Количка

Discussion in 'Бебе' started by koritsaki, Jan 6, 2011.

1. kanella

kanella Популарен член

Бебето во корпа ми изгледа многу позаштитено од ветар, студ итн..
    Јас имам 2во1, корпата се прави седиште, многу потенок е материјалот и не е зештитено бебето доволно. Имаше дупки и процепи па ги пополнував со играчки, ќебенце итн... да треба да купувам повторно количка за есен/зима дефинитивно би била 3во1.

2. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

I jas korpata do max ja iskoristiv bebe ja sakase

kukla21 and Mucika like this.
  3. Emiii90

Emiii90 Истакнат член

Super gi vidov dimenziite, samo uste nesto sto mi padna vo oci bese deka sedisteto odgovara za do 18 meseci ?

4. MissWitch

MissWitch Истакнат член

Здраво, некоја да не знае дали може да се најдат и каде нови каиши и закопчување за количка, за делот што е летно седиште?

5. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

6. zverkica

zverkica Популарен член

Мамички има ли некоја Чиполино Адора и како сте задоволни? Мене како модел ептен ми се допадна, само не ми се свиѓа што не видов амортизери на количката

7. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Anaroz1 likes this.
  8. IJAE

IJAE Истакнат член

Во јуни купив летна количка на free on black diamond, сега ми е за фрлање раскантана од одмори ама и катастрофа за чистење цела изгризана со запчињата од син ми, на страна тоа. После месец дена распукаа тркалата, оди на десно крш квалитет 0

9. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Еден совет од мене за сите нови мамички што треба да купуваат количка. Обавезно гледајте да може количката да де вози со една рака! За ако ви се погоди бебе ко моето шо квичи па мора бебе у раце и да се турка празна количка :rofl:

Klara91, IRBBB, lovely91 and 8 others like this.
  10. ivani30

ivani30 Популарен член

леле и мене вака лични ми беа ,се мислев ама како читам нема изгледа да купам таква а имаше една розевка како ми фати око

IJAE likes this.
  11. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Јас затоа секогаш кенгурот го носам долу во баскетот, порано повеќе ќе притребаше, сега си сака во количка :D

IRBBB and kostovaivana like this.
  12. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Исто :sun:

Lovebug01 likes this.
  13. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Odlicen sovet,skroz se slagam

Anaksunamoon and kostovaivana like this.
  14. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се утепав од читање и гледање колички...:wasntme:
    најмногу ми се свиѓаше како опција maxi cozy lila 2 vo 1 , ама во моментов ја немаат достапна не ми ни текна да прашам дали ќе добијат(facepalm) бев одлучена ако не таа тогаш на чико best friend.. овде читам дека количката била мала... трета опција што немам видено во живо ми се бебето во либерта и се мислам да отидам до велес... ама како што ги гледам повеќето се со гуми на надувување што овде многу членки го пишаа како слабост..
    искрено тргнав со помисла да купам количка докај 300 евра 3 во 1 ама кога ги гледам на слики на нет и во живо немаат врска пак ми искача дека барем количките докај 25-26 илјади изгледаат многу поубаво... на maxi cozy ме нервира што се само колички нема 2 во 1 или 3 во 1... а се мислсм дали и би можела да искомбинирам некоја количка само со транспортер за докај таа цена:wasntme: луѓе секој совет ќе ми дојде добро за докај оваа цена што ми е најпаметно да направам:?:

15. mamaJana

mamaJana Популарен член

Моја препорака safety first hello 2 in 1.
    Имаме пишувано неколку членки ја користиме.
    Лесна е, стабилна, со добра амортизација и лесно се управува. Јас ја купив на акција за 14000 ден со Транспортер, се продава и посебно само количка 10000 ден. Ја користам 5 месеци и ок ми е засега, седиштето се претвора во корпа што засега ми е плус, но мислам максимум до 1.5 или 2 години може да ја користам, ја ставив ќерка во неа да ја возам (нели мора се прва да проба) и мала беше да неа количката, главата надвор од корпата и беше.
    Ќерка е 2 години и 9 месеци.

Јас многу сакав макси кози количка, ама многу ми беше скапа, посебно бидејки веќе две колички имам купено за ќерка ми, ама за синко мораше нова пошо од ќере едната се расканта, а другата беше розева.

Anaroz1 likes this.
  16. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Јас ги знам до 15кг. Син ми на 3.5 год имаше 15кг. :D
    CBX ја користевме до негови 2 години, и не изгледаше нит мала нит тесна за двегодишно дете. После земавме летна Queeny што ни одговараше повеќе на потребите со тодлер и заради патување. И на Queeny препораките се до 15кг. Препораки најчесто користат како инфо ОД кој месец да се користат, заради наслонот, а ДО колку пресудни се килограмите на детето. И желбата за одење и трчање кога ќе прооди ]:)

17. Emy867

Emy867 Форумски идол

Како си задоволна од CBX?
    Ние се одлучивме за оваа
    https://krs.mk/proizvod/bimisi-flex-trio-smoky-anthracite/
    Истата ја имавте?

Anaksunamoon likes this.
  18. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Со здравје да ја возите. Не е баш иста со нашата, ние cura ја имаме. Рамот е истиот, седиштето изгледа од различен материјал. Не сте згрешиле, ќе уживате. Минималистички дизајн- ненатрупано, а толку удобно и функционално. Арно ја отворив темата, време е да ја исчистам мојата дур уште има сонце :sun:

Emy867 likes this.
  19. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

го имав прочитано и твоето мислење листајќи низ темава. иначе и јас ептен се имам загреано за макси кози ама стварно се скапи. оваа што ја гледав е 22.000 количка со транспортер и е океј нешто што ми одговара ама ја нема им пишав баш да видам дали ќе ја добијат секако не ми се брза, во секој случај ако пројдам и поевтино е супер и така требаат еден куп работи да се купат. фала ти за советот ќе одам да ја ѕирнам пошто вака кога ги гледам на слики сите ми изгледаат океј...:?:

Last edited: Sep 20, 2021
    ivance.. and mamaJana like this.
  20. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Некој искуство со количките на Kikka Boo?