Инсеминација

Discussion in 'Бременост' started by Maarina, Dec 26, 2012.

1. MNoris

MNoris Истакнат член

@DareToBeMe Само храбро :l:
    @Damjana5 Чекамее убави вести :l:

Damjana5 likes this.
  2. Damjana5

Damjana5 Истакнат член

Ти посакувам среќа во постапката и две :l::l: во меше , па две бебчиња во прегратка(fingers)

Bubamaricka, DareToBeMe and MNoris like this.
  3. DareToBeMe

DareToBeMe Активен член

Среќно, ти посакувам многу успех :l:
    И јас мислам дека нареден чекор ќе ми биде ивф.

tina2018 and MNoris like this.
  4. Damjana5

Damjana5 Истакнат член

Јас не стигнав ни до тест...сабајле на бришење малку кафено , значи почна пробивањето...до вечер ќе дојде :( ...следната дефинитивно на ГАК ќе ја правам , не фрлам пари за џабе

5. La-loca

La-loca Популарен член

Може повеќе инфо за што како каде се одлучивте. Изгледа сите ќе ги следиме твоите стапки
    Очигледно инсеминацииве ги правиме повеќе за ваучер така да и јас нема да фрлам пари ќе идам на ГАК. Господ е голем душичке еден ден ќе се радуваме само кога!?

tina2018 likes this.
  6. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Да си жива и здрава. Не требало да биде овој месец. Здравје следниот пат да е успешен. Те гушкам силно :hug::l:

Damjana5 likes this.
  7. Bubamaricka

Ви посакувам успех и како што кажа @Damjana5 две :l::l: да се створат. :hug: Со ледно да ви оди постапката па ќе споделуваш што како да ни дадеш школа :hug:

MNoris and Damjana5 like this.
  8. Damjana5

Damjana5 Истакнат член

Женски дали некоја од вас знае дали за ваучер би правеле проблем доколку инсеминациите бидат преку неколку месеци ...сакам следната да ја правам во мај ,мм ќе оди на пат месецов...или мора да се преку еден месец

9. MNoris

MNoris Истакнат член

@La-loca Кај доктор Стојан Органџиски ќе правиме , исто и првата инсеминација ја правев кај него ... Некако многу долги се овие инсеминациите, па решивме да пробаме инвитро, и доктор ни кажа ако во случај не биде и тоа фондот го прифаќа инвитрото како две (не беше и он сигурен ) инсеминации, па ќе може да аплицираме за ваучер ама дај боже да не стигниме до таму :l: Сега малце ќе одмарам, со следната менструација од втор ден ќе почнам да пијам Yasmin,е боцките не се сеќавам од кога се ...

Damjana5 and La-loca like this.
  10. MNoris

MNoris Истакнат член

Мислам дека задолжително е преку еден месец , али најдобро да си го прашаш твојот доктор или да се договорите, ако сака може да ти среди документи...

11. Damjana5

Damjana5 Истакнат член

Не знам , затоа прашувам овде , ама навистина ми нема логика да е ограничено преку еден месец , може да се разбилам баш тој месец ...во секој случај фала ти женска и од срце ти посакувам да си успееш со првото ин витро ‍‍‍

12. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Не е задолжително да бидат преку еден месец :)
    Условот е пауза од најмалку еден месец меѓу инсеминации.

IRBBB and Damjana5 like this.
  13. Damjana5

Damjana5 Истакнат член

Фала ти на одговорот , сега отворив да прочитам што се треба да се спреми од документација и прочитав дека мене воопшто и не ми следува ваучер , зашто се работи за второ дете , а првото ми е зачнато по природен пат .Со години мислев дека можам да поднесам :)

14. HeLenna

HeLenna Популарен член

Девојчиња, каква терапија сте примале пред инсеминација и дали воопшто некаква? Претпоставувам е индивидуално ама ме интересираат искуства.

15. Damjana5

Damjana5 Истакнат член

Јас примав кломифен 7 дена од 2 ден и една бемфола примив кога бев на фоликулометрија на 11 ден

16. Bubamaricka

Јас пред инсеминацијата примав овунорм два пати на ден, витамин д 2000 единици дневно и метил фолат еднаш денот. Бев со умерена стимулација 3 гонали примив подкожно и хориомон стоп инекција мускулно, непосредно пред инсеминацијата, а после инсеминација исто овунорм, витамин д, метил фолат плус премама, кардиопирин, естрофем, кринон гел и 5 дена антибиотик. Таблетоман хахахаха

17. MNoris

MNoris Истакнат член

Јас пиев кломифен 2 пати на ден и фолна само, примив Овитреле, а после инсеминацијата Утрогестан (насабајле-навечер) и тоа беше, на своја рака секако со консултација од докторот пијам Мака, јадам мед со матичен млеч, чат-пат по некое витаминче...

18. La-loca

La-loca Популарен член

Ништо не примав природно пробавме се си беше во најдобар ред не примив ни стоп инекција сама си пукна ј.к ама за жал неуспешно. Иначе редовно пијам само метилфолат.

MNoris likes this.
  19. Damjana5

Damjana5 Истакнат член

Другарки мои , денес една членка во Вонтелесно оплодување ме израдува многу...ме следува ваучер за второ дете иако првото ми е зачнато природно.Нејзе не и барале ниту инсеминации , па решив да си пробам среќа ,да аплицирам ...ако ми бараат дополнително инсеминации ќе правам , ако не, не си губам време за џабе.
    Се мислам ми фали 4 Д , дали на приватно да одам или може и на ГАК со упат од матичен:l:

20. MNoris

MNoris Истакнат член

Колку убава вест , ајде со лесно да е :inlove: Јас правев 5Д ама на приватно, иначе ќе ти треба пап тест, HSG, хормонски статус,крвна група,тест за HIV, хепатит б и ц, микробиолошки брисеви, крвна слика,анти мулериан хормон и хемостаза, исто и за сопругот ...