Крштевка

Discussion in 'Бебе' started by soncicko, Feb 6, 2011.

1. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

И ние закажавме крштевка на средина на август, топло ќе биде јас ќе барам фустсм на прерамки, супер ви е идејава за марама за во црква после за ручек да не ми стане жешко. Сакав да прашам како правите околу хранењето тој ден уште од сега пробувам да смислам во 9ипол треба да сме во црква од 10 е церемонијата. После 11 ќе одиме на ручек со најблиските. Доењето како го организиравте и дали може да земам и чајче колку може да стои ако го направам сабајлето?

2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Ќе си дадеш да цица. Јас каде и да одам наоѓам место маж ми е до мене и и давам да цица. Немаш потреба од чајче. Имаш цице на тебе хахах. Спремна си.

3. Baby warrior

Да ќе пробам со тетра некако на страна не сум доела надвор од дома ниеднаш до сега или во кола меѓу црква и ресторан некако така изгледа

Feniksgirl likes this.
  4. pamelche

pamelche Форумски идол

Ќе и дадеш да цица. Може ќе биде и растревожена од самата крштевка, има деца што плачат и чајче во тој момент нема да ја смири ќе си бара цице. Во ресторанот ќе седнеш на некоја столица на страна и завршена работа.
    И јас гледам што и да одберам да биде прикладно за цицање да не треба да се соблекувам цела, јас па секаде дојам каде заплаче таму :D

5. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Пробај од претходно некаде надвор, за да си видиш поза и сл. како ќе ти е најзгодно и плус дали беба ќе сака со тетра. Мојот прв обид помина ептен неславно зошто сакав да ја покријам со таква марама за доење, вриштење до макс. остана гладна 3 и кусур саати ама не сакаше. Затоа од тогаш цела цицка надвор :D а рачунај имам ф корпа гради, се е надвор :rofl: е сеа носам пошироки маици па со маицата ја покривам градата. Ако бебка не сака целосно да ја покриеш со тетра, а рачунај жешко ќе е, можеш само градата што "се гледа" за ти да се осеќаш пријатно :)

6. Baby warrior

Ќе мора да пробам деновиве тука низ паркчињава у маало :D сум видела доста мајки дојат надвор сабајле кога се шетаме

7. jungle

jungle Популарен член

Постелнина за на кревет, плиш кебе, пижами или спавача зависно што користи.

8. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Квалитетни влечки за дома/надвор ако и знаеш број.

9. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Исто заборавив да допишам да планираш тоа што ќе го носиш да ти е згодно за доење, јас првиот пат не ја испланирав убаво па на сето нејзино вриштење и цицката не можеш асално да си ја извадам :rofl:

10. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

@Baby warrior леле не си ја мачи душичката, да си доиш кога бебе ќе посака и не се замарај дали е во кола, на клупа или кафана.
    На кој не му чини глетката нека сврти глава. Тој што го сексуализира самиот чин е малку мрднат со главата.
    Ако тебе ти е незгодно покриј се малку со тетра, иако ти сигурно нема да бидеш со цицката на мегдан, туку само извадена колку да може бебе да фати.
    Последно во кафич ја доев и само малку се подзавртев со грб накај другите маси. И искрено баш ми е гајле кој што мисли.
    Не се замарај, не носи чај, само гледај да е френдли за доење облеката што ќе ја носиш единствено за на тебе да ти биде полесно.

Noemi, Ladyme, naturally and 5 others like this.
  11. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Лукашка за надвор,трицикл,ако е сеа брзо може и базенче.

12. Baby warrior

Да супер совети ми дадовте, ќе мислам нешто нс копченца да е горе или прерамчето да коже да се симнува лесно. Повеќе ми беше временски кога како да искоординирам пошто некско си мислсм дека 20мин сликање пред црква+40мин церемонијата+10мин додека излеземе до коли всму таму поминале саат ипол и пола саат пред да стигнеме да ја надојам ете ги два саати / што е период за доење во главчето на моја ќерче :D на два саати /максимум 2ипол рикнува за млекце поише тешко издржува ова дебелко газенце мое :l: така да пред да стигнеме во ресторан ќе мора да се организирам или па одма штом стигнеме :rofl:

13. Baby warrior

Иначе он топик …. За кумата и кумот пошто ни се другари ќе купувам поклончиња викендов и си ги купив свеќите од црква однапред за да си ги икрасам пошто кумата ништо не ми спомна а незгодно ми е да и кажувам некако… ми рече облека за бебка сакала да купи ќе ми сликала и толки беше муабетот 8) и јас и имам спремено фустанче за до црква мое, па она вероватно ок е да ја облече во нејзиното кога ќе ја изнесе од црква?! Друго што треба да знам за адетиве ич не сум по тоа … попот ни е другар и ми вика ништо не треба да знаеш (highfive) ќе ја пробањам ќе поплаче и ќе си одите да јадете :D

14. Трагедијаупмм

Кумата носи бањарка и ја ставаат во раце кај неа на таа бањарка после треба да ја облече во нејзини алишта и по адет да преспиела во тоа. Тоа е од адети.
    Ќе и сецне попот и од косичката тоа го чуваме.

Baby warrior likes this.
  15. Baby warrior

Знаете ли кој може да ми изработи вакви дрвени елементи за декорација на свеќите, не ми треба слонче ама сакам името да го има?

Attached Files:

16. pamelche

pamelche Форумски идол

Во цвеќара прашај.
    Кај нас кумата си ги украсува и купува свеќите

Ladyme and Baby warrior like this.
  17. Трагедијаупмм

Зависи за кога ти е ,на тeму да видиш или овие што гравираат на дрво ,, идеја мк "
    ,,уникатни подароци " на фб

Baby warrior likes this.
  18. Kala22

Kala22 Популарен член

Да видиш работилница булка на Инста дали прават такво нешто

Baby warrior likes this.
  19. Marijanche33

Marijanche33 Истакнат член

Мајки што мислите, кога е најдобар момент за крштевка? Додека е бебето уште помало или накај годинка?

20. ani23

ani23 Популарен член

Дали мајката и таткото треба да се во црковен брак ,за да се прави крштевка на бебе ?