Инсеминација

Discussion in 'Бременост' started by Maarina, Dec 26, 2012.

1. Prolett

Prolett Популарен член

Da 4 mi bese, samo me interesira do 2D i 4D sega da se napravat posle ciklus da se vidi dali ima folikuli ili sto? I ti li ke podnesuvas, kade ... neka ni e so sreka

KonstantinaM likes this.
  2. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

2д и 4д се прави околу 15 ден од циклус.Кога ќе закажуваш термин ќе напоменеш дека си за 2д и 4д ќе ти кажат они точно кој ден да одиш од 15 до кај 18 мислам. Пред почеток на постапката можете да се префрлите во тема Вештачко оплодување, ќе наидете на сите потребни информации. А до тогаш дај боже да си се израдувате природно. Никогаш не ја исклучувајте и таа можност:hai:
    Поздрав(fingers)

KonstantinaM and Prolett like this.
  3. Prolett

Prolett Популарен член

Fala duso se nadevam ke bide uspesno ... so sreka na site ostanati .. i na onie sto ostanale lena bremenost

monka_bonbonka likes this.
  4. KonstantinaM

KonstantinaM Популарен член

Леле ич не ми се размислува...баш ми е некако безвезе се ;(;( ми беше битно да ги поминам 4те инсеминации...и сега да соберам сили и во еден месец да приберам документи...хормони,ехо,сида брисеви...се по 100ти пат :wasntme: и послее? Бев кај Владимир за првата инсеминација...најверојатно кај него ќе се обратиме и за инвитро :?: Стварно е исцрпувачки патов...само Господ да е со нас :angel::l::hug:

5. monka_bonbonka

Фокусирај се на целта и ќе ти биде полесно. Влатко е супер, терај си со лесно:hug:

marijamarkoska and KonstantinaM like this.
  6. KonstantinaM

QUOTE="monka_bonbonka, post: 4708356, member: 120135"]Фокусирај се на целта и ќе ти биде полесно. Влатко е супер, терај си со лесно:hug:[/QUOTE]
    Фала ти на подршка :l::hug: многу се радувам за вас и за @Dance27 @0ли и сите други што сум ги пропуштила :clap:(fingers):l: убаво е кога имаме со кого да споделиме и среќа па и тага :party::headbang:

0ли, Dance27, Prolett and 1 other person like this.
  7. 0ли

0ли Форумски идол

Ќе биде сè добро. Патот не е лесен, но мора да се изоди. Некој побрзо, некој подоцна, но сите стигнуваат до целта. За да се стаса до целта, мора да се биде упорен. Не е лесно, ич не е, но вреди. Само трудете се да не се изгубите себеси, да останете блиски со партнерот, да не дозволите борбата да ве однесе во депресија. Олеснете си со дружење ако ви се дружи, со шетање, читање нешто што не е поврзано со ова, шопинг, и секогаш со убава мисла.
    Многу среќа ви посакувам на сите. Што побрзо да си ги видите двете црти! (fingers)

fana, KonstantinaM, Martka and 5 others like this.
  8. Heidy

Heidy Истакнат член

Дали некој скоро бил на инф.скрининг во Железничар? Вртам, не можам да ги добијам да прашам. Навистина ли не треба упат, само со лична карта? Итно ми е, ви благодарам :):inlove:

9. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Така кажуваат членките.
    300 ден било

10. Dance27

Dance27 Популарен член

Вистина е не треба упат.Само носете си со вас лична карта...Цената е 300ден.

Heidy likes this.
  11. Heidy

Heidy Истакнат член

Благодарам:) езултати за колку денови се готови да не знаете уште тоа

Last edited: Dec 6, 2019
  12. Dance27

Dance27 Популарен член

Истиот ден се готови резултатите не се сеќавам временски точно но за околу 2 часа сум сигурна дека ги зедовме.Само порано да отидете ние 9часот бевме веќе таму.

Heidy likes this.
  13. Heidy

Heidy Истакнат член

Fala mnoguuu. :inlove: Pocnuvam i jas so dokumenti, pa so lesno neka mi e :D

Broki5 and Dance27 like this.
  14. Dance27

Dance27 Популарен член

Со лесно!!!
    Во скоро да се пофалиш со висока бета.И никогаш не губи надеж:!:Јас пратив документи ме одбија,побараа дополнителни,па додека ги собирав дополнителните останав природно бремена (после 9год обидувања)
    Како е Бог никој не е :l:
    :hug::hug::hug:

Slonce91, IRBBB, fana and 6 others like this.
  15. Beatris

Beatris Популарен член

Девојки помагајте! Денес ми е 30ти ден од циклус, на 17ми ден правев инсеминација. Од сабајле на одење во вц имам кафеаво, си реков тоа е тоа до утре ќе ми дојде. Е сега ужасно ме боли главата и пред малку повратив. Од сабајле ништо не ми беше, некако наеднаш. Не се надевам дека сум бремена, зошто ми почна со пробивање, но од друга страна па не знам дали да земам да се напијам некое апче, зошто стварно не ми е добро.

16. monka_bonbonka

Па можеш веќе тест да направиш штом ти е 30ти ден, така ќе ги решиш дилемите и ќе знаеш дали да пиеш апче или не :) Ти посакувам успех

Beatris likes this.
  17. Beatris

Beatris Популарен член

Немам тест :D. Намерно не купувам, за да нема пред време плачки и нервози. Денес недела, аптеките на работат тука кај нас. Позитивно е што малку ми е подобро, па ќе си почекам до сабајле.

18. 0ли

0ли Форумски идол

Пиј течности, благо масирај ја главата, ќе попушти. Ако ти паднал притисок, касни нешто солено, ќе помине.

Beatris likes this.
  19. Heidy

Heidy Истакнат член

Ми треба помош околу уште една дилема... 3 инсеминации правев во Систина, кај Лазаревски ... Сега ми рекоа уште една 4та за документи... Се мислам дали да сменам Њуборн. Ако има некој да сподели искуства, позитивни /негативни, би вила многу благодарна. (Да напоменам, супер сум задоволна од пристапот и услугата во Систина, но една инсеминација со се инекции и се околу 300евра ме чинеше, секое ехо го наплаќаат..само првата беше на природен циклус, па нешто помалку ме фати).. Па ако е ок и ваму, би пробала. Знам дека голема улога има и среќа, и секако дека е Божја волја, но секако и стручноста и пристапот на докторите....па да ми помогнете во одлуката :):):)

Martka likes this.
  20. KonstantinaM

Јас првата ја правев кај Владимир и сум задоволна одличен пристап нема чекање...бев стимулирана со кломифен,и ја примив стоп инекцијата...самата постапка со вклучени прегледи чини 9500 плус инекцијата 2200 мислам...а другите 3 на Гак ги правев и од таму сум задоволна....ти посакувам среќа (fingers)

Martka and Heidy like this.