Форумџика на годината

Инсеминација

Discussion in 'Бременост' started by Maarina, Dec 26, 2012.

1. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

На колку дена добиваш циклус обично?
    Може кај тебе пукаат поголеми. Разбирам дека сте откажале месецов, ама во насока да си го запознаеш и ти организмот, да не имаш тест за овулација да направиш?
    Продолжете да се обидувате природно месецов.

Last edited: Dec 29, 2025 at 5:56 PM
    Bube15 likes this.
  2. Ѕвездичка ⭐️

Ѕвездичка ⭐️ Активен член

Јас денес на 9ти ден од циклус бев на преглед, имам 3 фоликули по 13 мм и еден фоликул 11 мм ми закажа пак преглед во петок, па во петок ќе ми кажат за инсиминација кога

3. Bube15

Bube15 Истакнат член

На 28 дена. Денес водечки 24 затоа ми кажа да не ризикуваме следен месец да одам на 7ми ден од циклус да види како е. Кај мене сите хормони резултати се во ред имав покачена тсх ја намалив сега после половина година терапија. Кај сопругот исто се е добро се надеваме на позитивен исход. Ми кажа изгледа порано почнуват плодни денови... а јас од претходна матична што имав ми беше кажала 14 и 15то ден и така де тие денови се ободувавме...... 1 година помина кај погрешна матична затоа луге вниматечно бирајте матични.

4. Bube15

Bube15 Истакнат член

Кај кој ке ми се погоди или дасе матичната. Мн е добра и мн и верувам оваа ми е нова ама за две месеци мн повеќе работи дознав од нејзе одколку претходната што ме маткаше цела година

5. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Искористете го циклусот баш да видите кога ќе имаш овулација. Следи со тестови, исцедок и преглед кај матична, нека потврди кога ќе пукне, за да се осигурате кој ден ти е.
    Лутеалната фаза е најчесто 14 дена, ти ако добиваш на 28 дена редовно, теоретски овулираш на 14ти ден, иако има отстапување од ова правило.
    Обидувајте се природно, може ќе успеете и така.

Bube15 likes this.
  6. Bube15

Bube15 Истакнат член

Според следењето излегува дека овулирам порано затоа следен циклус ме тера на 7ми ден да идам од менструација. Се надевам ке биде се океј веке се изморив.....

7. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Мене матичната ме следеше, ми стави стоп инекција и утредента бев на Гак. Инсеменацијата има веќе година и 4 ри месеци и ми ровари низ куќа без престан.
    Скоро сите така прават.

Bube15 likes this.
  8. Bube15

Bube15 Истакнат член

❤️❤️❤️❤️
    Кога одиш на гак нели со упатот прво сопругот таму остава матријал 2 часа пред интервенцијата така? Да не има мн чекање изместување или се функционира ок?

9. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Јас два пати правев и брзо одеше. Одевме кај 8 ч сабајле, мм остава примерок и чекавме два саати. Јадевме, кафе пиевме. Процедурата со лежење е се на се 20 мин. Вбризгуваат и лежиш. Земи од старт телефон со тебе и палома хахахах

Bube15 likes this.
  10. Bube15

Bube15 Истакнат член

Фала ти многу. Кога ти даваат упат кај ке се паднеш кој е на смена таму си или? Колку мм фоликул ти ставаа стоп инекција. Мене на 24 ми рече касно е од 18 до 22 ако добро ја разбрав затоа одложивме

11. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Дента беше Калчовски, ама заглави на операција и некој друг беше, дури мислам дека и специјализант беше. Според мене , битно е да е се погодено, кој со шприц ќе ти стави материјалот , не менува. Тоа е таа процедура.

Bube15, Nala1806 and Rozevata like this.