Форумџика на годината

Кандида

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by malaaa, Dec 22, 2009.

1. Marija5555

Marija5555 Истакнат член

Здраво на сите. Сакам да прашам дали некој имал проблеми со хронична вагинална кандида? Кај мене не е лекувана со години мислејќи дека не е толку страшно или можеби со тек на време сама ќе се повлече без медикаментозна терапија. Но, одењето кај гинеколог пред 4 дена се испостави дека навистина прогресирала со тек на време. Бело прање имам многу године без престан. Гинекологот ми препиша flutikazon 2 таблети и вагиналети clotrimazole, како и орален пробиотик. Шеќерот во крвта номален, други здравствени проблеми немам. Дали некој има искуство со слична сутуација или знае дополнителни информации за овој случај, како тоа дали влијае на плодноста, дополнителни совети за лечење, и сл.
    Благодарам

SanjaP. likes this.
  2. Marija5555

Marija5555 Истакнат член

Здраво на сите. Сакам да прашам дали некој имал проблеми со хронична вагинална кандида? Кај мене не е лекувана со години мислејќи дека не е толку страшно или можеби со тек на време сама ќе се повлече без медикаментозна терапија. Но, одењето кај гинеколог пред 4 дена се испостави дека навистина прогресирала со тек на време. Бело прање имам многу године без престан. Гинекологот ми препиша flutikazon 2 таблети и вагиналети clotrimazole, како и орален пробиотик. Шеќерот во крвта номален, други здравствени проблеми немам. Дали некој има искуство со слична сутуација или знае дополнителни информации за овој случај, како тоа дали влијае на плодноста, дополнителни совети за лечење, и сл.
    Благодарам

3. Carolin.

Carolin. Форумски идол

Кандидата е многу досадна. Само упорна да си за да ја излечиш, јас цела бременост ка имав не знам што не ставив додека примав терапија и 2-3 несели после беше супер и пак се појавуваше, објаснувањето беше дека од пад на имунитетот ми се појавува. Се породив ми ја снема.
    Ама сум ја имала и прерходно, многу вода, чаеви, пиј нешто за имунитет без благо и бело брашно, шеќер би требало да се регулира.

Marija5555 likes this.