Количка

Discussion in 'Бебе' started by koritsaki, Jan 6, 2011.

1. mariz

mariz Форумски идол

Мене многу убава количка ми е оваа, само тука викаа дека тоа кај нозете знае да смета кога ќе подпораснат... Инаку често е на акција оваа :)

Sanniii likes this.
  2. Sanniii

Sanniii Популарен член

Ја имаш истата? :)
    Ако е често на попуст, па и да не избрзувам. Ама некако колку што повеќе читам и гледам толку понеодлучна сум. Во моја околина сите што ги прашав не си ги препорачуваат нивните избори на колички. :D

Воедно и дали вреди да се инвестира во добра количка и која е таа разумна цена која е океј да се даде за истата?

3. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Не знам зошто е пишана 3 во 1, мислам дека корпата се трансформира во седиште. Ако е така, рачунај дека нема да ти одговара за поголемо дете бидејќи металниот оквир што го гледаш е воедно и потпора за нозете. Што значи кај поголемо дете ќе му висат нозете и тоа металното ќе му смета од позади.

Мој совет ти е ако не најдеш до посакувана цена и критериуми 3 во 1 систем да си земеш посебно транспортер посебно количка, транспортер е седиште за во кола.

Sanniii likes this.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Зошто сите си наоѓаме по некоја мана во количките, затоа. Едно ако чини, друго не чини и така :D Јас ја немам оваа, јас Cangaroo macan имам, ама и на таа мана и најдов :rofl: Многу ми е криво мене Joie што не си купив. Тие види ги, тие ептен ги фалат и не се пожалил никој до сега :D

Sanniii likes this.
  5. Noemi

Noemi Популарен член

На бебехоум производите и се стално на "акција" секој месец различна боја пример, не мораш да брзаш. Отиди погледни ја во живо убаво растреси ја да видиш како ќе се понаша. И на оваа и на плаза мене не ми се допадна тоа што корпата како не скрос фиксирана им е се клатеше. Ама за количка мора одење на лице место и детална анализа :D

Инаку многу марки имаат сетови со 3 дела и поисплатливи се одколку посебно да докупуваш транспортер.

Sanniii likes this.
  6. causevsku777

causevsku777 Истакнат член

Здраво мајки, сакам да ве прашам како сте задоволни од Cybex количките? И од која марка на колички сте најмногу задоволни?

7. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Јас имам Анекс и летна количка Joolz, презадоволна од двете.

Лалина likes this.
  8. Лалина

Лалина Истакнат член

Анекс и по мене е најдобра :)

9. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Ние ја имаме Cybex Balios S lux 3 во 1.
    Презадоволна сум засега. Да треба сега да купувам, пак истата би ја одбрала.
    Уште малку ќе го надраснеме целосно транспортерот, па планирам и Cybex Sirona седиште во кола да земеме.
    Priam не знам дали би земала, гледав многу видеа, а и една српска инфлуенсерка имаше објавено дека кожата кај рачката се лупи. Башка мене металниот дел не ми се допаѓа долу на таа.

10. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

11. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Јас ги имам видено во живо многу пати.
    Јас сум ниска, а овие колички се многу гломазни. Корпата е огромна, буквално како креветче. Е сега, ако ти одговара тоа супер, не се лоши вака. Гледам кај нас во околината ги возат, ама дефинитивно не се за мене.
    Рачунај бебе во корпа ќе спие максимум 3-4 месеци, после ќе сака да станува, да гледа, да се врти. И така ќе ти стои волкава гломазна корпа дека ептен малку време ќе ја користиш.

Baby warrior likes this.
  12. Baby warrior

И јас сум 160цм :D значи ќе ме покрие, ќе одам да ги видам и во живо баш ако има некој искуство околу тркала квалитет итн нека пише. Искрено корпиве ми се преубави за до 6месеци али после па не се користат ич имаш право … од искуство со породени мајки подобро 2во 1 да земеме со транспортер само?

13. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Ни до 6 месеци нема да ја користиш корпата. Е сега тоа сигурно зависи од бебе до бебе дали ќе лежи или слично, ама тешко дека на 5-6 месеци ќе сака бебе само да лежи во корпа.

Јас се одлучив за таква количка 2во1 што е со транспортер баш од либерта, се прави и корпа и седиште и ми е многу подобра опција, па ќе видеме како ќе се покаже со бебуш. :)

Baby warrior likes this.
  14. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Ако е пролетно/летно бебе, ја не би земала со корпа искрено хаха со две деца ни едното не сакаше да лежи во корпа. После 3-4 месец бебе освен да спие, не верувам дека ќе лежи во корпа

Autumn Love and Baby warrior like this.
  15. Baby warrior

Исто од бебето или друг бренд?

16. Baby warrior

Значи во транспортер само од почеток? Или директ во количката ама најлегнато ниво?

17. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Baby warrior likes this.
  18. Baby warrior

Преубава, го читав брендов баш го фалеа а не ми е познат ич околу нас деугаркиве други возат, претежно maxi cosi и cybex. Отидов до крш да ја видам убаво cybex balios ама дали продавачката дека беше ултра неуслужлива некако не ми остави впечаток дека е нешто посебно за толку многу пари… можда грешам сма материјалот некако шознам

QweenSM likes this.
  19. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Ако си од Скопје таму не е многу возена количката, ама тука кај мене во околина многу ја имаат, буквално секоја втора мајка ја гледам со истата. :D
    Добив многу пофалби па се одлучив за нејзе. Па здравје ќе видеме како ќе се покажи со бебка, едвај чекам. :inlove:

Baby warrior likes this.
  20. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Одлична е cybex balios, и јас имав лошо искуство со продавачките, кога гледав, а се мислев помеѓу нејзе и maxi cosi plaza. На крај за максито се одлучивме. Сеа за сеа задоволна, ќе видиме понатака.

flower55555 and Baby warrior like this.