Имунитет

Discussion in 'Дете' started by Ariel, Feb 5, 2011.

1. Diva_ma

Diva_ma Истакнат член

Мајки да прашам, молерс колку месеци може да се даде, дали се прави пауза или нон стоп се зема.

2. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

2.5 години е малото. Мед има јадено ама не е некој љубител. Можам само да подметнам во чај или лимонада. За матичен млеч истражував малку и најдов информации дека се давал од 3 години. Прополисот бил од 2 години а медот од 1. Инаку чичко ми чува пчели и мед од него земаме. За прополис ми спомна дека се прави ама потребни се 2 недели да отстои и се консултира само неколку капки разредени. Најдобро во шоља чај. За матичен млеч немам многу информации затоа сакав тука некој да сподели искуство.

3. Ljubica87

Ljubica87 Истакнат член

Јас почнав со ацерола на ќерка ми кога беше 2 години и 5 месеци, фативме ковид и од тогаш наваму секој ден по една, еве веќе девет месеци. Не можам да кажам дека отвори апетит, не е многу јадач и не се промени

marchi-cool likes this.
  4. Jana06

Jana06 Форумски идол

Доктор ви го препорача? Прашувам зашто докторката на последното разболување ми го спомна и кога отидовме на контрола ми рече најдобро после 2 години да се дава. Не сум 100% сигурна дека е истото ама знам дека на 'изо' почнуваше.

5. Amelie1708

Amelie1708 Истакнат член

Мајки како сте задоволни од Kinder Immuno прашакот за имунитет?
    Го почнавме од денес (откако завршивме антибиотик за прв пат), ке трга за скоро во градинка па сакам да ја појачам. Ми го одобри докторката дека било добро за имунитет.
    Искуства со прашаков?

6. Alea123

Alea123 Активен член

Amelie super e I sirupot na kinder I drugo jas koristam I sanostol e dobar

7. srekice

srekice Популарен член

Кој е тој прашок за имунитет,што не менува вкус на водата? Ми кажа една мајка од др.Тајс бил. Но неможаж да најдам

8. nice-girl

nice-girl Истакнат член

има ли некој да сподели искуство со алое вера од натура терапи ? дали се добри гледам има акции цело време ( 2+1) или пак forever ?

9. Kaja991

Kaja991 Истакнат член

Forever definitivno za mene e vrv. Imav zemeno I essi ama ne bev tolku zadovolna kolku so forever.

10. mommy's love

mommy's love Истакнат член

Да не знаеш од која возраст може да се дава гелот на “Forever”?

11. Acika12

Acika12 Истакнат член

Моите се 6 и 8. За имунитет давам поголема доза вит д. Конкретно имам уште едно шишенце вигантол, но проблем е што веќе ги нема кај нас. Ке треба да барам замена. Евтина но ефикасна варијанта.

12. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Набави си Вигантол од Србија.
    Врање ти е најблиску и сигурно некој оди натака.

Acika12 likes this.
  13. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Screenshot_20230121_140745_com.huawei.browser.jpg дали имате искуство со сирупчево за имунитет?

14. Acika12

Acika12 Истакнат член

Супер. Имав слушнато дека има во Бугарија, ама Србија ми е подобр варијанта.

TeddyGrey likes this.
  15. Skyler

Skyler Истакнат член

Не е итно ама за мене веќе е неподносливо.
    Кажете ми начин да подобрам имунитет кај дете од 3 години? Не е нормално ова веќе секоја недела да е болен. Веќе не ни памтам што поминавме, само знам дека од 1 април константно е болен.
    Јаде убаво дома зготвено, овошје и зеленчук, ц и д витамин без прекин, прополис по потреба, во јуни пиеше изопринозин, надвор е секој ден до легнување, трча, игра, живо дете е. Утре ќе му земам матичен млеч, друго што можам да направам? Умревме сите дома, патам од хроничен умор и несоница, не знам уште колку можам вака.

Mother of 2boys and mal.ecka like this.
  16. Kallias2

Kallias2 Популарен член

До сега секој пат кога бил болен пиел антибиотици? Ако да тогаш од нив многу опаѓа имунитетот и не му дозволува на организмот да зајакне. Колку се добри толку се и лоши тие антибиотици, јас секогаш сум против нив ама кога се мора па некогаш е неизбежно, што да се прави.....

mal.ecka likes this.
  17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Бактерии фаќа или вируси? Јас до сега од се можно што има испиено големиот за имунитет најзадоволна сум од бронховаксомот за бактерии.
    Исто многу бев задоволна ко помал ко пиеше Киндеримун, плус апетит му отвараше. Пробај со него, добар состав има покрај бета глукани има витамини доста, ама консултирај се со педијатар сепак.
    Изопринозинот се пие по шема, мојот ко беше со грип и корона го пиеше, 3 пати по 10 дена со 20 дена измеѓу пауза, исто и бронховаксомот така се пие. Ко ќе беше болен ни препишуваше матичната дупла доза од изопринозинот.

mal.ecka and Skyler like this.
  18. Skyler

Skyler Истакнат член

Не, само за бактериската инфекција пиеше. Барем за тоа пазам многу.

@kristina.k Се почна од варичелата, пред тоа супер беше освен едно појако разболување во февруари. Најчесто се вируси ама имаше и шарлах 2 пати. Еве и бебето се разболува скоро секогаш после него ама многу полесно поминува и многу поопуштена сум, температура до 38,5 и носето ако се растече. Овој големиот косата ми ја побеле (буквално почна да ми белее пред некој месец) со тие температури од 41, легнат стално во бунило не знае кај е, не можам да го разбудам, многу ми е стресно со денови не спијам. Бронховаксомот треба да го почне од септември таман до декември да го заврши за да биде ‘спремен’ за зимата, така ми рече докторката. Јас помислив за друг имуностимулатор ама не знам што смеам поради изопринозинот. Нема пиено многу такви сирупи освен на година ипол кога исто беше нонстоп болен.

mal.ecka likes this.
  19. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@Skyler не би зела јас ништо сега штом ќе почнувате бронховаксом од септември. Природно ко што мислиш така матичен млеч или евентуално алое да земиш ако ти пие. Јас зимата порачав од форевер комбинација на алое со витамините нивни, ама не пиеше и така останаа, а ги фалат многу. Тие се поприродни барем, немаат имуностимулатори.

mal.ecka and Skyler like this.
  20. Skyler

Skyler Истакнат член

Смее да го пие тоа од форевер на 3 години? Го имам пиено јас многу одамна баш грдичко беше ама не прави проблем ако му речам дека веќе нема да се разболува :D Баш прееска ми вика Па нели мамо нема да се разболувам веќе од сирупот :sweat: Јас изопринозинот како магичен му го опишав само да го испие.

Фала ви на одговорите, ќе се оправиме ваљда.