Инсеминација

Discussion in 'Бременост' started by Maarina, Dec 26, 2012.

1. Elliana

Elliana Истакнат член

Пред да добијам циклус бев на консултсција и преглед кај Таше, ми даде шема по која треба да се водам. На трет ден од циклус почнав да пијам кломифен. После циклус бев на фоликулометрија и закажавме инсеминација.
    Процедурата ништо посебно, со катетар го вбризгуваат материјалот, ќе полежиш малку и тоа е. Таше ја правеше. Од терапија по инсеминација витамини и кринон гел. Успешна беше да, ама заврши со миссед. Секако тоа нема врска со инсеминацијата како процедура.

flower11 likes this.
  2. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Ај да си пишам...
    Во петок одам на консултации за инсеминација...
    Малце ми дојде шок, зошто само прашав што ми е потребно и ми кажа дојди ќе закажеме се што треба...
    Инаку имавме намалена подвижност на сперматозоиди..
    Пиеше терапија ама уште ништо
    Сега повторен ќе прави, па да фатиме уште од овој циклус.
    Иначе првото сега веќе 7 години, ни е природно...

3. ButterflyBaby

ButterflyBaby Активен член

Дали одма истиот ден после инсеминација почнавте со утрогестан или утредента не разбрав, мисла кажа сестрата утредента

4. Elliana

Elliana Истакнат член

Од наредниот ден ставав јас, кринон беше ама иста е намената. Можеш да и’ пишеш на сестрата ќе знаеш најсигурно.

ButterflyBaby likes this.
  5. Elen4e89

Elen4e89 Истакнат член

Здраво девојки, инсеминацијата ми е утре, вчера се боцнав во 22 часот со стоп инекција, а утрово имав како исцедок некој бел. Некоја со вакво искуство? Малку имам нелагодност кај јајниците. Ми е страв да не биднала овулацијата.

6. Elliana

Elliana Истакнат член

Нормално е да имаш, значи се случува овулација. Со среќа :)

Elen4e89 likes this.
  7. Elen4e89

Elen4e89 Истакнат член

Ти благодарам :) , кога ја правев првата инсеминација не памтам дека имав нешто па некако се плашам.

Elliana likes this.
  8. MysticAura

MysticAura Активен член

Здраво на сите. Дали може да ми споделите искуство со инсеминација кај Др Таше во Плодност? Колку фоликулометрии прави? Дали бара дополнителни испитувања? Дали може да се направи инсеминација без испитано ХСГ? И секако дали имате позитивен исход од инсеминацијата. Ќе ви бидам благодарна за секое споделено искуство и било каков совет

9. MysticAura

MysticAura Активен член

Жал ми е што завршила со миссед. Дали др Таше ти бараше некои испитувања и колку вкупно фоликулометрии ти направи? И дали примаше стоп инекција и ако не ти е проблем да ми кажеш колку те фати инсеминацијата со сите прегледи. Ти благодарам

10. Elliana

Elliana Истакнат член

Јас отидов кај Таше со цела папка испитувања и немаше баш многу што да ми бара дополнително. Дна фрагментација немав па тоа ми го посочи и таму испитавме, друго не ми побара, ама јас веќе имав многу испитувања направено.
    За цена искрено не се сеќавам точно, ова пред година и пол беше. Околу 14.000 инсеминацијата од прилика, ама со оглед на тоа дека цените се нон стоп менуваат, најдобро е да се јавиш во Плодност да прашаш. Фоликулометрии 2-3, сите ги наплаќаат како преглед околу 4000 ден беше. Примив стоп инјекција.
    Искрено јас не бев задоволна многу од Таше, сам е, гужва страшна, тој нервозен. Непотребни коментари цело време од негова страна… не знам. Сепак тоа е мое мислење, не значи дека сите имале такво искуство.
    Се надевам дека колку-толку ти помогнав. Ако ти треба нешто друго слободно прашај.

MysticAura likes this.
  11. Hope IT

Hope IT Истакнат член

Здраво,

Да помогнам околу цените во Плодност. Во септември правев инсеминација кај д-р Таше.
    Фоликулометрија: 1800
    Ехо: 2000
    Стоп инекција (Прегнил): 2500
    Инсеминација: 12000

MysticAura and Elliana like this.
  12. mom to be

mom to be Истакнат член

Не знам дали може да се направи без ХСГ нека ти кажат членките,ама ако не се проодни јајниците,за џабе ќе правиш инсеминација,само пари и нерви ќе трошиш.

MysticAura, Hope IT and Snowflake92 like this.
  13. Hope IT

Hope IT Истакнат член

Се согласувам дека нема смисла да се прави инсеминација без претходно да се направи ХСГ. Подолу ги споделувам документите кои сестрата ми ги кажа дека ќе бидат потребни. Таа спомена дека не мора да ги доставам сите и ме праша дали имам ХСГ. Исто така, пред да ја направам првата инсеминација д-р Сотир не ми предложи АИХ без претходно да направиме ХСГ.

Attached Files:

MysticAura and mom to be like this.
  14. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Вчера бев јас и др предложи прво на природен циклус без хсг ама зошто веќе имам зачнато природно и родено, сепак после одлучивме да направам за да не губиме време.
    Хсг, хормони, спермограм, брисеви не постари од 6 месеци. Седиментација и леукоцити да се под 10.

MysticAura likes this.
  15. MysticAura

MysticAura Активен член

Ти благодарам. Дали испитувањата те тера да ги правиш кај него или прифаќа и резултати од други места?

16. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Брисеви преку матичен гинеколог...

MysticAura likes this.
  17. ButterflyBaby

ButterflyBaby Активен член

здраво правев инсеминација, и имам грчеви во матка дали е нормално во среда правев а еве секој ден имам некој чудни контракции

18. nate_93

nate_93 Истакнат член

Нормално е. И јас исто првите неколку дена бев со грчеви. Ништо страшно...

ButterflyBaby likes this.
  19. Manevce

Manevce Истакнат член

Zdravo, dali sekoj doktor posle inseminacija dava vaginaleti ili toa individualno. Napraveno prva inseminacija ne uspeana a vo izvestajot stoese samo folna kislenina i dali inseminacija se pravi sekoj mesec ili se ceka

20. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Вагиналети за што? Кај мене пишувало и утрогестан, ама не сум видела. Успешна беше, до мене лежи бебац скоро 2 месеци.
    Ако ти е за да собираш и за ваучер, мислам е преку еден. А ти ако сакаш, можеш одма нареден.

Elen4e89 and Snowflake92 like this.