Mthfr go ima 50 posto od populacijata i jas go imam I tri meseci mozda I poveke piev pred ova IVF neofolik meta vit b12 metilkobalomin b kompleks na Dr wolzz I Kardiopirin od 100
Знам дека го имаат,и се боцкаат со клексани но во бременост,а кај мене претпоставувам и заради тоа не настанува имплантација
Prasaj go Dr ti za aspirin od 100 I pij gi tie vitamini sto ti gi pisav edno tri meseci minimum pred slednata inseminacija
12 ден ми е од инсеминација, пред полаа саат имав розево на тоалет .??? Ништо не осеќам дека можеби се фатило.
Ајде позитивна мисла за некој ден ќе се знае знам овие денови се најтешки,само анализираме бараме некој знак
Драги феминки, Веќе подолго време го читам форумот, особено оваа тема зато што пред извесно време и јас правев инсеминација. По 2 год брак, конечно со мм се одлучивме дека е време за бебе. Претходно никогаш сериозно не пристапувавме кон тоа, бидејќи сметавме дека е рано и треба малку да уживаме сами. По неколку неуспешни обиди почнавме со испитувања и единствено нешто што имаше е покачен ТСХ кај мене. По месец и пол го регулирав со еутирокс и др. веднаш препорача инсеминација. Инсеминацијата ја направивме на 04.04 во Систина со др. Ивановски. Вчера направив домашен тест и на мое изненадување ми покажа 2 цртки Ви посакувам успех на сите и верувајте во чуда!
Девојки, Јас денес ја правев првата инсеминација. Предходно два пати несакајки останав бремена, но првиот случај без срцева акција а вториот со близначиња спонтан во 6ти месец. Сега кога намерно одиме на бебе никако ме сака, па денес првата инсеминација ја правам(се надевам и последна) Сакав со вас да споделам искуство, односно да побарам мислење. Бев стимулирана со Кломифен и имав еден голем фолекул и 6 помали, денес кога отидов да ми го измерат фолекулот, докторката кажа одма за 2-3 саати на инсеминација бидејки фолекулот е 2,5см и ќе пука во секој момент. Дали некој од вас има искуство со имсеминација без СТОП инекција?
Јас правев инсемимација без стоп инекција и мислам дека е подобро природно, со стоп инекција вештачки може и не е созреано добро и се стопира и пука. Се што може природно ја сум за тоа без стимулации и без хормони. Ако треба да биде ќе бидее од ништо нешто. Каде правеше инсеминација? Ја се мислам каде да правам втора
Vo remedika dr.Kotlarova mi ja pravese. Epten sum zadovolna kako covek pred se od nea, a za profesionalnost nemam zbor.
Да прашам тие што имале успешна инсеминација после инсеминацијата тие две недели додека не се направи тест, дали имале некои симптоми и кога се појавија првите симптоми? Мене ми е 6ти ден, до вчера имав тапи болки во јајниците ама денес ништо, и накако кога ги осеќав тапите болки имав повише надеж, сега кога не осеќам ништо ми се губи надежта, како ке дочекам уште 8 дена незнам...
Во случај никоја да не одговори, ѕирни наназад во темава, сите пишуваа како се осеќаат по инсеминацијата.
Здраво Маца, Јас само што ја направив инсеминацијата ми почнаа симптомите за добивање. Никакви други симптоми. Како одминуваа деновите мене полека ми исчезнуваа симптомите за добивање и јас комплетно изгубив надеж дека е успешна инсеминацијата, затоа што мислев дека ќе добијам. Кога го направив првиот тест не ми се веруваше дека имам две цртки. Тест правев 4 пати и по 2 дена направив бета која што беше 583 по што конечно поверував дека навидтина инсеминацијата успеала. Нормално секој организам е различен, но во првите денови не очекувај некои позначајни симптоми. Мој совет ти е само да бидеш опуштена, колку можеш нормално и да бидеш позитивна. Се ќе биде во ред. Очекувам да пишеш позитивни резултати.
@Bonnie Top ti blagodaram na odgovorot, presrekjna sum koga ke slusnam uspesni prikazni, se nadevam deka site sto cekame, ke si gi vidime dvete crtki. ❤❤❤