Инсеминација

Дискусија во 'Бременост' започната од Maarina, 26 декември 2012.

1. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.291
    Допаѓања:
    2.531
    Da 4 mi bese, samo me interesira do 2D i 4D sega da se napravat posle ciklus da se vidi dali ima folikuli ili sto? I ti li ke podnesuvas, kade ... neka ni e so sreka

На KonstantinaM му/ѝ се допаѓа ова.
  2. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    2д и 4д се прави околу 15 ден од циклус.Кога ќе закажуваш термин ќе напоменеш дека си за 2д и 4д ќе ти кажат они точно кој ден да одиш од 15 до кај 18 мислам. Пред почеток на постапката можете да се префрлите во тема Вештачко оплодување, ќе наидете на сите потребни информации. А до тогаш дај боже да си се израдувате природно. Никогаш не ја исклучувајте и таа можност:hai:
    Поздрав(fingers)

На KonstantinaM и Prolett им се допаѓа ова.
  3. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.291
    Допаѓања:
    2.531
    Fala duso se nadevam ke bide uspesno ... so sreka na site ostanati .. i na onie sto ostanale lena bremenost

На monka_bonbonka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. KonstantinaM

KonstantinaM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.602
    Леле ич не ми се размислува...баш ми е некако безвезе се ;(;( ми беше битно да ги поминам 4те инсеминации...и сега да соберам сили и во еден месец да приберам документи...хормони,ехо,сида брисеви...се по 100ти пат :wasntme: и послее? Бев кај Владимир за првата инсеминација...најверојатно кај него ќе се обратиме и за инвитро :?: Стварно е исцрпувачки патов...само Господ да е со нас :angel::l::hug:

На marijamarkoska и monka_bonbonka им се допаѓа ова.
  5. monka_bonbonka

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    Фокусирај се на целта и ќе ти биде полесно. Влатко е супер, терај си со лесно:hug:

На marijamarkoska и KonstantinaM им се допаѓа ова.
  6. KonstantinaM

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.602
    QUOTE="monka_bonbonka, post: 4708356, member: 120135"]Фокусирај се на целта и ќе ти биде полесно. Влатко е супер, терај си со лесно:hug:[/QUOTE]
    Фала ти на подршка :l::hug: многу се радувам за вас и за @Dance27 @0ли и сите други што сум ги пропуштила :clap:(fingers):l: убаво е кога имаме со кого да споделиме и среќа па и тага :party::headbang:

На 0ли, Dance27, Prolett и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Ќе биде сè добро. Патот не е лесен, но мора да се изоди. Некој побрзо, некој подоцна, но сите стигнуваат до целта. За да се стаса до целта, мора да се биде упорен. Не е лесно, ич не е, но вреди. Само трудете се да не се изгубите себеси, да останете блиски со партнерот, да не дозволите борбата да ве однесе во депресија. Олеснете си со дружење ако ви се дружи, со шетање, читање нешто што не е поврзано со ова, шопинг, и секогаш со убава мисла.
    Многу среќа ви посакувам на сите. Што побрзо да си ги видите двете црти! (fingers)

На fana, KonstantinaM, Martka и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Heidy

Heidy Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    68
    Дали некој скоро бил на инф.скрининг во Железничар? Вртам, не можам да ги добијам да прашам. Навистина ли не треба упат, само со лична карта? Итно ми е, ви благодарам :):inlove:

9. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.653
    Допаѓања:
    175.113
    Така кажуваат членките.
    300 ден било

10. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    Вистина е не треба упат.Само носете си со вас лична карта...Цената е 300ден.

На Heidy му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Heidy

Heidy Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    68
    Благодарам:) езултати за колку денови се готови да не знаете уште тоа

Последна измена: 6 декември 2019
  12. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    Истиот ден се готови резултатите не се сеќавам временски точно но за околу 2 часа сум сигурна дека ги зедовме.Само порано да отидете ние 9часот бевме веќе таму.

На Heidy му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Heidy

Heidy Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    68
    Fala mnoguuu. :inlove: Pocnuvam i jas so dokumenti, pa so lesno neka mi e :D

На Broki5 и Dance27 им се допаѓа ова.
  14. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    Со лесно!!!
    Во скоро да се пофалиш со висока бета.И никогаш не губи надеж:!:Јас пратив документи ме одбија,побараа дополнителни,па додека ги собирав дополнителните останав природно бремена (после 9год обидувања)
    Како е Бог никој не е :l:
    :hug::hug::hug:

На Slonce91, IRBBB, fana и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Девојки помагајте! Денес ми е 30ти ден од циклус, на 17ми ден правев инсеминација. Од сабајле на одење во вц имам кафеаво, си реков тоа е тоа до утре ќе ми дојде. Е сега ужасно ме боли главата и пред малку повратив. Од сабајле ништо не ми беше, некако наеднаш. Не се надевам дека сум бремена, зошто ми почна со пробивање, но од друга страна па не знам дали да земам да се напијам некое апче, зошто стварно не ми е добро.

16. monka_bonbonka

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    Па можеш веќе тест да направиш штом ти е 30ти ден, така ќе ги решиш дилемите и ќе знаеш дали да пиеш апче или не :) Ти посакувам успех

На Beatris му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Немам тест :D. Намерно не купувам, за да нема пред време плачки и нервози. Денес недела, аптеките на работат тука кај нас. Позитивно е што малку ми е подобро, па ќе си почекам до сабајле.

18. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Пиј течности, благо масирај ја главата, ќе попушти. Ако ти паднал притисок, касни нешто солено, ќе помине.

На Beatris му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Heidy

Heidy Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    68
    Ми треба помош околу уште една дилема... 3 инсеминации правев во Систина, кај Лазаревски ... Сега ми рекоа уште една 4та за документи... Се мислам дали да сменам Њуборн. Ако има некој да сподели искуства, позитивни /негативни, би вила многу благодарна. (Да напоменам, супер сум задоволна од пристапот и услугата во Систина, но една инсеминација со се инекции и се околу 300евра ме чинеше, секое ехо го наплаќаат..само првата беше на природен циклус, па нешто помалку ме фати).. Па ако е ок и ваму, би пробала. Знам дека голема улога има и среќа, и секако дека е Божја волја, но секако и стручноста и пристапот на докторите....па да ми помогнете во одлуката :):):)

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. KonstantinaM

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.602
    Јас првата ја правев кај Владимир и сум задоволна одличен пристап нема чекање...бев стимулирана со кломифен,и ја примив стоп инекцијата...самата постапка со вклучени прегледи чини 9500 плус инекцијата 2200 мислам...а другите 3 на Гак ги правев и од таму сум задоволна....ти посакувам среќа (fingers)

На Martka и Heidy им се допаѓа ова.