Нормално е, афтершокови... Прашајте ги постарите колку време дрмало после тој 63та. Ова е најсилен земјотрес во регионот и доста силно се почувствува, па не верував дека е подалечку. Исто така и црногорскиот, односно херцег нови од 79та, силно се осетил тука(ако сум грешка за локација и година се извинувам). Малце е само нелогички, зошто скоро имаше таму силен земјотрес. Лаички, доста енергија се оослободило тогаш, можда среќа у несреќа... што ако бил само еден удар. Не знам дали има врска, ама вакво нештонобјаснуваа сеизмолозите во 2016та. Сепак овде ноќеска беше страшно, а за таму немам зборови. Сликите кажуваат се. Толку далеку, а толки силен и долго да трае. Оние од 5 степени беа само со благо нишање. Самото тоа кажува колкава е разликата во степените. Да не се повтори... лошо заврши, ама нека заврши тука...
Овие Вардарците/Комитите пуштени на најјако. Еве до каде е човечноста кај Македонците. По вакви работи се гледа кој е човек, а кој суштество...
Се молиме за нечии деца, мајки, татковци, баби, дедовци, тетки, стриковци... За луѓе кои ја немаат нашата среќа и привилегија да уживаат во овој ден и да си легнат безгрижно вечерва. Жал ми е што читам вакви работи, оти мислев дека во секој еден човек има малку човечност, емпатија, жал, кој барем во вакви моменти ќе испливаат на површина, и ако не повеќе да се воздржат од невкусни коментари. И јас се молам за Албанија!!!
Јас го сетив, на спрат сум. Еве и овде пишуваат по страниве го сетиле и тие. Зборам за Малта. Едит: There is currently a high seismic activity in the Balkans especially Greece and Albania. We DON’T exclude the possibility of more TREMORS here in Malta!