Количка

Discussion in 'Бебе' started by koritsaki, Jan 6, 2011.

1. Trxmx

Trxmx Популарен член

Повторно јас, го стеснив изборот на Cybex Balios 3 vo 1 или Nuna TRIV LX 2 vo 1 + arra flex седиште. Што мислите која е подобра и поквалитетна? Нуна ми исксча околу 20илјади плус па дали вреди за парите? Доколку некоја од вас ја има користено ве молам пишете ми:)

Attached Files:

2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Јас сум за Балиос, не знам зашто ми е префорсирана Нунава, иначе исто не ми се допаѓа пречникот кај стапалата на Нуна, многу смета тоа кај детето. Кога купувавме количка, се мислев помеѓу Балиос и Плазава, па ја одбрав Плазата(маж ми исто повеќе беше за Плазата). Ама измеѓу изборов твој Балиос дефинитивно.

Last edited: Sep 19, 2026 at 5:52 PM
    Trxmx likes this.
  3. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Не ја знам Нунава, ама ние ја имавме Балиос 3 во 1, буквално до пред некоја недела нон-стоп ја користевме, нешто повеќе од две години и скроз нови ни изгледаат сите делови, како вчера да сме ја купиле.
    Презадоволна сум од неа.
    Комотно би ни служела и за второ дете. :D

Trxmx likes this.
  4. Trxmx

Trxmx Популарен член

Мене цело време ми искача Нуна по инстаграм и тик ток, во америка е многу актуелна и конкретно овој модел дека мн била лесна по тежина и за склопување, па наводно многу мајки ја купиле одпосле. Кога видов дека ја има кај нас баш викам да ја видам и во живо е мн убава. Ама претпоставувам дека кај нас нема да најдсм некој со искуство, гледам cybex се поактуелни.
    @Feniksgirl не сретнав до сега рецензии за пречникот, баш ќе пребарам сега, ти благодарам:$

Feniksgirl likes this.
  5. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Другарка ми има нуна, мн се убави, мене ми се допаѓаат и на лик и практичност, дополнително транпортерот има настрешница, кај cybexot не гледам. Мене тоа мн ми беше битно за малечко бебенце, ќерка ми нејкеше сонце плачеше, мојата е anex и мн се слични во конструкција со нуна и мојот транспортер беше со настрешница.

Trxmx likes this.
  6. Trxmx

Trxmx Популарен член

Има и cybex настрешница, само може е пократка.

Attached Files:

Baby warrior likes this.
  7. Baby warrior

Е супер, види ја и конструкцијата на пример кај мене анексот е метална и мене тоа ми беше ептен убаво, знам дека некои мајки викаат дека им се тешки количките со метал мене па не ми сметаше мн лесно се движи, пластичните се лесни ама мене не ми изгледаат така луксузно и сигурно.

8. Merten

Merten Популарен член

@Baby warrior зедовте летна количка? Јас сакав да земам само зошто ми се смачи да ја ваѓам и ставам в кола, ама не знам каква

9. Baby warrior

Даа kangaroo flip, презадоволна сум, не знам дали ја има во мк, од kiddo.gr ја земавме ама сега од окт ќе си ја возам надвор пак со зимската, летнава за по молови за во кола

Merten likes this.
  10. beachedd

beachedd Истакнат член

Голема е настрешницата на Балиос С и на седиштето и на транспортерот.
    Конструкцијата на количката е исто метална .

Marijanche33 likes this.