Многу сакам и јас да ставам, ама по главата ги имам оние, 'лепотици' што ги викаме.. Spoiler незнам како да ги наречам со друго име.. . Смета ли тоа или?
најдов црн колор шапмон но од парфимеријата ме советуваа да не земам црн затоа што имам светла коса ии може да ми испадне тегет,лилјакова и сл
најдов црн колор шапмон но од парфимеријата ме советуваа да не земам црн затоа што имам светла коса ии може да ми испадне тегет,лилјакова и сл колку го зема и дали има сите бои?
Можно е да ми пушти боја на облеката ако ме фати дожд или на влажно време? Сега тоа ми ставија во глава, и се двоумам. Таман купив 3 пакетчиња за да се правам утре, искрено се двоумам...Може само едно да ставам за проба. За црн колор се работи.
го зедов 60 денари...има во сите бои ама ти препорачуваат потемна од твојата затоа што посветла нема да фати
вака имам кафеава коса па така оди повеќе на плава и сакам да ја изфарбам со колор шампон сега за зимски распуст ама тоа плава боја како кашкавал и незнам дали ке ми фати, дали има некој пробано да ми каже ?
Косата ми е смеѓа и сакам со колор шампон да пробам накај плаво да оди , посветла да ми биде. Ќе успее од потемно на посветло или не?
Мислам дека бојата што ќе ја добиеш со колор шампонот зависи од то каква ти е природната т.е бојата шо ја имаш пред да ставиш колор шампон. Доколку имаш посветла коса,мислам дека ќе ја добиеш посакуваната светла црвена боја
Епа супер..... Во тој случај мислам дека ќе испадне преубаво... Со среќе ! btw и јас обожава црвена боја ама немам храброст за тој чин
Општи прашања Луѓе, кажете ми каде да најдам колор шампон, поконкретно црвен ми треба? Сум барала во ДМ, во многу маркети и никако да најдам. Има во Космо, таму не сум видела?
Во Космо не знам дали ги има овие. Spoiler Многу се ефтини, а солидни се и по трајност. Мајка ми се фарбаше со колор шампон од оваа марка, ама со некоја нијанса темен костен, така нешто. Фаќа бојата, тебе би требало и подобро да ти фати, зашто мајка е веќе речиси 50че и потешко се покриваа белите влакна. Има избор и од црвените нијанси, а ако не ги најдеш во Космо, барај низ некоја мала локална парфимерија. Мора да ги има. Или пак на пазарче. Не сум јас од Скопје - нема да ти е од корист ако ти го кажам името на парфимеријата од каде што ние ги купувавме. Исто, провери низ Тинекс, зашто чинам држат Гарние(р) колор шампони.
Едно прашање за тие што редовно се фарбаат со колор шампон на колку време го ставате и штети ли за косата ако се става на пример секоја 2 недела? И уште нешто што ако се остави подолго од препорачаното односно подолго од пол саат-саат може ли да се оштеи влакното?
Гледајте сеа јас и другарка ми веке подолго време сакаме да се офарбаме со колор шампон и сакаме да ве прашаме Колку е пари? и дали можеме со пена за фарбанје и за колку време паѓа пената за за колку време шампонот?
Јас ја правам со колор шампон и е 60 денари,а некаде е 80. Шампонот пишува дека паѓа после 8 миења,ама мене повеќе ми трае.