Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инсеминација

Дискусија во 'Бременост' започната од Maarina, 26 декември 2012.

1. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    Добро утро јас не сум правела кај него инсеминација но еднаш кога го прашав кај е подобро да правам тој ми рече јас правам инсеминација и ке те чини 7000 денари но и јас се зачудив да прави во ординацијата
    Тоа е далеку од приватна клиника.
    Мила и е инпровизација јас кога прашав кај да правам инсеминација он ми рече јас ја травам тука хм малку се зачудив но како ја прави со кого ја прави па на крај се одлучив за систина и се случи тоа што се случи

Последна измена од модератор: 29 март 2017
  2. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.441
    Допаѓања:
    172.230
    Имаш лп

3. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.078
    Допаѓања:
    40.439
    Според мене не е проблем да ја прави инсеминацијата. Самата процедура со вбризгување со катетар може да се изведе. Прашање е дали има апаратура за прочистување на сперма или прави со непрочистена, зошто ако е ова второво тоа е многу опасно.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    Да ти кажам право незнам несакав ни да знам ми беше малку чудно вакви работи се прават во репродуктивни установи а не во приватна ординација каде сто на тоа треба да работи соодветен тим од доктори да ја прочистат искрено на мм спермограмот беше добар но кај мене фоликулите не растеа и ендометриумот беше многу тенок

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  5. TheGetmaki

TheGetmaki Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    425
    I sea sto resivme kaj ke praime inseminacija a a a a :hai::rofl:

На EmilijaEmilija, PeachGirl и ₩anna Be Momm¥ им се допаѓа ова.
  6. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    2.364
    Мој совет не правете никаде, почекајте уште еден месец природно да се фати :) Здрава исхрана, физичка активност и сакајте се најмногу и каде и да е ќе ја дочекаме сите најголемата среќа.
    П. С. Јас сум на пауза но ве следам редовно и пишувам само поради желбата да помогнам и да ве убедам дека ништо не е невозможно, само желбата и верувањето се најважни :)

На PeachGirl, Andonia, TheGetmaki и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    183
    Ne sum vo tek ..... dvojkava sto se resi da odi na inseminacija kolku vreme se obiduvavte po priroden pat :)
    Btw zdravo devojki kako ste!!!! Ajde april da ni poln so dve crticki da se raduvame i da se smestuvame vo trudnicki muabeti!!!! Jas i ovoj mesec so rasireni race ja docekav crvenata gjaolica!!!! :angel::angel::doh::doh::doh::doh::doh:

На PeachGirl и ₩anna Be Momm¥ им се допаѓа ова.
  8. TheGetmaki

TheGetmaki Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    425

Ako se odnesuvase za mene prasanjevo mila , se obiduvame prirodno veke 1 godina i 7 meseci (facepalm) (so sve vo red rezultati) ama projde mnogu vreme :x mora da se prevzeme nesto :angel:

9. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    183
    E da vo red sepak mnogu vreme pominalo treba da se prezeme nesto. Ajde so sreka mila tie patista se teski ama sto e tuka e i daj boze na prvo da vi fati. Ic da ne se nerviras. Cekame da pises i da kazes sto se slucuva. Baknez i so sreka!!!!

На TheGetmaki му/ѝ се допаѓа ова.
  10. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.533
    Женички да ви кажам, јас си направив инсеминација. Имав убави фоликули и примив инекција. Чувството за време на вбризгувањето е слично како хсг кога правев.
    Имавме 34 милиони прочистена сперма и се надевам дека ќе биде успешна инсеминацијава.
    Ми дадоа да ставам вагинално Утрогестан и да пијам аспирин, па на 15-ти ден да проверам бета.
    Ете, тоа од мене накусо, деновиве бев мнооогу зафатена, а од денес само ќе уживам :$
    Ви посакувам убави денови, уживајте во празниците и ајде одамна не сме виделе слика со ||
    Ве гушкам :hug:

На Вереничка, Melinda85, Dear_Thing и 16 други им се допаѓа ова.
  11. EmilijaEmilija

EmilijaEmilija Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2016
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    326
    Браво :* Со среќа мила ,гали меше и за брзо да не израдуваш со две цртки :hug: И јас се спремам за инсеминација :) утре ми е 21 ден и треба да испитам прогестерон па би требало тоа да е последно а ?! Или има уште нешто шо се испитува пред инсеминација?

На Lara 27 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Ајде миличкa ти јa пуштaм целa среќa дa биди успешнo милa дa се изрaдувaш дa имaш нaјубaви бебенцa милa дa гaлиш мешкo и дa видиме сликa сo две темни лини те гушкaм :hug::*

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  13. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.533
    Јас не испитував прогестерон :?:
    Тебе докторот ти рече поради инсеминацијата да испиташ?

На EmilijaEmilija му/ѝ се допаѓа ова.
  14. EmilijaEmilija

Се зачлени на:
    10 септември 2016
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    326
    Па да , испитував на 3 ден Tsh,Fsh,Lh,E2,Prolaktin . Па после на 13ден Free T4, E2, Lh,Testosteron,Fsh,Dhea-So4 и ми кажа уште прогестерон на 21 ден(утре) . Само ми кажа дека некои се под нормала и ќе треба стимулации.

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  15. EmilijaEmilija

Се зачлени на:
    10 септември 2016
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    326
    14922071814041863634824.jpg 1492207266755-1096877767.jpg еве ги моите хормони, прашав и во поддршка за мислење ама никој не ми одговори. А со докторот немам се видено да ми објасни што и како.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    На 13 ден не сум испитувала, ама најверојатно докторот сакал да следи овулација.

хормоните на 3 ден - ЛХ и ФСХ ти се релативно височки, а Е2 ниско. Мора докторот за видк на ехо каква е состојбата - антрални фоликули, раст и сл.
    На 13 ден ме буни што е ЛХ место да расте, тоа едвај мачку?! Обично тоа расте пред овулација. И лентите за овулација работат на принцип на раст на ЛХ за детектирање овулација. А фсх е помало од базичното на 3 ден?!
    Мислам да ги повториш.

На EmilijaEmilija и ocicka2014 им се допаѓа ова.
  17. EmilijaEmilija

Се зачлени на:
    10 септември 2016
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    326
    Прееска испитував прогестерон и ми се јави докторот да ми каже дека и тој ми е под нормала. Ми рече одма штом добијам да му се јавам да сме почнеле со стимулации. Незнам што да кажам и што да мислам. На моменти се разочарувам ,а на моменти си се тешам дека докторот си ја знае работата и се ќе биде ок. Аа и да се надоврзам синоќа приметив густа леплива слуз на гаќите и баш се замислив зар толку касно овулирам?!?!

18. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Одиш кај специјалист или матичен?

19. EmilijaEmilija

Се зачлени на:
    10 септември 2016
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    326
    Одам кај др Влатко во Плодност

20. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Не ми е познат, ама плодност има доста специјалисти. Малку поттик со стимулација и ќе биде :)

На EmilijaEmilija му/ѝ се допаѓа ова.