Јас извадив пред 3-4 месеци со фиксна каматна стапка од 5.9% на 7 години. Подобро е да прашаш таму ќе ти дадат понуда
Го поставив прашањето во друга тема па после видов дека има ваква .... Ве молам ако некој е запознаен со ваква проблематика да ми помогне Што се случува кога едниот брачен другар има станбен и потрошувачки кредит, а има активирано ризико кредитно животно осигурување, почине? Дали кредитите ги наследува другиот брачен другар?
За стамбениот не знам како е за потрошувачкиот осигурителната компанија го исплаќа во целост кредитот.
Здраво , ме интересира доколку немам стабилен приход и не сум вработена но имам имам некој си примања од партнерот дали можам да земам стан во хипотека
Вака во CAPITAL банка аплицирав за станбен кредит и ми велеа дека амортизациониот план ќе ми го дадат кога ќе се одобри кредитот.Кредитот се одобри за 3 недели,и 2.5%камата но не беше како што пишуваше 2.5% туку има скриени трошоци 80 евра месечно пазетесе гледајте убаво затоа што не беше така договорот.И нормално го раскинав договорот.преваранти тешки и уште нешто на два пати проценители дојдоја кој што по 100 евра тоа е 200 евра за проценител....Жално..