Карадаj (Karadayi)

Discussion in 'Серии и емисии' started by LoOnyD, Feb 18, 2013.

1. Marossa

Marossa Популарен член

Леле,сезонава им е лудило,најдобра до сега.Јако ќе биде со Тургут,баш ми е мило,про негативец е човекот :D Како што видов на промото,Тургут ќе му помогне на Махир да го најде Бејфенди само за да му се одмазди што нареди да го убијат,па интересна ќе биде соработката.
    Се надевам дека за ова судењето нема да се разделат Махир и Фериде,преубави се и двајцата,со душа ги гледам нивните сцени/

Last edited: Jan 23, 2015
    Rama and tessie like this.
  2. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Абе зошто вака ја направиле серијава, се изнаплакавме со мајка ми. Зошто малеткото детенце? ;(

3. barbiegirl.24

barbiegirl.24 Истакнат член

Моите ја гледаат, многу е тажно, баш беше убаво и мило детето.;(

4. Marossa

Marossa Популарен член

^^Таа е најтажна епизода,душата си ја оставив тогаш.

Кога го видов финалето на Сител вчера и плус од кога ја изгледов 93 епизода сум прилично сигурна дека Махир го убил татко и на Фериде,натаму ми мириса работата.

5. Zumbulce9

Zumbulce9 Истакнат член

Махир го убил татко и на Фериде???? А она ќе дознае дека татко и е Господинот?

6. Marossa

Marossa Популарен член

Не се знае уште,јас така напишав бидејќи претпоставувам тоа ќе се случи.
    Можеби сум грешка,чиста шпекулација.
    Инаку сега за сега не знае никој дека Мехмет е Господинот,освен мафијашите,Неџтет и Тургут :D

7. orhideea

orhideea Форумски идол

Дали можи некој да пиши линк каде можам да го гледам Карадај со превод со мк или српски, бугарски.. Пошто не сум во мк. Барам на ју туб нема???

8. Marossa

Marossa Популарен член

www.natabanu.com
    www.movtex.net
    www.balkanje.com

На сите три линка ја имаш серијата со српски превод,а ја има и на Јутјуб со бугарски превод,само не ја викаат Карадај,туку Хулиганът.

9. Marossa

Marossa Популарен член

Се ближи крајот на серијава,уште 9 епизоди до крајот :(
    3тава сезона колку е возбудлива,толку е и клише.Многу работи се издешаваа и единствен среќен крај е ако Мехмет влезе во затвор,жив и здрав,а не да умре.Огорчени ќе останат и Махир и Фериде ако испадне дека таткото на едниот ќе го убие таткото на другиот,нема враќање после тоа.И бебето на Фериде се надевам ќе остане живо,многу трагична ќе биде ако го изгуби и ова.
    Во понеделник ќе биде и таа сцената со судењето,Махир си ја истриже косата,прав мафијаш е сега.
    Ќе ми фалат дефинитивно,ептен ми прирасна за срце.

Rama and barbiegirl.24 like this.
  10. barbiegirl.24

barbiegirl.24 Истакнат член

Уште 9 епизоди на тв или ти до кај што си стигната? Моите ја гледаат, па и јас неколку епизоди покрај нив. Нема да бидат заедно на крај Махир и Фериде?

11. Marossa

Marossa Популарен член

Требаше да пишам,јас ја изгледав 104,во Понеделник ќе испадне 105 и до крај уште девет.Фактички серијата има 114 епизоди,барем така пишуваше на интернет.
    За Махир и Фериде не знам,крајот уште не е испаднат,јас онака си шпекулирам.

barbiegirl.24 likes this.
  12. Mala Hembra

Mala Hembra Истакнат член

Епетен го обожавам Махиррррр :D :)

13. Toprak

Toprak Истакнат член

Махир се пријавува дека пукал во татко и на фериде за да го заштити татко му кој всушност пукаше. Фериде на верува дека Махир пукал во татко и. Назиф баба доби срцев удар и се чека да оздрави(ако оздрави) и да и каже на Фериде кој всушност пукал во татко и. Тургут и Белгин имаат план од предходно,Махир да дознае дека татко и на фериде е главниот виновник за се и махир да оди да го убие. Фериде да му се налути и да го осуди доживотно а Белгин да го убеди махир да му помогне да избега од затвор. Со тоа Махир и останува на Белгин а Фериде му следува на Тургут. Бидеќи Мехмет саим е жив, Тугрут му припрема досие на Махир за убиството на Сеит и во 105 епизода, Фериде ке го суди Махир за убиството на Сеит. Мехмет Саим преживува и ја убедува фериде да го абортира бебето. И мајка и се слага со тоа, а разлогот е да не роди дете на еден мафијаш.А Махир е решен да се оддалечи од Фериде, да избега од затвор и да ја доврши работата која ја започна на почетокот, односно да расчисити со сите мафијаши во градот.

joy1 and Marossa like this.
  14. Mala Hembra

Дали некој знае каде можам да ја гледам епизодата 106 од карадај .. на многу страни кај што отворив не е добар квалитетот на таа епизода и никаде не можам да ја најдам со превод .. ако некој знае може да ми пише ...

15. Marossa

Marossa Популарен член

Јас овде ги гледам,со бугарски превод.Многу брзо ги ставаат епизодите,во понеделник излегува епизодата,во петок веќе ја има преведено.
    Ако не сакаш на бугарски,сигурно ја имаш на movtex.net или natabanu.com

Mala Hembra likes this.
  16. Marossa

Marossa Популарен член

Само што го видов трејлерот за финалето и ако стварно се деси тоа,јас се откажувам од турскиве серии,не е фер.
    Сепак мислам дека е само teaser,да не заматат продуцентите,бидејќи не верувам дека би ни покажале се во еден фрагман.
    Се надевам на среќен крај,многу се надевам...

LoOnyD likes this.
  17. Mala Hembra

18. Marossa

Marossa Популарен член

Не беше последната епизода,само трејлер за неа.Имаше скок за неколку години,стоеја сите над гробот на Махир и после си заминаа од Истанбул цела фамилија Кара.

Сепак мислам дека Махир ќе си ја лажира смртта за да не остане во затвор и ќе заминат најверојатно во Трабзон,оти ако стварно е мртов нема да можам да преболам :D

Mala Hembra likes this.
  19. Mala Hembra

Се надевам дека ова не е точно зошто ќе се каам што гледав, ни една епизода немам пропуштено …

20. Marossa

Marossa Популарен член

Mala Hembra likes this.