Козметика на Avene

Discussion in 'Лице' started by mesecinka91, Jun 11, 2012.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Ти благодарам , но веќе ја земав кремата на La roche posay effaclar duo :) позз

DoktorkaOz likes this.
  2. bakiii

bakiii Истакнат член

3. strelkata

strelkata Истакнат член

Дали имате искуства со avene antirougeus (anti-redness risch moisturising cream spf 10) ? Имам мал проблем околу црвенеење и прочитав по интернет за avene дека има позитивно дејство.

4. Name

Name Популарен член

Јас моментално ја користам Cleanance Expert, или поранешна Cleanance К. Со овошни киселини и за навечер, но не многу јака. Не ја користам редовно секоја вечер поради сончевите денови што ги имавме скоро па ми беше страв нешто да не ми се направи на лицето, и покрај тоа што убаво го чистам на сабајле. Али не приметувам некоја особена разлика или чувство, малце ко обична крема ми е, јас очекував малце појака да биде. Али сепак сум на почеток. Ќе ја дотрошам па ќе видам ако има потреба ќе ја земам таа Triacneal Expert. Е таа е веќе појака мислам и не е играчка.

Ти ја користеше?

5. NESKAFE25

NESKAFE25 Истакнат член

Јас ја користам Avene Triacneal Expert кремата и ставам само навечер,на акните на вратот кога ми се воспалуваат..... задоволна сум ми ги смирува,некогаш кога ќе сетам дека ми се прави акна ставам од кремчето и ја спречува појавата на акната :) Го користам и гелот за миење,наутро и навечер и од него сум многу задоволна

6. strelkata

strelkata Истакнат член

Си го купив antirougeurs jour емулзија го ставам сабајле и осеќам дека ми го смирува лицето. Денес си ја купив и термалната вода фантастична е, одма ми го изедначи тенот на лицето. Задоволна сум сега за сега. Само дека имам пречувствиетлна кожа ми се појави иритација кога ставив од вечерниот крем од друга фирма што си го користев предходно и затоа веќе не правам такви комбинации.

LollySky likes this.
  7. LollySky

LollySky Популарен член

Сега дури прочитав дека си прашувала за кремава. И jaс имам многу чувствителна кожа со црвенило. Добра е кремава, го смирува и хидрира лицето, плус има и заштитен фактор 20. Немам замерки, само мене ми беше преjaка затоа што имам масна кожа. Кремава е за нормална кон сува кожа.
    Исто за овоj проблем е убава на биодерма кремата, со тоа што е полесна од авене но нема заштитен фактор.
    Сепак наjмногу ja користам на Еуцерин 0% кремата против црвенило затоа што е и тонирана, содржи зелен коректор коj автоматски го прикрива црвенилото. И таа има заштитен фактор 25.

8. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Некоја од вас да ја има користено оваа пудра на Авен? :?:

9. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Знае ли некоја во која аптека е најевтин Avene Cleanance гелот?
    Или пак уште подобро, ако случајно низ некоја од аптеките е на некаква акција во моментов? :)
    [​IMG] [​IMG]

10. duffi

duffi Форумски идол

@Mishela аптека Ирис во Струмица се застапаници на Авен и мислам дека кај нив се производите најефтини , а често имаат и акции.

Mishela likes this.
  11. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Заборавив да потенцирам дека мислев на аптеки низ Скопје. :(
    Со месеци немам отидено накај југот и да ти кажам, ептен се замислив дури ми текне кај се наоѓа аптекава.
    Сепак, ти благодарам. :f:

duffi likes this.
  12. blessed.an

blessed.an Популарен член

Ги користев гелот cleance тоникот и кремот triacnel тоа беше минатото лето но лицето уште толку ми се нафрли и престанав да ги користам..Од кремот ставав само навечер а од гелот и тоникот сабајле и навечер..Сеуште ми стојат и тоа цели но сигурно веке немозе да ги користам..Бидејки упатството им е на германски немозам да прочитам..И ме интересира за термалната вода зошто слузи и како се нанесува и дали мозе да ја користам бремена..☺

13. MsLastovica

MsLastovica Истакнат член

Како мислиш слузи?
    Јас ја користам со години и не сум имала никаков проблем со неа. Инаку имам сува и чуствителна кожа. Јас ја користам најмногу преку лето, а може да ја користиш кога и како сакаш. Намената е за секого, бремени, мали, деца, бебиња....
    На самата терманална вода имаш упатство за употреба.

14. bela.m

bela.m Популарен член

Devojki ja imate li koristeno kremata so SPF 50, onaa toniranata? Kako se pokazala za na plaza? Tnx

15. blessed.an

blessed.an Популарен член

Дали некој знае колку е рокот на траење од како ке се отвори..На германски пишува бидејки од таму ми ги донесоа ако некој знае нека пише ве молам..:)

16. joy1

joy1 Форумски идол

Pa verojatno datata so brojki stoi
    Proveri

17. girl995

girl995 Активен член

Zdravo
    Sakam da prasam koj gel na Avene e najdobar za cistenje na mrsno lice,dokolku nekoj koristi ili ima korosteno da spodeli iskustvo?

18. Smoley

Smoley Активен член

Здраво,
    јас имам нормална кожа, но многу често пред и после пмс ми излегуваат мозолчиња и по некоја акна. Мислев дека со текот на годините ќе ми поминат но испадна дека цело време истото ми се повторува. Се консултирав со дерматолог и ми рече дека сум немала потреба за ништо затоа што тоа било нормално и да почнам да користам дерматолошки пудри, гелови и шампони. исто ми препорача Авене Триакниал крема да ја ставам навечер само на акните доколку имам. Веројатно се работи за Авене триакниал експерт и искрено од прочитаниве коментари ми е страв да почнам да го користам производот за да не ми се влоши кожата или иритира. ај доколку има некој што ја користел во скоро време да сподели искуство, би ви била многу благодарна.

19. DzingrlakaDzikica

DzingrlakaDzikica Популарен член

Кога ќе прснам од спрејот со термалната вода како ангели да се симнуваат од рајот за да ми го погалат лицето. :l:

Не, сериозно... најдоброто нешто што сум го купила досега. Го користам два пати на ден, обично откако ќе ставам хидратантна крема. 150 ml љубов.

Sexybaby86 and strelkata like this.
  20. 54321

54321 Истакнат член

Здраво. Ги разгледував производите на Avene и размислувам да купам некој од овие кремови. Имам нормална - сува кожа, но во зимскиот период станува многу сува и затегната. Ако имате искуство со овие производи би ве замолила за совет кој да го купам...

Attached Files: