Колор шампон

Discussion in 'Коса' started by Wild.Child, Jul 9, 2010.

1. kitty.lover

kitty.lover Популарен член

И јас сакав да прашам тоа...А што ако ми се офарба и кожата кај коренот па да бидам смешна. :lol:
    Излегува кога ќе се исплакне првиот пат?

2. C.r.a.z.y.G.i.r.l

C.r.a.z.y.G.i.r.l Активен член

Имам кафеава коса и сакав да пробам црна да ја направам со колор шампон...
    една другарка имаше малце посветла коса од мојата и првиот пат со колор шампон само малку и потемна. По 3от пат доби баш црна нијанса :)

3. m.a.f.i

m.a.f.i Истакнат член

нека постои подогло време отприлика 40 минути и од 1 пат ќе ти биде црна поздрав :*

4. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Пред некој ден се правев со црвен колор шампон(имам темно кафеава коса),оставив 20 минути и ми доби косата некој црвенкаст сјај.Океј тоа..сакав друго да ве прашам: кога го измив шампонот,кожата на коренот на главата ми беше обоена црвена и едвааај се тргна.Нареден пат планирам подолго да го оставам шампонот(околу 40 минути) за повеќе да ми фати ама страв ми е па воопшто да не не се измие бојата од кожата на главата па да идам шарена :P Вие што викате?

5. Marija0505

Marija0505 Истакнат член

Ме интересира колку време ја држеше косата .....за да ти испадне портокалова.Сакам и јас да пробам со црвен колор шампон (wine red) а исто ми е светло смеѓа,па се мислам да не си ја утнам.

6. Marija0505

Marija0505 Истакнат член

Косата ми е исто таква или малку посветла,па ме збуни со ова лилјаков,некои па портокалова......да не пробувам воопшто или доколку ја држам 40 мин може да испадне црвена нијанса????

7. dealolipop

dealolipop Активен член

http://beautycosmetic.biz/images/MarionShampoo.jpg
    И јас купив кон крајот на летото од овој Marion интензивно црвена , 4 по ред на сликата :D
    Ваљда ќе ми стои до на лето и на лето ќе се направам , а дали останува боја или целосно паѓа ? (за тие што користеле ваков).Несакам да одам избоена , како една моја другарка што имаше црвена и после 4 - 5 дена и падна и сега портокалова и е косата :worried: !

8. Marija0505

Marija0505 Истакнат член

Денеска пробав со колор шампонов и не ми фати којзнае колку интензивно црвена, ми остана истата боја нијанса на коса со некој црвенкас отсјај али добро е,битно има некоја промена,само се надевам дека нема ептен портокалово да ми фати по едно миење.

9. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Имам користено ваков со боја на бургундец тоа на руса подлога. Убаво ми излезе ама многу тешко паѓа , секојдневно ја миев косата и ја шампонирав по 3-4 пати и едвај падна по месец ипол.
    Првите 2-3 миења беше океј ,после почна да произведува некои безвезни портокалови нијанси ми личев на подвижен УЖАС.

Толку од мене.

10. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

А не ти се обои кожата на коренот на главата? пошто јас кога се правев црвена и кожата на главата ми се обои,а само 20 минути ми стоеше шампонот :/

11. Marija0505

Marija0505 Истакнат член

Не не,можда ептен малку не е приметливо .....а држев 40 мин и сакав поинтензивна црвена али ми се свиѓа и вака,единствено ме мачи што читам дека после неколку миења или после прво косата е за никаде некоја безвеза боја.....???или зависи тоа на секој од природна боја на косата

12. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Имам кафеава коса,накај темна оди и планирам да купам плав колор шампон.Е сеа не очекувам да добијам плава боја пошто знам дека нема да ми фати дека ми е темна косата ама постои ли шанса барем мааалце да ми се осветли(една нијанса)? Ќе ставам 2 колор шампони ако треба и ќе оставам 1 саат да ми стојат.

13. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Од искуство да ти кажам кај мене не се познаваше дека воопшто сум направила нешто со косата! Исто имам кафеава коса и ставив ептен светла боја колор шампон и само малку се познаваше и тоа само на сонце кога бев ама ептен малце. Барем кај мене беше така можеби ако пробаш ќе имаш подобри резултати од мене :)

14. Nevermore

Nevermore Популарен член

Луѓе сакам да пробам со колор шампон, ама ме интересира после колку миења скроз излегува бојата (црвена). Денес планирам да купам од тие што сте ги постирале претходно во темата (тие на м), па ме зачуди тоа што некој пишал дека после некое миење станува портокалова од црвена (ама и тоа портокаловото се вади, така ? )

15. Mashni4ka

Mashni4ka Истакнат член

Има ли розев колор шампон??? Сакам врвовите да си ги направам розеви ама неможам да најдам... Ако видел некој нека ми пише. ;)

16. lau.ra

lau.ra Активен член

Имам темно плава т.е светло кафеава коса. сакам да ја затемнам малку со црн колор шампон. само незнам дали ептен ке ми биде црна или само ке ми биде потемна.? и дали после неколку миења ке ми исчезне или ке ми остане бојата?
    фала однапред

17. dolly.doll

dolly.doll Популарен член

Јас на мојата темна кафена коса и треснав виолетов колор шампон и сеа на сонце ми светка на виолетово ..

18. Inna5

Inna5 Популарен член

Користев лани и оваа година.
    Лани не ми фати толку дека ми беше првпат,а оваа година земав бордо црвена и не ми фати после земав подруга нијанса и ми фати и уште ми стое од јули.
    Т.е има по некој прамен,не ми стои цела. Ке ставам за Нова Година пак...
    не ја оштетува многу,супер ми е за да не користам фарба
    сакам сега да пробам да се мијам со чај од камилица велат ќе ти „оплави“ косата

19. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Дали има црн колор шампон?
    Гледам дека повеќето од вас црвено колор шампон сте пробале...јас имам светло кафеава коса и незнам дали да пробам црн или да барам посветла нијанса од мојата...

20. mache77

mache77 Активен член

црн колор шампон има на лореал мислам е 300 и нешто само нз колку трае мене тоа ме интересира и ја сакам :P