Инсеминација

Discussion in 'Бременост' started by Maarina, Dec 26, 2012.

1. Mini26

Mini26 Активен член

:hug::hug:

KonstantinaM likes this.
  2. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Mthfr go ima 50 posto od populacijata i jas go imam I tri meseci mozda I poveke piev pred ova IVF neofolik meta vit b12 metilkobalomin b kompleks na Dr wolzz I Kardiopirin od 100

Stressed Out likes this.
  3. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Знам дека го имаат,и се боцкаат со клексани но во бременост,а кај мене претпоставувам и заради тоа не настанува имплантација :(

4. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Prasaj go Dr ti za aspirin od 100 I pij gi tie vitamini sto ti gi pisav edno tri meseci minimum pred slednata inseminacija

Stressed Out likes this.
  5. Mini26

Mini26 Активен член

12 ден ми е од инсеминација, пред полаа саат имав розево на тоалет :sweat::worried::worried:.??? Ништо не осеќам дека можеби се фатило.(facepalm)

Stressed Out and tina2018 like this.
  6. KonstantinaM

KonstantinaM Популарен член

Ајде позитивна мисла :hug: за некој ден ќе се знае (fingers) знам овие денови се најтешки,само анализираме бараме некој знак (facepalm)

7. Bonnie Top

Bonnie Top Истакнат член

Драги феминки,

Веќе подолго време го читам форумот, особено оваа тема зато што пред извесно време и јас правев инсеминација.

По 2 год брак, конечно со мм се одлучивме дека е време за бебе. Претходно никогаш сериозно не пристапувавме кон тоа, бидејќи сметавме дека е рано и треба малку да уживаме сами. По неколку неуспешни обиди почнавме со испитувања и единствено нешто што имаше е покачен ТСХ кај мене. По месец и пол го регулирав со еутирокс и др. веднаш препорача инсеминација.
    Инсеминацијата ја направивме на 04.04 во Систина со др. Ивановски. Вчера направив домашен тест и на мое изненадување ми покажа 2 цртки :)

Ви посакувам успех на сите и верувајте во чуда! 09DFEA9F-4EA7-4108-ABF3-7DAEF0694D23.jpeg

Lara 27, Meckicja, Septemvri and 20 others like this.
  8. Mini26

Mini26 Активен член

Јас да се пријавам за прва неуспешна инсеминација. :(

9. KonstantinaM

;(:hug: Доби или тест направи?

10. Mini26

Mini26 Активен член

Добив :|

11. Macmac89

Macmac89 Истакнат член

Девојки,
    Јас денес ја правев првата инсеминација. Предходно два пати несакајки останав бремена, но првиот случај без срцева акција а вториот со близначиња спонтан во 6ти месец. Сега кога намерно одиме на бебе никако ме сака, па денес првата инсеминација ја правам(се надевам и последна) :)
    Сакав со вас да споделам искуство, односно да побарам мислење. Бев стимулирана со Кломифен и имав еден голем фолекул и 6 помали, денес кога отидов да ми го измерат фолекулот, докторката кажа одма за 2-3 саати на инсеминација бидејки фолекулот е 2,5см и ќе пука во секој момент. Дали некој од вас има искуство со имсеминација без СТОП инекција?

Septemvri and Stressed Out like this.
  12. Mini26

Mini26 Активен член

Јас правев инсемимација без стоп инекција и мислам дека е подобро природно, со стоп инекција вештачки може и не е созреано добро и се стопира и пука. Се што може природно ја сум за тоа без стимулации и без хормони. Ако треба да биде ќе бидее од ништо нешто. Каде правеше инсеминација? Ја се мислам каде да правам втора

Stressed Out likes this.
  13. KonstantinaM

@Mini26 а првата каде ја правевте?!

14. Macmac89

Macmac89 Истакнат член

Vo remedika dr.Kotlarova mi ja pravese.
    Epten sum zadovolna kako covek pred se od nea, a za profesionalnost nemam zbor.

Septemvri and Mini26 like this.
  15. Mini26

Mini26 Активен член

На ГАК и никогаш повеќе за било што, многу аматерски пристап.

KonstantinaM likes this.
  16. Bonnie Top

Bonnie Top Истакнат член

Мојата бета по 17 дена од инсеминацијата е 538 :)

17. Macmac89

Macmac89 Истакнат член

Да прашам тие што имале успешна инсеминација после инсеминацијата тие две недели додека не се направи тест, дали имале некои симптоми и кога се појавија првите симптоми? Мене ми е 6ти ден, до вчера имав тапи болки во јајниците ама денес ништо, и накако кога ги осеќав тапите болки имав повише надеж, сега кога не осеќам ништо ми се губи надежта, како ке дочекам уште 8 дена незнам...

tina2018 likes this.
  18. 0ли

0ли Форумски идол

Во случај никоја да не одговори, ѕирни наназад во темава, сите пишуваа како се осеќаат по инсеминацијата. :)

19. Bonnie Top

Bonnie Top Истакнат член

Здраво Маца,

Јас само што ја направив инсеминацијата ми почнаа симптомите за добивање. Никакви други симптоми. Како одминуваа деновите мене полека ми исчезнуваа симптомите за добивање и јас комплетно изгубив надеж дека е успешна инсеминацијата, затоа што мислев дека ќе добијам. Кога го направив првиот тест не ми се веруваше дека имам две цртки. Тест правев 4 пати и по 2 дена направив бета која што беше 583 по што конечно поверував дека навидтина инсеминацијата успеала.

Нормално секој организам е различен, но во првите денови не очекувај некои позначајни симптоми.
    Мој совет ти е само да бидеш опуштена, колку можеш нормално и да бидеш позитивна. Се ќе биде во ред. Очекувам да пишеш позитивни резултати. :)

20. Macmac89

Macmac89 Истакнат член

@Bonnie Top ti blagodaram na odgovorot, presrekjna sum koga ke slusnam uspesni prikazni, se nadevam deka site sto cekame, ke si gi vidime dvete crtki. ❤❤❤