Испукајте се

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Unfaithful18, Jun 3, 2010.

1. revolut

revolut Активен член

У која наслеба има најмногу глувци? :worried: да ја избегнувам..ова е хорор веќе (wtf)

2. Цаци маци000

Цаци маци000 Истакнат член

Капиштец (heidy)

eliesaab, revolut and Cutiepie1 like this.
  3. Travertino

Travertino Активен член

Mеѓу политичарите се наоѓаат ваков тип на луѓе и ќе се изненадиш колку ги има на број.
    Ама за жал во Македонија пола и повеќе се прости луѓе.

4. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Ако сум млад и не искусен, не сум глуп знам што и како треба да се работи. :@
    Не значи дека ако нема никој од поискусни и одговорни може да си правите како ќе ви текне! Незнам ни кај ве најдоа со вас да соработуваат при прв прилика гледате да уништите и да изгледа како вина на други!
    Сум немал искуство незнам што не сум ни бил стажант туку на платена пракса, како смееле сам да остават. |(:@ Ми вика "што ти е гајле и да се деси нешто твој потпис никаде не стои". Најмал проблем е кого и дали ќе казнат. Што не си правиш така дома кај тебе ако е безбедно?
    После кога виде дека не може да ти помине тоа кај мене и кога други се вмешаа, одма менуваш "се шалев јас да видам колку си научил". Воопшто не делуваше како да се шалиш.
    И незнам што има да те интересира кај е денес одговорниот, учителката моја како што рече ти, ти кога не беше оној пат никој немаше за замена, макар и некој како мене она ги надгледуваше и твоите работи. |(

5. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Кој/а и да го прегази и уби мачето пред Рамстор Мол, дај Боже да го/ја стигне најтешката казна од горе ида заврши во најлошиот круг во пеколот!
    Кога нема милост и совест, не заслужува да живее мирно!
    :@ :swear:

hermosa and Mumoftwo30 like this.
  6. Kati428

Kati428 Истакнат член

Значи дали јас не сум во тек или не знам што е работа.
    Дали има еден нормален оглас за работа???
    Вчера се јавувам во една приватна ординација и убаво си прашав дали е слободно работното место.Ми рече да слободно е ќе ти пратам на вибер меил да пратиш CV.
    Пратив и конечно помислив конечно нешто добро ми се случува после 3 месеци лудило и кошмари,ми враќа за 5 мин Почитувана местото е пополнето.Па иди во пм.Вчера не знаеше да ми кажеш дека не е слободно???
    Дали ова со непостоечкиве огласи е само кај нас или секаде е вака?Вработуваат па пуштаат оглас за работа.Зошто во 2 дена 6 вакви одговори добив.

Panda00 and MiloMalo like this.
  7. Milica TR

Milica TR Активен член

Не се повлекувам бидејќи сум наивна напротив несакам да се расправам со невоспитани кокошки и вообразени

8. Stark

Stark Форумски идол

Поодвратно нешто од чоек шо пуши цигари а не џвака мастика или мие заби барем, нема! Канализација :envy:

hermosa, bookslover, eliesaab and 2 others like this.
  9. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Зар уште постојат такви? :?:

Stark likes this.
  10. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Денес си идам дома и ми кажуваат дека кучката удавила мало маче.. Таа што ја сакав многу, ја чувавме, од улица дојдена. Отсекогаш си беше специфичен карактер, но не мислев дека можи олку далеку да замини. Никогаш не мислев дека ќе го кажам ова, но не ја сакам повеќе. Ми се згади и не ми е гајле дали е жива или не од денеска. Мачиња беспомошни ми се најслабата точка и било човек или друго животно да им наштети или убие, ги мразам инстантно. Не ми е гајле ни за инстинкти ни за ништо. Дошло од некаде, или некој го фрлил тука, моиве го хранеле со денови. За оваа да го најди каде што спиело скриено и да го задави на место. Не ја храниме веќе и ја бркаме подалеку, се надевам дека ќе замини сама некако. Мислам дека најлошата страна од мене ќе излезеше во тој момент кога го направила тоа да бев дома. Преку сѐ ќе поминам ама преку ова никогаш.
    Не велам дека од сега ќе мразам кучиња општо, или дека ќе одам out of my way и на кучкава да и наштетам директно, пак ги сакам ко животни. Но куче што го има ова направено е еднакво на мртво за мене. Пред мои очи да се случува, лошо ќе си помини, то гарантирам. Можат љубителите на кучиња да ми судат колку сакаат за ова, но никако не можам да преминам преку вакво нешто. Го изнаплакав кутро маче а не ни го знаев.

11. lovely91

lovely91 Популарен член

Кога ќе свртиш на сериозно е тогаш одма сте сите "ама знаеш се зезав,не мислев така" и останати пресмешки за вас....ајт таму се си има граница :swear:

Last edited: Nov 8, 2025
  12. Panda00

Panda00 Истакнат член

Ќе се надоврзам на твоево мислење, затоа што сакав на истава тема да се искажам и јас. За мене нема разлика меѓу човек што малтретира животни и што малтретира друго човечко суштество. Чим си способен да повредиш невино живо битие кое не може да се одбрани, способен си и човек да убиеш. Никој не може да ме убеди дека такви луѓе се нормални и тие луѓе никако не смеат да се шетаат слободно, затоа што се опасни за околина. Никој не те тера да сакаш животни и да чуваш миленик, разбирам и кога луѓе имаат страв од кучиња на пример, ама, да малтретираш... дефинитивно нешто сериозно не е во ред со таквите (не)луѓе. Не можам, многу се потресувам кога ќе прочитам ваква вест.. Не дај Боже некој да се осмели кучето да ми го повреди, не сакам ни да замислам...

13. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Јас не знам како се чувствуваат после тоа од кога ќе прегазат маче или куче.
    Не сака ли да се врати да види што направил, или пак да подзастане малку кога ќе види дека претрчува?
    И зошто нема закон за таквите работи? Прегазуваш животно, затвор! Само така на ред ќе се научат сите.

Miss666, nextredstyle and Panda00 like this.
  14. Milica TR

Milica TR Активен член

Кај нас луѓе газат не одговараат

15. Kati428

Kati428 Истакнат член

Абе тие уво не ги боли кога ќе прегазат човек,ти за животни збориш.Не не се замараат.Тие истите немаат емпатија.Немаат грижа на совест.

16. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

И тука сте во право.
    Заникаде сме.
    Детето да ти е страв да го пуштиш или на улица или во дискотека.

17. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Има луѓе кои животните ги сметаат за ништо, човекот е царот, другите животи се небитни. Ќе го шутне да не му се плетка, ако го изгази, тоа е еднакво на комарец да убиеш, никому ништо. Е друг момент, прегазувањето е несакајќи, ама барем да го земат да го однесат некаде други луѓе да не го гледаат.

18. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Животно повеќе ќе те разбере отколку човек.

hermosa, KiT, Mumoftwo30 and 2 others like this.
  19. lorenn

lorenn Активен член

Кај одредени животни има повеќе лојалност отколку кај луѓе, пример кај волковите исто и кај гавраните го има ова..
    Или па кога ќе видам како мајките животни ги бранат малечките а некои мајки нарциси немаат ни мајчински инстикти..

Stark, Buttermilk, Sweety pie and 2 others like this.
  20. Buttermilk

Buttermilk Активен член

Стварно ми е доста од се веќе. Не замислував дека ќе живеам ваков живот, ни на крај памет не ми беше. Малку среќа да имав барем, малкууу. И малку, ама малку бар, да знаев да се спротиставам, да кажам НЕ, да кажам дека и мене не ми е се под конец. Малку бар да имам храброст можеби и ќе си створам нов, поубав живот. Можеби, нели?

Simon4e0507, hermosa and Melissa_39 like this.