Количка

Discussion in 'Бебе' started by koritsaki, Jan 6, 2011.

1. Bulibu

Bulibu Истакнат член

Нема и јас барав количка што се мести рачката. Сега новите модели се врти корпата дали сакаш накај тебе или обратно.

2. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Појма немам. После 6м нема потреба да ме гледа :) Нек си гледа наоколу:)

0ли likes this.
  3. 0ли

0ли Форумски идол

Океј тоа, тоа е друг муабет.
    Муабетот ви беше дека нема да сака, па дадов пример од искуство дека не мора да значи дека нема да сака.

Инаку, тоа со рачка местење е практично, но еве можеби поголем ризик има механизмот да се расипува и сл.

dunika and kukla21 like this.
  4. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Од 4ипол месеци почнав тој период отприлика фатија и убави денови и по самото бебе се гледа бар моево плачеше во корпа се нервираше од кога наполни 4м

rainbow_bb likes this.
  5. rainbow_bb

rainbow_bb Истакнат член

јас едвај чекам да можам како во седиште да ја носам, корпава некако ми е навалена или нејзе ѝ тежи главата и се си мислам крвта во глава да не ѝ оди. :whew:

Bicka77 and Milkiway like this.
  6. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

@Bicka77 @kukla21

Бев денес, ја видов стварно е тип топ количката, ептен практична и собрана ич не зафаќа простор, ама едино што ме предомислува е тоа што седиштето не се вади и транспортерот се мести врз.

Не знам стварно колку ќе е океј новороденче да се вози од старт на седиштето, а и фала Богу вработените беа толку “услужливи” и сѐ ми објаснија.
    Да беше зимско бебе, сигурно немаше да шетаме толку на почеток и ќе ми беше прв избор, вака уште се мислам (ама кога тогаш ќе ја земам :D).

Други две што ги гледав беа Cybex Balios S (таа од некоја страна поназад) и уште една од GB (не знам која беше, по ова што го гледам на нет можда Maris), па ако доколку некоја членка има искуство/ мислење ќе ја замолам да сподели, дали е океј за почеток од 0+ седиштето или во транспортер сеедно, оти корпи плус нејќам :).

Bicka77 likes this.
  7. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Колку направи бебе?
    Не знам зошто така мислиш по цел ден спие во количка денските дремки еве 6м има така го успивам само преку ноќ во креветче . Нешто да не не е наместена?
    Инаку ако го имаш и транспортерот вози го така надвор само малку е потешка за маневрирање ама уживаше моево чат пат го возев така

8. rainbow_bb

rainbow_bb Истакнат член

2+++ и е доста долга па не можам да ја наместам подолу за да се избалансира тежината (антоније рече да не удира со ноџињата во корпа), а во транспортер ја имам шетано кога сум со кола негде отидена, ама во корпа мислам ѝ е поудобно за спиење или кога сме на прошетка што трае над час и половина.

Milkiway likes this.
  9. marta993

marta993 Форумски идол

Понудава е повеќе од одлична :)
    Може ли да споделите искуство збор два за количката ? Ми одговара што е прилично лесна и тоа што се мали тркалата, лесно и брзо се склопува/расклопува и компактна е за во помал гепек. 9DA7D91D-4C0A-493E-845F-E67E5444796D.png

Autumn Love and jarec6 like this.
  10. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Само за транспортер да ти споделам искуство. Имам друга количка со корпа и транспортер, искрено никад не сум помислила да го ставам транспортерот на количката, увек со корпата сум. Секако за момент да сакаш со кола да отидеш негде па да шеташ бебе ти треба таа опција ама ние се шетаме само локално па ради тоа вака ми испадна.

MilaSs12, Autumn Love and Осе like this.
  11. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Имаш простор сигурно моево 6м доста крупно ама еве уште корпата ја користам уште не му се допираат ноџињата

rainbow_bb likes this.
  12. Autumn Love

Знам мила, мене корпите ми се многу слатки и јас не би го возела во транспортер ама немам место по дома и гледам да заштедам на простор, па правам математики како е најпаметно.

Bicka77 likes this.
  13. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Јас до 4.5м го возев исклучиво во транспортер, многу практично, вадиш бебе од кола и местиш. Де спиело, де ќе спие сеедно, моментот на вади/стави/мести го скокаш од *2, што и те како значи.
    Транспортер дома си чував и супер, спремна искачаш :sun:

Да, не е баш лично кога на гб ќе ставиш адаптер и транпортер, ама големо гајле, после 3г ќе си раат.
    Количката е авионче :rock:

А можеш и во слинг марама да го шеташ до 5м :D
    Од 4-7м најчесто во кенгур го шетав мојов, превоодушевен беше, престанав дека јули дојде.

@Bicka77 со убаво да ја возите :inlove:
    Од првата количка јас само торбицата ја погодив, како си легна на гб то :rofl:
    Штета оддамна ја немаат |(

Coco31, Happyinlove, MilaSs12 and 2 others like this.
  14. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Фала ти Емка. За количка со корпа се снајдовме од пријатели поради фактот дека до кај 6 месеци ќе се користи. Сакав некоја посаглам за понатаму и ете бидна :inlove:

emkaemka and Autumn Love like this.
  15. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

транспортрт секако не ти се препорсчува зс долга шетња, возење..

Autumn Love likes this.
  16. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Немам искуство ама топ е, не прочитав да се пожалил некој од макси кози. Мене ми останаа во око количкиве, преубави се, и квалитетот е топ.
    Земај не се мисли. Ама прво во продавница пробај ја како ти лежи на рака.
    Ако немаш место можеш и без корпа да поминеш.
    Јас синко малку го возев во корпа, прво секаде одевме со кола, па некогаш на преместување ми се будеше. Наместо да се опуштам јас во грч го преместував. Вака транспортер од дома го местам, во кола, на количка кај треба.
    Друго, многу брзо ја надрасна корпата, не е нешто неопходно. Мада можеби има разлика од корпа до корпа.

marta993 and Autumn Love like this.
  17. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Има разлики и те како во корпите.
    Мојата си беше голема, широка, ама скрос непрактично за јас сама да баратам со неа и бебе.
    Тоа местење делови мене ме вадеше од такт, па гломазно, па дури извадиш, склопиш бебе се покакало или му се пријало :D

Воопшто овие во делови ако се има опција само да стои склопена и кога треба да тргнеш ми се ок.
    Во спротивно ми се промашена инвестиција, налет убавина, изглед, немам јас толку време и нерви |(

mal.ecka likes this.
  18. Autumn Love

Да, да знам дека до 2 саата максимум, ама секако мама е мрза, повеќе од саат време не шета (освен на шопинг :D).

@Bicka77 Со убаво и смеење да си ја возите количката, најпаметно сте направиле. Да можам исто би направила и јас.

@emkaemka да ти кажам право, прво дете нити знам марама да местам, нити како е со кенгур да шетам, сум видела количка - едноставна е за користење :lol:.
    Не сум паметна што да правам, ич нејќам гломазна количка да земам за првите месеци и после да завршам со летна, оти знам дека така ќе биде.
    Ама имам време, ваљда како и секогаш од многу бирање ќе утнам на крај во изборот :tmi:.

19. Ѕвездички

Ѕвездички Популарен член

Мислам дека не се спушта задниот дел (грбот) туку целата се навалува, и практично нозете на бебето кога спие се свиткани во колената...не може да спие на страна или на стомак. Моето дете често спие на страна, па затоа ова го забележав.
    Јас имам Адора, рамот е црн, беше убав само на почеток, како почна да се гребе ... изгледа многу грдо, да знаев тогаш ќе изберев сив рам...
    Инаку јас барам многу лесна летна количка, на која и се спушта задниот дел, и која има продолжеток за нозете, да не и висат кога спие. Предложете некоја од која што сте задоволни

Last edited: Apr 4, 2021
  20. Sunshine_iva

Sunshine_iva Нов член

Bulibu, Luna91 & Bicka77 Ви благодарам за одговорите и препораките :):):)

Luna91 and Bulibu like this.