2.5 години е малото. Мед има јадено ама не е некој љубител. Можам само да подметнам во чај или лимонада. За матичен млеч истражував малку и најдов информации дека се давал од 3 години. Прополисот бил од 2 години а медот од 1. Инаку чичко ми чува пчели и мед од него земаме. За прополис ми спомна дека се прави ама потребни се 2 недели да отстои и се консултира само неколку капки разредени. Најдобро во шоља чај. За матичен млеч немам многу информации затоа сакав тука некој да сподели искуство.
Јас почнав со ацерола на ќерка ми кога беше 2 години и 5 месеци, фативме ковид и од тогаш наваму секој ден по една, еве веќе девет месеци. Не можам да кажам дека отвори апетит, не е многу јадач и не се промени
Доктор ви го препорача? Прашувам зашто докторката на последното разболување ми го спомна и кога отидовме на контрола ми рече најдобро после 2 години да се дава. Не сум 100% сигурна дека е истото ама знам дека на 'изо' почнуваше.
Мајки како сте задоволни од Kinder Immuno прашакот за имунитет? Го почнавме од денес (откако завршивме антибиотик за прв пат), ке трга за скоро во градинка па сакам да ја појачам. Ми го одобри докторката дека било добро за имунитет. Искуства со прашаков?
Кој е тој прашок за имунитет,што не менува вкус на водата? Ми кажа една мајка од др.Тајс бил. Но неможаж да најдам
има ли некој да сподели искуство со алое вера од натура терапи ? дали се добри гледам има акции цело време ( 2+1) или пак forever ?
Моите се 6 и 8. За имунитет давам поголема доза вит д. Конкретно имам уште едно шишенце вигантол, но проблем е што веќе ги нема кај нас. Ке треба да барам замена. Евтина но ефикасна варијанта.
Не е итно ама за мене веќе е неподносливо. Кажете ми начин да подобрам имунитет кај дете од 3 години? Не е нормално ова веќе секоја недела да е болен. Веќе не ни памтам што поминавме, само знам дека од 1 април константно е болен. Јаде убаво дома зготвено, овошје и зеленчук, ц и д витамин без прекин, прополис по потреба, во јуни пиеше изопринозин, надвор е секој ден до легнување, трча, игра, живо дете е. Утре ќе му земам матичен млеч, друго што можам да направам? Умревме сите дома, патам од хроничен умор и несоница, не знам уште колку можам вака.
До сега секој пат кога бил болен пиел антибиотици? Ако да тогаш од нив многу опаѓа имунитетот и не му дозволува на организмот да зајакне. Колку се добри толку се и лоши тие антибиотици, јас секогаш сум против нив ама кога се мора па некогаш е неизбежно, што да се прави.....
Бактерии фаќа или вируси? Јас до сега од се можно што има испиено големиот за имунитет најзадоволна сум од бронховаксомот за бактерии. Исто многу бев задоволна ко помал ко пиеше Киндеримун, плус апетит му отвараше. Пробај со него, добар состав има покрај бета глукани има витамини доста, ама консултирај се со педијатар сепак. Изопринозинот се пие по шема, мојот ко беше со грип и корона го пиеше, 3 пати по 10 дена со 20 дена измеѓу пауза, исто и бронховаксомот така се пие. Ко ќе беше болен ни препишуваше матичната дупла доза од изопринозинот.
Не, само за бактериската инфекција пиеше. Барем за тоа пазам многу. @kristina.k Се почна од варичелата, пред тоа супер беше освен едно појако разболување во февруари. Најчесто се вируси ама имаше и шарлах 2 пати. Еве и бебето се разболува скоро секогаш после него ама многу полесно поминува и многу поопуштена сум, температура до 38,5 и носето ако се растече. Овој големиот косата ми ја побеле (буквално почна да ми белее пред некој месец) со тие температури од 41, легнат стално во бунило не знае кај е, не можам да го разбудам, многу ми е стресно со денови не спијам. Бронховаксомот треба да го почне од септември таман до декември да го заврши за да биде ‘спремен’ за зимата, така ми рече докторката. Јас помислив за друг имуностимулатор ама не знам што смеам поради изопринозинот. Нема пиено многу такви сирупи освен на година ипол кога исто беше нонстоп болен.
@Skyler не би зела јас ништо сега штом ќе почнувате бронховаксом од септември. Природно ко што мислиш така матичен млеч или евентуално алое да земиш ако ти пие. Јас зимата порачав од форевер комбинација на алое со витамините нивни, ама не пиеше и така останаа, а ги фалат многу. Тие се поприродни барем, немаат имуностимулатори.
Смее да го пие тоа од форевер на 3 години? Го имам пиено јас многу одамна баш грдичко беше ама не прави проблем ако му речам дека веќе нема да се разболува Баш прееска ми вика Па нели мамо нема да се разболувам веќе од сирупот Јас изопринозинот како магичен му го опишав само да го испие. Фала ви на одговорите, ќе се оправиме ваљда.