Форумџика на годината

Количка

Discussion in 'Бебе' started by koritsaki, Jan 6, 2011.

1. young.wild.free

young.wild.free Истакнат член

Дали некој ја има количката од FREEON JOY 3vo1 користено и како сте задоволни дали е лесна и практична исто тала ме интересира истито и за количката од CHIPOLINO Marabella 3vo1 ? Овие се моделите

Attached Files:

2. Noemi

Noemi Популарен член

Јас ја имам, презадоволна сум, многу е лесна, удобна и една од малкуте што се спушта речиси на 180 степени за спиење. Влегува во димензии за рачен багаж, си има торбичка. Стреата исто многу се спушта што ја прави идеална за лето. Има и 10години гаранција со регистрација на нивниот сајт. Се се вади и пере. За летна количка има добра амортизација, што мене ми беше многу битно. Да не зборам колку воопшто не зафаќа место во кола, бидејќи ние за патување ја користиме најмногу.

Niliya07 likes this.
  3. LEA24

LEA24 Истакнат член

Дали некој што ја има чико Бест Френд, ви се дешава малите тркала да закочуваат кога се пуштени на ротација ? Последно време ептен ми закочува едното тркало дури не можам воопшто да ја мрднам количката дека ако запнам ке се скрши. Не знам што може да е...

4. Niliya07

Niliya07 Активен член

Супер :) Баш и највеќе за тоа ми беше во кола да ја собира и лесна за возење да е, плус на 5ти кат живееме и често знае лифтот да се заглавува, вака ќе можам количката во една рака во другата малиот. Ќе ја спакувам другата количка и веќе да не ја гледам.

Си ја порачав пред една недела и одвај чекам да ми стигне и да си ја возиме :)

Noemi likes this.
  5. KittyT

KittyT Истакнат член

Zdravo na site, dali nekoj ja imate ovaa kolicka da spodeli mislenje? Burbay mila grey c3
    Blagodaram

Attached Files:

6. Astrum.Obtutus

Astrum.Obtutus Истакнат член

Мајки што користите за пресува кожа на бебето? Знам дека е индивидуално но што на вашето бебе му помогнало?

7. Mandela

Mandela Истакнат член

Astrum.Obtutus likes this.
  8. Orchidea

Orchidea Популарен член

Биодерма. Еуцерин не му одговараше. Со атопичен дерматит е, чиста му е кожата стакло откако почнавме со Биодерма.

9. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Ќерка ми има нормална ама јас имам сува кожа на нозе па и крадам од лосионот за тело на уриаж, преубав, кожата премека и хидрирана

10. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Ние немаме пресува кожа. Користеме маслото за туширање на Биодерма и балсамот.
    Одлични се, секоја препорака. Кожата му е стакло.

11. naturally

naturally Популарен член

@Noemi @Niliya07 Од каде ја купивте? Ја видов на зимување една мајка ја имаше, па не знам дали поубава летна количка да имам видено :inlove:.

Niliya07 likes this.
  12. StrawberryBliss

StrawberryBliss Активен член

Здраво на сите, потребна ни е летна количка и ни е многу важно да има долга стреа, просторен багажник и лесно склопување. Се утепавме од гледање со маж ми и никако да се одлучиме. :D Ве молам кој имате искуство со следниве колички:

- Joie Muze LX
    - Joie Tourist
    - Jungle Quad

Ако имате препораки до 8000 ден. благодарам однапред!

13. Niliya07

Niliya07 Активен член

Ја зедов од babycentar, ја има таму изложено можеш и да си ја испробаш. Мене најтешко ми беше за боја да се одлучам сите се убави :) Ја немаше на залиха бојата ама ми ја порачаа и плус бампер си зедов.

https://www.babycenter.mk/search?q=Joolz количка aer 2

Noemi and naturally like this.
  14. naturally

naturally Популарен член

Мислев да не е некаде поевтина, ама само поскапа ја најдов во mothercare Грција :D.
    Маслинестата ја сакам јас, ама ајде ќе видиме :). Со здравје да си ја користите.

Niliya07 likes this.
  15. Noemi

Noemi Популарен член

Од Babycenter е и мојата, кај нас друг не ја носи, а од страна не ми се земаше заради гаранцијата. Ја немаа кремавата инаку таа ми беше најубава па земавме Sage боја. Препрезадоволна сум јас иако до последно се предомислував за летна/travel количка сепак уште долго нема да може да пешачи ќе се изморува.

naturally and Niliya07 like this.
  16. Niliya07

Niliya07 Активен член

И јас ја одбрав sage или маслинесто зелена и само таа ја немаа на залиха :( ама ќе си почекам :inlove:

naturally and Noemi like this.
  17. Astrum.Obtutus

Astrum.Obtutus Истакнат член

Да, ги земав овие денес по препорака на педијатарот, ќе видиме. Мислев Мустела да земам но ме премисли. Дај боже да и одговараат... фала ви. Пс нз зошто тука сум пишала.

18. US.ER.1

US.ER.1 Истакнат член

Може ли да ми каже некој која е разликата помеѓу maxi cosi plaza+ i maxi cosi oxford? Како повеќе читам се двоумам секој ден со различно мислење

19. Noemi

Noemi Популарен член

Ако не си била во живо оди погледни ги види во кој дуќан ги имаат двете на залиха, за мене не вредеа за цената, на плаза корпата и се клати многу. Општо за количка битно е да ја видиш во живо, да ја повозиш, подигнеш, протресеш, да пробаш како се склопува, вака на нет е тешко да донесеш одлука.