Извршители

Discussion in 'Правни совети' started by none75, Jul 8, 2012.

1. pross

pross Истакнат член

Ангел што направи со кредитот и извршителот?

AngelMI likes this.
  2. AngelMI

AngelMI Нов член

Ништо еве прашав погоре не добив одговор Мони Макс кога тогаш ке покријам мала сума е 10 земено за 13 Али овие кредисимо ко будали вртат ке иделе дома и на работа реков ке ве пријавам во полиција и тужба повелете на нешто полабави се ама заплашат имам меница како извршна исправа оишѕжува гарантира со сиот свој имот и банкарски сметки по закон како по оди имот немам така да јбг зафркнато 570 БС кредисимо 150 000 и тоа е. Колку ке дојде незз. Со камати на би може дале брзо сиг по ми одговара да не пумпаат камати. А овие кредисимо ке видам незз .

3. Leonidas2

Leonidas2 Нов член

• Не испраќајте повеќе мислења едно по друго; пишувај кирилица
    Jas plakjam Eden izvrsitel se dogivoriv da mi sopira od Platata del kolku shto e procentot spored mojata Plata l,denes idam vo banka da vadam pari I od banka mi velat nemam pari na smetkata I mi vadat izveztaj,drug izvrsitel mi gi zel site pari shto mi bea ostanati.E Sega kako toa site moze da mi gi zeme I toa bez prethodno izvestuvanje I kaj treba da se zalam

Last edited by a moderator: Apr 19, 2025
  4. PetarNaumovski

PetarNaumovski Активен член

Здраво можеби имало и претходно но да прашам за мене имам брзи кредити од типот земи врати од 4 места најголемио е околу 600 000 со менична изјава меница. другиве околу 200 000 сум во работен однос имот немам живеам со родители причината е што сум презадолжен звонат нон стоп писма се им реков да ме дадат на извршител поради презадолженост и некој пров прич нем да плаќам повејче. Дали сем 1/5 на плата да пуштат извршно решение на работа можат друго ? Или тоа ке биде па ке чекаат ред пошто немам искуство со извршители . Секое искуство е добредојдено ке ве молам без глупи коментари . Ке ве молам без глупи коментари благодарам ..

AngelMI likes this.
  5. PetarNaumovski

Шо направи друже??

6. monachu

monachu Нов член

Здраво, дали може еден совет, ве молам само без осуди бидејќи доволно ми тежи на совеста.

Имено, имам голем долг во банка и еден брз кредит веќе 2 години, причината е тоа што останав без работа и поради моја неодговорност не контактирав со банката и филијалата бидејќи не бев доволно имформирана дека би имало начин како да се среди тоа, потоа оставав трудна, имав прилично тешка бременост со тоа што и се породив предвреме.

Прашањата ми се следни, сакам да почнам да си ги средувам долговите, верувам дека се уште повисоки поради каматите, моментално сум без работа, сакам да почнам да работам, но дали може да се договорам со извршителите да издвојам 100е за едниот 50е на другиот, бидејќи моментално само толку можам да издвојам и дали би прифатиле со тоа што не сум вработена?

Дали ако се договорам на рати со нив, после имаат право да ми кратат пари преку сметководство, ако стапам во работен однос?

Значи, жив срам ме јаде и од тоа што би можеле да пратат и да видат сите таму дека имам огромен долг. Толку сум оцрнета, толку ми е тешко, толку се осеќам дно-дна, што секој ден го одолговлекувам ова се.

Срам ми е како да пристапам преку маил со извршителите, срам ми е да им се обратам а и имам голем страв дека ќе го јадам дебело ако се осудам на таков чекор.

Совет, дали е најпаметно да ме пријави работодавец па они да кратат и двајцата од плата или да се договорам на рати, па да ме пријават од работно место?

@Forca, @pross молам за совет.

Last edited by a moderator: May 13, 2025
    PetarNaumovski likes this.
  7. PetarNaumovski

Не се секирај јас околу 570 000 имам кредит од бс долгоролен потрошувачки а 150 000 од кредисимо брз.
    Вие колку ви е и колку ви е сега долго ?
    Тоа е што да правиме. Јас чекам да ме дадат и мене .... Сум во Раб однос.

8. monachu

monachu Нов член

@PetarNaumovski Од банка ми е 10.000е а од брзиот ми е 400е, сега верувам дека се на се е стасано до над 20.000е и тонам од срам, не можам да се совземам од тоа, имам минато со анксиозност и депресија, моментално минам низ истото и буквално не можам да се совземам, се зацрнив самата себе а нејвеќе детето.

Mumoftwo30 and PetarNaumovski like this.
  9. PetarNaumovski

• Не испраќајте повеќе мислења едно по друго
    Не се секирај .... Јас имам 570 000 и 150 000 а немам појма колку ке дојди дајбоже да дојди 20 000 еу и 25 000 да се се плашам од поќе .... Ти стигна вече тебе ?

Ке ве молам имам 570 000 Бс долгпрочен потрошувалки обезбеден со меница без прптест .
    И брз кредисимо 150 000
    По аморт еднио за враќање е 1 720 000
    А другио околу скоро 400 000
    На извршител како ке дојди 570 + 570.макс
    И 150 + 150 макс или ?.??

10. monachu

monachu Нов член

Од брзиот да, пред доста време, од банка мислам нема ништо стигнато, не сум сигурна. Резил, срам, дно. На врв на одземање живот сум поради моја неодговорност.

11. PetarNaumovski

@Forca @pross

12. pross

pross Истакнат член

Што си по професија, што планираш да работиш, и колку се твоите очекувања за месечни приходи ?

13. monachu

monachu Нов член

Немам конкретна професија, ме побараа во кафич да ме осигураат на пола работно време, но разлистувам огласи да видам каде би можела да влезам.

14. pross

pross Истакнат член

Сега прво гледај да најдеш убава работа, па ќе отидеш кај извршителот и ќе му предложиш да издаден налог за извршување од плата, тој налог ќе го достави до работодавецот и работодавецот понатаму ќе си го спроведува, а трансакциската сметка на тој начин нема да може да ти биде блокирана,

PetarNaumovski and monachu like this.
  15. monachu

monachu Нов член

Дали може да ти пишам порака?

16. pross

pross Истакнат член

може

monachu likes this.
  17. PetarNaumovski

• Не испраќајте повеќе мислења едно по друго
    Ви пишав и јас ке ве молам за одговор ☘️

Неможам да ви оишам порака пишете ми .

За колку време те дадоа од брзио на извршител ?? А за колку време од бснка сеуште не си даена.

18. PetarNaumovski

Можи ?? Да се контактираме пишете ми порака.

19. Lea.10

Lea.10 Истакнат член

• Пишувај кирилица
    Zdr! Imam edno prashanje vo vrska so izvrshitel posho poima nemam kako se odvivaat ovie rab. Se raboti za lichnost shto ima brzi krediti i sigurno ima predmet na izvrshitel. Nema bankarska smetka vo Mk posho nekoe vreme zhivee stranstvo no sega mu podarile kola shto ke bide na negovo ime, registrirana vo Mk. Pretpostavuvam deka kolata odma ke bide objekt koj mozhe da mu se odzeme od strana na izvrshitel. Dali ima drugi alternativi da ne odi do toa? Pr nekoj dogovor so izvrshitel za da se otvori smetka i da se plati iznosot namesto da mu se zeme kolata. Fala vi!

20. pross

pross Истакнат член

Може, кажи му да оди и да се договори со извршителот да плаќа на рати, за да не се плени колата.