Инсеминација

Дискусија во 'Бременост' започната од Maarina, 26 декември 2012.

1. Emilijaaaa1

Emilijaaaa1 Нов член

Се зачлени на:
    15 декември 2023
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    15
    Zdravo devojki mojata prva inseminacija na GAK e neuspesna. Denovive mislam deka poludev no otkazuvanje nema. Ke ve zamolam nekoja da mi kazite okolu pregledite vo Sistina. Dali site ispituvanja mora da se pravat vo Sistina za da se dojde do inseminacija. Ili moze eve primer za hormoni da se ispitaat vo drzavna bolnica a da sorabotuvam so doktor od sistina. Finansiski sum slaba zatoa prasuvam

2. Beba95

Beba95 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2023
    Пораки:
    638
    Допаѓања:
    1.367
    Не мораш ништо таму. Направи си се на државно и закажи само преглед. Чим си поминала веќе една инсеминација значи имаш правено ХСГ,хормони и сопругот спермограм,ако не се од одамна ќе ви ги важат и нема потреба од нови. Е сега трошок е нормално на приватно ама не ги наплаќаат сите прегледи,може само првиот,зависи. Стисни заби и правец Систина чим си решила и не се разочарувај,знаеш колку е мал процентот на успех при прва инсеминација. :l:

На Anyshka и Emilijaaaa1 им се допаѓа ова.
  3. Emilijaaaa1

Emilijaaaa1 Нов член

Се зачлени на:
    15 декември 2023
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    15
    Ти благодарам за информацијата штом е така да не се мислам ич туку одма да закажувам преглед ❤️❤️❤️

На Beba95 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. maichka

maichka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    209
    Јас сега бев во Систина сите хормони и спермограмот ми беа од државна .... хсг-то од Систина... др Лазаревски ми правеше инсеминација и он претходно ме следеше ... ( бев пред инсеминацијата на 4ри прегледи) со стоп инекција 16000 денари... пре пре пре задоволна сум и од докторот и од сестрата ... исходот ќе го знам на Божиќ ... многу ми се свиѓаше кај докторот што е многу позитивен ... јас го прашувам ,,Докторе што ако не биде?,, ,,те молам јас тоа прашање не го сакам ич... дај да видиме сега што ќе биде... се слушаме за 14 дена ,, Што и да биде си останувам кај него :l::l::l::l:

На snowwhite.24, Hopeeee, Emilijaaaa1 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Kosara95

Kosara95 Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2023
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    16
    Здраво Девојки
    Сакам да споделам со вас дали имал некој слично искуство како моето
    Бев стимулирана со Кломифен 5х2 потоа на 12 ден примив ovitrelle
    И во понеделникот на 14 ден имав созреан фоликул и правев инсеминација денес ми е 4 ден од инсеминација ама еве ме боли стомакот и градите ги осеќам некој да ми помогне дали треба да се јавам на гинеколог

6. Kate.m23

Kate.m23 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2016
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    52
    vcera pravev 2ra insemenacija ,stimulirana so letrozol samo
    i doktorot mi prepisa vaginelti ciklogest samo nemozam sa najdam mnogu za niv dali poretko gi davaat isklustvo nekoe da spodelite za sto se koristat

7. Mydla

Mydla Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2023
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    88
    За кој доктор станува збор, ние се решивме да одиме во систина после Божиќ, но никако да одлучиме кај кого.

8. maichka

maichka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    209
    Јас бев кај др Лазаревски и сите најпофални зборови за него... душа од човек... топла препорака да идете кај него ... со лесно :l: би ви препорачала да си идете со сите резултати до сега ... јас ги имав испитано хормони... ХСГ направено во Систина и спермограм од маж ми ...

9. Shkolka@

Shkolka@ Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2023
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    269
    Tie se progesteron za podrshka novi se za toa i jas gi koristev posle transferot.

На maichka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. maichka

maichka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    209
    А после инсеминацијата што користевте?

11. Shkolka@

Shkolka@ Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2023
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    269
    Femibion i crinion gel koristev.

На maichka и Anyshka им се допаѓа ова.
  12. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.350
    Јас crinone гел користев после пункција.

На Nipi и maichka им се допаѓа ова.
  13. maichka

maichka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    209
    Јас фемибрион... аспирин 100 ... антибиотик :^) и вагиналети :D

14. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    649
    Здраво. Ќе правам прва инсеминација во јануари. Ми даде гинекологот да пијам кломифен цитрат 50гр, а во меѓувреме пијам и елова. Хормоните ми се добри, правев хсг, едниот канал не ми е добар. Сопругот правеше спермограм, не му е добар волуменот само. Реално немаме некаков голем проблем, се обидуваме година дена за бебе...
    Прочитав неколку мислења, затоа и се зачленив.
    Што да очекувам од првата инсеминација? Дали е болна? Имам ли шанси за успех? Колку пати треба да одам на преглед? Читав и за стоп инекција, тоа не ми спомна гинекологот.

15. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.056
    Допаѓања:
    1.799
    Mene mi e uspesna,pravev na gak. Bev stimulirana so klomifen pojdov kaj maticnata za merenje 3 pati mislam. Zavisi koi denovi ke ti kaze maticen. Primiv stop inekcija pa dr den pravev inseminacija.

На snowwhite.24 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.862
    Допаѓања:
    1.517
    Ne e bolna voopsto, kratko trae da go vbrizga samo obraboteniot materijal i se lezi 15min. Jas od 10ti den pocnav na pregled i zavisi kolku se narasnati folikulite zakazuva pak pregled ili stop inekcija, posle 24-48 casa prvo odi soprugot da ostavi materijal pa posle 2 saati ti. Pogodete go mesecot koga ovuliras na jajnikot kaj sto ne e tie zapusen kanalot taka imas najgolemi sansi. So srekja

На snowwhite.24 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mydla

Mydla Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2023
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    88
    Дали на ГАК ќе правиш прва инс и кој доктор ти препиша кломифен и елова, зошто?

18. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    649
    Фала ти за одговорот. Епа да, тоа ќе се види на ехо кога ќе одам. Истото го помислив и јас дека ако овулирам на другиот јајник нема да успее инсеминацијата.
    @Mydla Не…еловата ја пијам скоро три месеци по препорака на матичен гинеколог. А кломифенот ми го препишаа сега. Со кломифен почнувам утре сабајле. А зошто? Да не не смеат двете да се комбинираат?

19. emiliana

emiliana Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2019
    Пораки:
    3.838
    Допаѓања:
    43.951
    Бидна и 4 та, неуспешна за жал, не дека се надевав многу.
    Ама ми бараа уште една за ваучерот, па сега да се однесе документ и да се чека пак одговор од фондот.
    Малку се разочарав сабајлево, ама тоа е, нема откажување. Кога треба да биде ќе биде. Не стигнувам ни до тест да правам бре, ова на време иде па и пред време :headbang:.

На Orhideja7593 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Beba95

Beba95 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2023
    Пораки:
    638
    Допаѓања:
    1.367
    Девојки,Естрофемот се пие ли за време на циклус или нон стоп без пауза?