Инсеминација

Discussion in 'Бременост' started by Maarina, Dec 26, 2012.

1. Mini26

Mini26 Активен член

Ајде нека пливаат... За нова година таман поклон од дедо мраз бебенце. И јас правев во понеделникот. На кој ден правеше инсеминација, каде ја правеше и каква терапија примаш?

2. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

На 13- ти ден од циклус правев иуи. Пиев 5 таблети кломифен. Овитрел се боцнав на 01.04 во 20h
    Еден фоликул беше пукнат уште два имаше . Инаку во Систина одам кај др Лазаревски.
    А ти кај правеше ? Пиеш и аспирин видов зошто?

3. Mini26

Mini26 Активен член

Во њу борн, исто на 13ден и јас правев. Аспирин се пие за да не дојде до згрутчување на крв зашто сите терапии инекции се хормонски. Пиј си азпирин не штеѕи. Исто и ја овитрел се боцкав, сега по инсеминација пијам и добростан. Ајдее дај боже да се префрлиме во триднички од нареден месец :*

4. Andonia

Andonia Популарен член

Со среќа ,ова да биде трета среќа да си биде успешна.
    Нема откажување одиме до крај

Lady Leona likes this.
  5. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Девојки ние се боревме 13 год за деца три инсеминации три ивф и дури третото ивф беше успешно и имаме веќе 4 месечна ќеркичка верувајте во себе оти можете да станете мајки и одете со мислата дека Господ Бог ги дава најтешките битки на најсилните борци

***Troja, bela.m, Dance27 and 6 others like this.
  6. Mini26

Mini26 Активен член

Ме стега стомак вчера и денес |(:D. Во понеделникот правев инсеминацина:smirk::shake::nod:

tina2018 likes this.
  7. Lady Leona

Утеогестанот ми направи некоја иритација,вагинално го ставав. Сега ќе го пијам . А ефектот бил подобар при вагинална апликација .

8. 0ли

0ли Форумски идол

И кога се пие мислам дека може како нус-појава да е гадење и непријатност во желудник, мачнина, вртоглавица. Чисто да знаеш, од што сум читала низ форумов, јас немам искуство со пиење, секогаш вагинално сум ставала. Провери во упатството.

9. Mini26

Mini26 Активен член

Што е разлика од утеогестан и добростон? Јас пијам добростон. Утре една недела од инсиминација.

Last edited: Apr 7, 2019
  10. Saba08

Saba08 Популарен член

Дабростонот е исто ефикасен како и утрогестанот и немаш несакани ефекти, како зголемен секрет или вагинална иритација, што може да ги даде утрогестанот, ако се аплицира вагинално. А ти, не се замарај со вакви прашања, само уживај и чекаме позитивен тест.

Mini26 likes this.
  11. Septemvri

Septemvri Популарен член

Јас орално пијам утрогестан, бидејќи имам цервикален полип,и го пијам веќе 5 месеци. Немам ни мачнини ни ништо, само благо седативно дејство. Мојот др.вика дека ефикасен е и вака и така да се зема, што пишува и во упатството.

eta likes this.
  12. 0ли

0ли Форумски идол

Е па супер штом си од тие што немаат мака (y)
    Муабетот ми беше за да знае ако почувствува некои од нус-појавите, да знае од што и' е :) Но не значи дека ќе ги има, може да нема мака како ти.

fana and Septemvri like this.
  13. Lady Leona

Еве два дена го пијам , имам мачнини во желудникот. Мене утрогестанот ме уништи:whew:. Ќе пробам уште ден два . Ако не на своја рака да си земам Добрастон

14. 0ли

0ли Форумски идол

Можеби е најдобро да му кажеш на докторот за тоа какви реакции имаш од Утрогестанот, види што ќе ти рече.

15. Heidy

Heidy Истакнат член

Jaс веќе со една неуспешна инсеминација, без стимулација, на природен циклус, пред 2 месеца. Денес правев втора, со стимулација кломифен фостимон, стоп инекција . Е сега читам требало и после тоа односи? Докторката не ми рече ништо. Ни првиот пат ни сега. И за мирување, дали треба да лежиш? Јас за 8 дена од инсеминацијава треба со авион да патувам (туристички водич сум па и нема а многу да седам и таму). Што мислите има ли врска тоа. Многу ми е страв.  Па тоа не ми е доста, после и за велигден пак одам на пат :whew::whew::sweat::sweat::sweat:

16. Dance27

Dance27 Популарен член

Јас сум со две неуспешни инсеминации.
    А за односи да треба,мене и двата пати ми рекоа уште истата вечер да имаме односи,и најнормално да си функционирам,освен да избегавам да не кревам тешко...
    И само денот кога ги правев инсеминациите одмарав,лежев а од наредна ден најнормално си функционирав.
    Кај правеше?

17. Heidy

Heidy Истакнат член

Систина, Ивановски . Ти? Дај боже да се фати, се надевам најбрзо и кај тебе ☺️

18. Dance27

Dance27 Популарен член

Во Њу Борн и двете
    Првата кај Гуржанова, а втората кај Трајковски...

19. Mini26

Mini26 Активен член

Страшен стрес со ова инсеминациите, односи треба да и вечерта и утредента. И јас сум си една неуспешна инсеминација по природен циклус, денес една недела од втора инсеминација ви њу борн. Од недела имам многу бело прање, мокроо ептен, до сега не сум имала. Офф тешка борба, не се секирај функионирај си нормално, ако сака бог да биде ќе биде од ништо нешто. Подобро да патуваш, отколку да седиш и да мислиш со денови да поминат две недели за резултат. :*

KonstantinaM likes this.
  20. Heidy

Heidy Истакнат член

Тој повеќе го фалат од Гуржанова...Ајде кај сите да дава Господ :inlove: Среќа е. Еднаш ќе се погоди. Се надевам сега и јас на ||.

Фала на утеха... Дај боже две цртки и кај тебе.. Правило е дека нема правило. Пак ке кажам, еднаш ќе бидне, толку ни треба