Комарци

Discussion in 'Дом' started by cigarce, Jun 4, 2011.

1. patika19

patika19 Истакнат член

Мене ме јадат, ренде ме прават ама не ме чеша после така да не ми е проблем. Незнам ни како е можно да не ме чеша. :?: Ама како и да е мило ми е што е така. :lol:

2. AnGel.fire

AnGel.fire Истакнат член

Касаат, касаат и тоа многу! Имам двоспратен кревет у соба и бидејќи идат кај свретлото горе, си се качувам на горниот кревет и сите ги тепам :muscle: :devil:
    Знам понекогаш и една операција да им направам. ке ги фатам ке им кинам нога по нога :devil: . Ич ама ич не ги жалам!! :devil:

ColoursOfTheRainbow likes this.
  3. Tenkai

Tenkai Популарен член

Претходниве години ме убија од касање, оваа година за среќа не ме касаат толку многу. Всушност можеби и ме касаат ама јас не ги приметувам бидејќи се воздржувам од чешање, а порано не можев да се возджам и постојано ги чешав, па си правев пликови.

Инаку никогаш ништо не сум користела, мислам на спрејови/креми и слични чуда, ниту пак сме купувале за во домот некои апарати. Не се штитиме од нив, ниту пак ни влегуваат многу по дома.

4. clock.sk

clock.sk Активен член

Autan колку пари е :)

5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Јас правам се од горенаведеното! :tmi: Да има еден комарец мене парче ќе ме направи! И чешаат, и чешаат. Да ги нема нив летото би било идеално годишно време.
    Јас со првите комарци се опремувам со целава артилерија и ја носам секаде со мене!

6. hermosa

hermosa Популарен член

Sinoka me kasna prokletiot toj,i toa na dve mesta :@ mi idese da go ubijam no ne go fativ kako i da e si koristam soodvetni sprejcinja protiv komarci,i se premackav so rakija otkako me kasna.
    Dolgo vreme ne me kasea ,ne znam sto im tekna na komarcite za mene :rofl:

7. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Оваа година да не се почудам не ме има ништо каснато... изгледа сериозно си ја сфатиле луѓето работата и добро испрскале. Иначе мразам комарци |( минатото лето имав 10 мали грозни топченца на грбот, стомакот, задникот ( не знам како стигнале таму да ме каснат) и по рацете и нозете. Многу ги чешав добро е што немам лузни. Имам читано дека по јадењето банана во летен период постои поголема шанса да те касни комарец. :)

8. ana-banana

ana-banana Популарен член

Одвратнииииииииии, одвратниииииииииииии, како мета за пикадо сум избоцкана :@ :devil: :devil: . Нигде не ме промашиле, :fubar: си имам сегде црвени точки.

Него ќе си купам аутан, лани ми ги спаси животот, ама оваа година комарциве ме претркаа пред да си купам.

Аптекарката лани ја прашав дали и внук ми може да го користи аутанот, а таа ми рече само над 2 годшна возраст :wasntme: :wasntme: .Ваше лично искусво нешто против комарци за бебиња и деца до 2 години?? :?:

9. MaCa-J

MaCa-J Истакнат член

Летачки копилињаааааааа :devil:
    Цела ноќ ме касале додека сум спиела :lol:, цела сум испокасана.
    Сега цело време се чешам :@ , ама ја се надевам дека нема да ми останат лузни.

10. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Уште не сум дојдена на ред. Па, добро, има време... ќе чешаат и тие.
    Ама затоа [​IMG] е тука!
    Смрт за комарците! ]:)

11. Lady-in-white

Lady-in-white Истакнат член

Ги мразааааааааааам :@
    Не само што ме касаат туку и ми брмчат на уво. Не можам да заспијам. И покрај тоа што ми е жешко и тие ме замараат, идиоти едни :@
    Незнам како да се спасам од нив.

12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Има Чико колекција за бебиња и мали деца против комарци, и за во струја а мислам и за мачкање има нешто. Последно видов дека има и Аутан јуниор ама и тој може да е за 2+ :^) не сум сигурна.

ana-banana likes this.
  13. anabel-a

anabel-a Популарен член

Ние дома насекаде имаме изнаставано мрежи на прозорите и вратите, така да дома опасност од комарци немам. Надвор, посебно кај нас на тараса кога е уклучено светлото, кога ќе се соберат еден куп - да не можеш на раат да седиш. :envy: Купивме од Џамбо едно вртено зелено што се пали, и од миризбата демек ќе бегаат али за ништо не го бива.

Аутанот мене ми помага најмногу. И прв пат слушам дека е за деца 2+. :?:

14. supergirl22

supergirl22 Истакнат член

Исто и мене ми помага Аутан секаде каде пто појдам Аутан си ставам, навистина многу помага :)

15. galka

galka Активен член

Аутан :clap:.. a za vo soba koristam raid

16. MaCa-J

MaCa-J Истакнат член

Аутан ќе те спаси. :D ;)

17. the.vampire.girl

the.vampire.girl Популарен член

Навечер пред да си легнам пола саат се бркам со нив по соба и кога конечно ке си легнам почнуваат да ми зујат на уво и да ме касаат :@ :swear:

18. levely

levely Популарен член

Vecerva spijam na terasa.....:)
    На 1567 комарци му/и се допаѓа ова.

19. icegirl

icegirl Истакнат член

Ние по дома користиме Раид спирали

Малку гадно мирисаат ама затоа ги бркаат комарците и еве 3 години ме немаат каснато :clap: . Иначе добри се и за надвор т.е. претежно се за надвор ама ние ги користиме за во станот ама прозори и врати се отворени.
    За да се намали отокот и чешањањето после каснување имам читано дека се става кора од банана да стои на каснатото место. Е сега колку е веродостојна информацијава незнам зашто не ме каснал до сега комарец за да испробам.

Attached Files:

20. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Мене сите години наназад ме касаа комарчиштата, ама годинава раат сум :emo: :D ни едно комарче, комарец, комарчиште :D не ме испокасало.Па доста им беше, нека не се замараат со мене, нека ме прескокнат од нивната листа за гозба :D