страв да не ја влошам повеќе состојбата.. ја има ли некој со сува кожа пробано? :)

4. Tina12

Tina12 Истакнат член

Според мене, нема врска тоа што кремата е со таква текстура.Си има таа и масти внатре.Инаку мајка ми ја користеше и тетка ми исто.Искрено и јас ја пробар за мозолче и само на него директно стававам и го исуши многу брзо.Така да ви ја препорачувам. :)

5. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Јас ја користам само еднаш месечно. Кога сум пред или после циклус ми излегуваат по едно-две мозолчиња и ги мачкам со кремава само,за два дена поминуваат како ништо да немало :)
    Ја препорачувам :D

BI-44 likes this.
  6. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Мене не ми се допаѓа оваа крема воопшто. Давав милион шанси за да забежелам позитивни резултати, ама очигледно не ми одговара и не знам што чудо е ова со мојава кожа, кога гледам дека им одговара речиси на сите.
    Ниту ми ги залекува мозолките, ниту ми ја подобрува ситуацијата. Секогаш ставам само на мозолчето и наместо да го убрза созревањето и избивањето, кремата само ми го суши повринскиот дел и создава корупка на акната која изгледа за никаде и тотално е невозможно акната да си пробие за да ја отстранам. Чудна е и структурата; толку маснотии ми остава кога ќе се впие и исуши, дури не ми се верува.
    Кога ставам Дермогал или Хлоракол ситуацијата е далеку подобра, па престанав да ја нанесувам, само ја туткам од едно на друго место да не ја гледам. |(

iggybay likes this.
  7. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Јас денес ја купив, оти после мензис се нафрлав со мозолчиња и веќе не можев да се гледам во огледало. Па ќе видиме дали има ефект. Ќе и дадам период од недела дена па ќе пишам резултати.

8. MademoiselleB

MademoiselleB Популарен член

Немам баш најдобро искуство со кремава, ја купив пред година дена затоа што ми рекоа дека помага со мозолчиња, ставав секојдневно ама по некое време приметив дека лицето уште повеќе ми се нафрлува и одма ја фрлив.. Јас не би ја препорачала на никој ама ете.. може кај некои ќе покаже добри резултати.

9. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Јас имам убаво искуство со кремава. Ја користев за мозолчиња и навистина имаше ефект. Убава е и за ранички, гребнатинки, црвенила и сл.
    Има и бебешка Здраве крема. Јас за бебуш си користам оригинална павловичева (и не ја менувам) но поради доброто искуство со обичната крема, сестра ми ми ја купила и таа за да ја пробаме.
    Си ја носам во бебешката торбицата и ја користам кога сме со син ми надвор од дома.
    Да, чудна текстура имаат и двете креми, тешко се размачкуваат и оставаат бели траги на кожата, но делотворна крема е, а и многу пријатно мириса.
    Гледам и бебушко супер ја поднесува, немаме црвенила на газенцето. :)

Бебешка Здраве крема:

Обична Здраве крема со цинк оксид:

makedonkamak likes this.
  10. minika

minika Истакнат член

Ја користам еден месец и задоволна сум лицето ми се смири и немам црвенило како порано.
    Ја препорачувам :)

11. DivineFM

DivineFM Истакнат член

Јас ја земав заради црвенилото кое ми се појавува на лицето и да,навистина смирува. Ми исчезнаа и брунките и црвенилото ама тоа беше некој период од 1-2 недели. Кремата стварно помага ама до моето лице е. :) Пребрзо ми се заситува кожата. Кога ке земам некој нов крем,убав е само додека да ми се засити кожата од него,после тоа нема никаков ефект. :@

12. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Jaс ја користам веќе година ипол и стварно има голем ефект. :D
    Лицето ми е исчистено, црвенилото го нема. Многу е добра, ја препорачувам. :)

13. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Мајка ми вчера ми ја купила па сакав да прашам дали се става само на мозолчињата или може и на целото лице?

14. poenta

poenta Форумски идол

Девојки, дали кремата може да се користи за редуцирање на црвенилото на кожа која не е склона кон појава на акни?

15. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Поента, мислам дека не е погодна за смирување на црвенилото, бидејќи кремава е многу густа, содржи и цинк кој патем ги исушува акните (дури и таа на која не пишува дека е со цинк оксид), а кожата која не е склона кон акни само премногу ќе ја исуши.
    По мене ова е баш наменска крема за исушивање на бубуличките, и јас ја ставам само директно на акна кога имам да ја сосуши.

За смирување на црвенило најубаво е некоја лесно хидратантна крема, со алое вера пример, или со невен, мислам дека и тој е добар за смирување на кожата.

Едит: Сега ги прочитав погорните мислења дека кај некои смирува црвенило, мене лично не ми личи на такво и јас ја немам пробано во таа сврха, бидејќи на се ми личи само на крема за цело лице со таква текстура не личи.
    Ама ефтина е и можеш да ја пробаш да видиш како ќе ти и за што ќе ти одговара. :)

poenta likes this.
  16. poenta

poenta Форумски идол

Со тоа што содржи цинк оксид во дилема сум дали ќе го редуцира црвенилото или пак ќе ја суши кожата која на образите ми е нормална.Сакав некој да сподели искуство од нејзината употреба.
    Ти благодарам за одговорот :)

17. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Кремава не е скапа, а помага многу. Јас сум задоволна, кога и да имам некоја иритација на кожата на лицето ставам од неа. Ми поминува и црвенило и се. Така да ја порачувам.

18. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Поента, земи си од другата Здраве, има и со полесна формула конкретно наменета за иритации и цвенила.
    Можеби таа ќе ти биде подобра. Јас пишав и претходно, имам мрсна кожа и кремава ми ja мрси уште повеќе, па ја избегнувам. Никогаш не ми направила лишаи, но никогаш не се знае со различните типови на кожа.

Има и Здраве Бебе, сигурно таа е уште подобра за ваква намена, но многу ретко ја гледам низ маркетите. Можеби ја има во некоја од аптекиве.

poenta likes this.
  19. poenta

poenta Форумски идол

Со оглед на тоа што имам чувствителна кожа, според споделените искуства кремот со полесна формула може да биде посоодветен за мојот проблем.Секој тип на кожа различно реагира на кремите и додека не се проба не може да се биде сигурен.А што се однесува до детската варијанта на кремот Здраве не сум ја видела во маркетите,па ќе ја побарам низ аптеките.
    Ти благодарам :)

Mishela likes this.
  20. Adi888

Adi888 Форумски идол

Јас ја користам и сум презадоволна, за тие пари е стварно одлична.
    Мене барем ми го намалва црвенилото, ја клавам за спиење, а и заприметив дека последните дена и мозочињата веќе ми се суви, пробајте ја :)
    Да ви ја препорачам јас и во жолтото паковање и од неа исто сум задоволна, и оваја е некаде околу 50-60 денари, ама исто е добра :)
    Мене искрено многу ми вредат двете креми за парите :)

mislilo likes this.