Инсеминација

Discussion in 'Бременост' started by Maarina, Dec 26, 2012.

1. Emilijaaaa1

Emilijaaaa1 Нов член

Zdravo devojki mojata prva inseminacija na GAK e neuspesna. Denovive mislam deka poludev no otkazuvanje nema. Ke ve zamolam nekoja da mi kazite okolu pregledite vo Sistina. Dali site ispituvanja mora da se pravat vo Sistina za da se dojde do inseminacija. Ili moze eve primer za hormoni da se ispitaat vo drzavna bolnica a da sorabotuvam so doktor od sistina. Finansiski sum slaba zatoa prasuvam

2. Beba95

Beba95 Истакнат член

Не мораш ништо таму. Направи си се на државно и закажи само преглед. Чим си поминала веќе една инсеминација значи имаш правено ХСГ,хормони и сопругот спермограм,ако не се од одамна ќе ви ги важат и нема потреба од нови. Е сега трошок е нормално на приватно ама не ги наплаќаат сите прегледи,може само првиот,зависи. Стисни заби и правец Систина чим си решила и не се разочарувај,знаеш колку е мал процентот на успех при прва инсеминација. :l:

Anyshka and Emilijaaaa1 like this.
  3. Emilijaaaa1

Emilijaaaa1 Нов член

Ти благодарам за информацијата штом е така да не се мислам ич туку одма да закажувам преглед ❤️❤️❤️

Beba95 likes this.
  4. maichka

maichka Истакнат член

Јас сега бев во Систина сите хормони и спермограмот ми беа од државна .... хсг-то од Систина... др Лазаревски ми правеше инсеминација и он претходно ме следеше ... ( бев пред инсеминацијата на 4ри прегледи) со стоп инекција 16000 денари... пре пре пре задоволна сум и од докторот и од сестрата ... исходот ќе го знам на Божиќ ... многу ми се свиѓаше кај докторот што е многу позитивен ... јас го прашувам ,,Докторе што ако не биде?,, ,,те молам јас тоа прашање не го сакам ич... дај да видиме сега што ќе биде... се слушаме за 14 дена ,, Што и да биде си останувам кај него :l::l::l::l:

5. Kosara95

Kosara95 Активен член

Здраво Девојки
    Сакам да споделам со вас дали имал некој слично искуство како моето
    Бев стимулирана со Кломифен 5х2 потоа на 12 ден примив ovitrelle
    И во понеделникот на 14 ден имав созреан фоликул и правев инсеминација денес ми е 4 ден од инсеминација ама еве ме боли стомакот и градите ги осеќам некој да ми помогне дали треба да се јавам на гинеколог

6. Kate.m23

Kate.m23 Истакнат член

vcera pravev 2ra insemenacija ,stimulirana so letrozol samo
    i doktorot mi prepisa vaginelti ciklogest samo nemozam sa najdam mnogu za niv dali poretko gi davaat isklustvo nekoe da spodelite za sto se koristat

7. Mydla

Mydla Активен член

За кој доктор станува збор, ние се решивме да одиме во систина после Божиќ, но никако да одлучиме кај кого.

8. maichka

maichka Истакнат член

Јас бев кај др Лазаревски и сите најпофални зборови за него... душа од човек... топла препорака да идете кај него ... со лесно :l: би ви препорачала да си идете со сите резултати до сега ... јас ги имав испитано хормони... ХСГ направено во Систина и спермограм од маж ми ...

9. Shkolka@

Shkolka@ Истакнат член

Tie se progesteron za podrshka novi se za toa i jas gi koristev posle transferot.

maichka likes this.
  10. maichka

maichka Истакнат член

А после инсеминацијата што користевте?

11. Shkolka@

Shkolka@ Истакнат член

Femibion i crinion gel koristev.

maichka and Anyshka like this.
  12. Anyshka

Anyshka Популарен член

Јас crinone гел користев после пункција.

Nipi and maichka like this.
  13. maichka

maichka Истакнат член

Јас фемибрион... аспирин 100 ... антибиотик :^) и вагиналети :D

14. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Здраво. Ќе правам прва инсеминација во јануари. Ми даде гинекологот да пијам кломифен цитрат 50гр, а во меѓувреме пијам и елова. Хормоните ми се добри, правев хсг, едниот канал не ми е добар. Сопругот правеше спермограм, не му е добар волуменот само. Реално немаме некаков голем проблем, се обидуваме година дена за бебе...
    Прочитав неколку мислења, затоа и се зачленив.
    Што да очекувам од првата инсеминација? Дали е болна? Имам ли шанси за успех? Колку пати треба да одам на преглед? Читав и за стоп инекција, тоа не ми спомна гинекологот.

15. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Mene mi e uspesna,pravev na gak. Bev stimulirana so klomifen pojdov kaj maticnata za merenje 3 pati mislam. Zavisi koi denovi ke ti kaze maticen. Primiv stop inekcija pa dr den pravev inseminacija.

snowwhite.24 likes this.
  16. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Ne e bolna voopsto, kratko trae da go vbrizga samo obraboteniot materijal i se lezi 15min. Jas od 10ti den pocnav na pregled i zavisi kolku se narasnati folikulite zakazuva pak pregled ili stop inekcija, posle 24-48 casa prvo odi soprugot da ostavi materijal pa posle 2 saati ti. Pogodete go mesecot koga ovuliras na jajnikot kaj sto ne e tie zapusen kanalot taka imas najgolemi sansi. So srekja

snowwhite.24 likes this.
  17. Mydla

Mydla Активен член

Дали на ГАК ќе правиш прва инс и кој доктор ти препиша кломифен и елова, зошто?

18. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Фала ти за одговорот. Епа да, тоа ќе се види на ехо кога ќе одам. Истото го помислив и јас дека ако овулирам на другиот јајник нема да успее инсеминацијата.
    @Mydla Не…еловата ја пијам скоро три месеци по препорака на матичен гинеколог. А кломифенот ми го препишаа сега. Со кломифен почнувам утре сабајле. А зошто? Да не не смеат двете да се комбинираат?

19. emiliana

emiliana Форумски идол

Бидна и 4 та, неуспешна за жал, не дека се надевав многу.
    Ама ми бараа уште една за ваучерот, па сега да се однесе документ и да се чека пак одговор од фондот.
    Малку се разочарав сабајлево, ама тоа е, нема откажување. Кога треба да биде ќе биде. Не стигнувам ни до тест да правам бре, ова на време иде па и пред време :headbang:.

Orhideja7593 likes this.
  20. Beba95

Beba95 Истакнат член

Девојки,Естрофемот се пие ли за време на циклус или нон стоп без пауза?