Количка

Discussion in 'Бебе' started by koritsaki, Jan 6, 2011.

1. ada21

ada21 Популарен член

@nora_st od strumica , napisi na fb palma baci dada paradiso . Sega ovaa nedela ke imat i novi modeli objaveni im se

stevemila likes this.
  2. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

За сите оние кои уште немаат земено количка а ви е во план, да ви кажам во Енци Менци добиле нови многу убави модели на Cangaroo i некои италијански.Јас конкретно оваа ја бендисав. Гледам ги купуваат Cangaroo и генерално се задоволни. Screenshot_2017-07-28-08-34-24.png

Capricorn Taurus likes this.
  3. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Прв пат го гледам ово чудо, го има на самата количка или се купува како додаток?
    Јас си ја искористив количката највеќе за Конта и Лети, Матео демек голем беше веќе и неќеше да седи во количка после 2 години, секаде одеше, само ако ни заспиеше во раце па да го ставиме во количка.

4. danichap

danichap Moderator Staff Member

Екстра се докупува. Еднаш видов едно, прикачена на една количка, ама не знам колку е практично и дали детето би се чуствувале удобно. Мене ми е најголемата да не ја фати љубомора оти двете други во количка а она мора да оди, па да се чуствува отфрлено...

5. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Стрина ми има купено таков додаток ама без седиште уште пред 5 години за малиот да стои дури ја бутка малата во количка.Кога го качувавме се плашеше дека ќе падне дека мораше да се држи за рачките и малиот се заморуваше така стегнат стоеше и проблем и беше на стрина ми кога требаше да го качи на тротоар.Таа што е со седење мислам дека би ти била практична и он да си седне :)

stevemila and danichap like this.
  6. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Има ли искуство некоја со Cybex? Уште не сум почнала со шетање да разгледам и други, ама оваа некако ептен ми се засвиѓа.

7. nora_st

nora_st Истакнат член

Што мислите за Chipolino Etro, има ли некој искуство? Дали е стабилна, амортизацијата како е и дали има пластични или гумени тркалца? Имаме транспортер/седиште за во кола што ни го дадоа па затоа гледам посебно само количка што се прави и корпа за новороденче и оваа ми личи ок за цената.

8. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Јас сакав таква да земам ама во живо не ме бендиса како коцка е а сега е поефтина јас кога гледав беше 15.000 само количката

https://moebebe.com/catalogsearch/result/?q=bass So на ова страна се ефтини кој може да појди во бугарија

Last edited by a moderator: Aug 7, 2017
    stevemila and Seduction like this.
  9. Seduction

Seduction Популарен член

Јас ја купив нашата количка од таму , модел Roan Bass Soft 470€. Не мора да се оди до Софија може да ти ја донесат до Петрич и од таму да си ја подигнеш.

10. Ellyy

Ellyy Истакнат член

Дали знаете каде можам да најдам адаптер за транспортер за чиполино пуки или пеголини плеј? Ми ја дадоа количката со транспортер но без адаптерот и не можам никако да го искористам транспортерот освен за во кола :@

11. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Прашај во алф кидц пиши им тие се застапници за чиполино

12. GFlower

GFlower Истакнат член

Мајки јас тука се информирав за количка а и се пофалив дека ја купив lorelli s500. Толку од пофалбите, да дадам update после нецели 2 месеца користење...корпата крцка, ако го ставиш бебуш погоре се навалува со главчето удоле и обратно ако го ставиш подолу а не дај боже некој да потпре рака на рамот на корпата. Кочницата не беше споена убаво и не се откочуваше се додека мм не ја отвори и спои од ново. Едно тркало тропка. Задоволна сум од лесното управување и транспортерот... Ете така, чисто да знаете :?:

13. karibian

karibian Популарен член

Лелее и јас иста купив (facepalm)

14. eli25

eli25 Форумски идол

Како и за се друго, нема правило. Како ќе се погоди така.

karibian and GFlower like this.
  15. GFlower

GFlower Истакнат член

Искрено се надевам ќе ти се погоди подобра од мојата. Дури и она етикетчето на ташната е сошиено обратно. (facepalm) Јас искрено имам ставено детско јорганче свиткано и здиплена крпа испод јорганчето (кај главчето) за да не се навалува. А кога ја купив ми изгледаше супер цврсто.
    Инаку настрешницата и е супер, долу собира се што ти треба...друго пофално за жал немам што да кажам. А и сите коментираат колку е убава и мислат дека е којзнае колку скапа а мене ми е гајле зашто ме нервира :?:

karibian and eli25 like this.
  16. eli25

eli25 Форумски идол

Да им рекламираш?

17. GFlower

GFlower Истакнат член

помислив ама не знам како ќе објаснам дека од самиот почеток е ваква...па се откажав од идеата. Да не ме разберете погрешно, не е дека е нефункционална ама мене ме нервира идеата дека на нова количка што сум ја бирала внимателно има потреба да додавам работи за да бидам сигурна дека му е удобно на бебушот.

18. VDT2906

VDT2906 Популарен член

И јас ја купив ја видов во сити мол и многу ми се свиѓа сега за сега го користиме транспортерот некогаш таму спие бебе му се погоди за возење уште не сме ја пробале ке почекаме уште некој ден да наполни 40 дена па ке видиме вака за добра ми стои.

Last edited by a moderator: Aug 7, 2017
  19. eli25

eli25 Форумски идол

Имаш причина. Сепак не се малку пари. Кажи им дека сега почнала, шознам ....

20. nora_st

nora_st Истакнат член

А некој да ја има Кунерт Силвер од Либерта Неготино да сподели искуство?

Ambra20 likes this.