Инсеминација

Discussion in 'Бременост' started by Maarina, Dec 26, 2012.

1. fina erika

fina erika Популарен член

Добро утро јас не сум правела кај него инсеминација но еднаш кога го прашав кај е подобро да правам тој ми рече јас правам инсеминација и ке те чини 7000 денари но и јас се зачудив да прави во ординацијата
    Тоа е далеку од приватна клиника.
    Мила и е инпровизација јас кога прашав кај да правам инсеминација он ми рече јас ја травам тука хм малку се зачудив но како ја прави со кого ја прави па на крај се одлучив за систина и се случи тоа што се случи

Last edited by a moderator: Mar 29, 2017
  2. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Имаш лп

3. Ano

Ano Форумски идол

Според мене не е проблем да ја прави инсеминацијата. Самата процедура со вбризгување со катетар може да се изведе. Прашање е дали има апаратура за прочистување на сперма или прави со непрочистена, зошто ако е ова второво тоа е многу опасно.

kukla21 likes this.
  4. fina erika

fina erika Популарен член

Да ти кажам право незнам несакав ни да знам ми беше малку чудно вакви работи се прават во репродуктивни установи а не во приватна ординација каде сто на тоа треба да работи соодветен тим од доктори да ја прочистат искрено на мм спермограмот беше добар но кај мене фоликулите не растеа и ендометриумот беше многу тенок

Ano likes this.
  5. TheGetmaki

TheGetmaki Истакнат член

I sea sto resivme kaj ke praime inseminacija a a a a :hai::rofl:

6. Beatris

Beatris Популарен член

Мој совет не правете никаде, почекајте уште еден месец природно да се фати :) Здрава исхрана, физичка активност и сакајте се најмногу и каде и да е ќе ја дочекаме сите најголемата среќа.
    П. С. Јас сум на пауза но ве следам редовно и пишувам само поради желбата да помогнам и да ве убедам дека ништо не е невозможно, само желбата и верувањето се најважни :)

7. Nuny

Nuny Истакнат член

Ne sum vo tek ..... dvojkava sto se resi da odi na inseminacija kolku vreme se obiduvavte po priroden pat :)
    Btw zdravo devojki kako ste!!!! Ajde april da ni poln so dve crticki da se raduvame i da se smestuvame vo trudnicki muabeti!!!! Jas i ovoj mesec so rasireni race ja docekav crvenata gjaolica!!!! :angel::angel::doh::doh::doh::doh::doh:

PeachGirl and ₩anna Be Momm¥ like this.
  8. TheGetmaki

TheGetmaki Истакнат член

Ako se odnesuvase za mene prasanjevo mila , se obiduvame prirodno veke 1 godina i 7 meseci (facepalm) (so sve vo red rezultati) ama projde mnogu vreme :x mora da se prevzeme nesto :angel:

9. Nuny

Nuny Истакнат член

E da vo red sepak mnogu vreme pominalo treba da se prezeme nesto. Ajde so sreka mila tie patista se teski ama sto e tuka e i daj boze na prvo da vi fati. Ic da ne se nerviras. Cekame da pises i da kazes sto se slucuva. Baknez i so sreka!!!!

TheGetmaki likes this.
  10. 0ли

0ли Форумски идол

Женички да ви кажам, јас си направив инсеминација. Имав убави фоликули и примив инекција. Чувството за време на вбризгувањето е слично како хсг кога правев.
    Имавме 34 милиони прочистена сперма и се надевам дека ќе биде успешна инсеминацијава.
    Ми дадоа да ставам вагинално Утрогестан и да пијам аспирин, па на 15-ти ден да проверам бета.
    Ете, тоа од мене накусо, деновиве бев мнооогу зафатена, а од денес само ќе уживам :$
    Ви посакувам убави денови, уживајте во празниците и ајде одамна не сме виделе слика со ||
    Ве гушкам :hug:

11. EmilijaEmilija

EmilijaEmilija Истакнат член

Браво :* Со среќа мила ,гали меше и за брзо да не израдуваш со две цртки :hug: И јас се спремам за инсеминација :) утре ми е 21 ден и треба да испитам прогестерон па би требало тоа да е последно а ?! Или има уште нешто шо се испитува пред инсеминација?

Lara 27 likes this.
  12. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Ајде миличкa ти јa пуштaм целa среќa дa биди успешнo милa дa се изрaдувaш дa имaш нaјубaви бебенцa милa дa гaлиш мешкo и дa видиме сликa сo две темни лини те гушкaм :hug::*

0ли likes this.
  13. 0ли

0ли Форумски идол

Јас не испитував прогестерон :?:
    Тебе докторот ти рече поради инсеминацијата да испиташ?

EmilijaEmilija likes this.
  14. EmilijaEmilija

Па да , испитував на 3 ден Tsh,Fsh,Lh,E2,Prolaktin . Па после на 13ден Free T4, E2, Lh,Testosteron,Fsh,Dhea-So4 и ми кажа уште прогестерон на 21 ден(утре) . Само ми кажа дека некои се под нормала и ќе треба стимулации.

0ли likes this.
  15. EmilijaEmilija

14922071814041863634824.jpg 1492207266755-1096877767.jpg еве ги моите хормони, прашав и во поддршка за мислење ама никој не ми одговори. А со докторот немам се видено да ми објасни што и како.

kukla21 likes this.
  16. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

На 13 ден не сум испитувала, ама најверојатно докторот сакал да следи овулација.

хормоните на 3 ден - ЛХ и ФСХ ти се релативно височки, а Е2 ниско. Мора докторот за видк на ехо каква е состојбата - антрални фоликули, раст и сл.
    На 13 ден ме буни што е ЛХ место да расте, тоа едвај мачку?! Обично тоа расте пред овулација. И лентите за овулација работат на принцип на раст на ЛХ за детектирање овулација. А фсх е помало од базичното на 3 ден?!
    Мислам да ги повториш.

EmilijaEmilija and ocicka2014 like this.
  17. EmilijaEmilija

Прееска испитував прогестерон и ми се јави докторот да ми каже дека и тој ми е под нормала. Ми рече одма штом добијам да му се јавам да сме почнеле со стимулации. Незнам што да кажам и што да мислам. На моменти се разочарувам ,а на моменти си се тешам дека докторот си ја знае работата и се ќе биде ок. Аа и да се надоврзам синоќа приметив густа леплива слуз на гаќите и баш се замислив зар толку касно овулирам?!?!

18. kukla21

Одиш кај специјалист или матичен?

19. EmilijaEmilija

Одам кај др Влатко во Плодност

20. kukla21

Не ми е познат, ама плодност има доста специјалисти. Малку поттик со стимулација и ќе биде :)

EmilijaEmilija likes this.