Крштевка

Discussion in 'Бебе' started by soncicko, Feb 6, 2011.

1. referentka

referentka Moderator Staff Member

А зошто не земеш ваучер од 2000 денари од Зара на пример или Ваикики , па во плик стави го и ете поклон.
    Тие може ќе си додадат пари па ќе си купат нешто поголемо /поскапо...
    Во Сити мол во скоро сите продавници даваат ваучери

Mari-Ja, Lolipop23 and TheSecret like this.
  2. Snow white

Snow white Популарен член

Ама германија живеат а овде крштевка ќе прат и зато незнам дали поклон да купам или ваучер и зато си велам пари е најубаво

referentka likes this.
  3. referentka

referentka Moderator Staff Member

Ееее незнаев.
    А сега гледам дека тренд се ваучерите.
    Јас за мојот роденден добив од ДМ и баш убаво ми дојде.Си влегов, си купив за 1500 денари (ма и си додадов), и си подмирив се што ми требаше.

4. Snow white

Прво си викавме 3000 ама после си реков на свадба толку даваме кај пријатели шо е свадба а крштевка е подруго некој си поминуваат и со 500тки а двајца ќе одиме само.. Ич вака незнам шо да напрам а поклон ќе одберам сигурно убо нешто ко че излезам ќе најдам ама дека не се одовде и нз дали ќе можат да си го земат то шо ќе му го купам

Така најубо е и нас на свадбата кумата ни даде ваучер од сетек мислам си платила таму и рече појдете одберете си на то и то име до толку и толку пари шо сакате и стварно преубо шо ти треба то ќе си купиш ама шо не сме ни од скопје за да појдат да си одберат а ниту па тие овде ќе бидат си одат за 1 недела а нз дали ќе можат во авион да си земат се шо ќе му однесат.. Ќе земам некое плико со некој цртан лик и нешто или мече украсено или бекутан колекција

Last edited by a moderator: Jul 11, 2017
    referentka likes this.
  5. TheSecret

TheSecret Популарен член

Vo toj slucaj pari najubavo. Ete moze (t.e sigurno) ne koristat bekutan cim ziveat vo ger. Najdobro e pari ili pak nekoe parce obleka ili igracka.
    Tuku majki, dajte nekoj predlog za darovi za kumovite stvarno uste malku vreme ni ostana a jas nemam nisto na um. Oni imaat se, mladi se, sami, bogati, moderni. Stvarno nemam nikakva ideja

Lolipop23 likes this.
  6. TheSecret

TheSecret Популарен член

A vaucer i jas da im dadam a? Haha ama od kade?

7. Snow white

Pari dajmu kako glaven poklon a kako mali podaroci mozis da mu dades na mazot nekoj ubav casovnik a na zenata swarovski komplet nikogas ne izleguvaat od moda tie i ubo ukraseni i na kumot mozis nekoj pijalok ukrasen da mu dades ili vino pokvalitetno a na zenata bajadera ili chery i toa spakovano so pufka samo

8. forumce

forumce Форумски идол

Ние кога крстевме ни подарија рачен часовник Касио.

9. forumce

forumce Форумски идол

Пари е најубаво, што ќе им притреба тоа ќе си купат. А можеби и на книшка ќе му ги стават.

10. Snow white

Да, а и секако ќе поминат по маси нели го ставаат бебето и тогаш ќе му дајме пари ќе не фати пак 3000 и нешто доволно е си велам па не сме роднини за фазла

11. TheSecret

TheSecret Популарен член

12. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

@Snow white колекција кај мало бебе не би носела освен ако од сигурни извори знам што користат. Јас бекутан не користам за бебуш а собрав еден куп колекции на бекутан и еве ги ми стојат дома, а доста и раздадов, ги ставам место сапун за раце и никако да ги потрошам. :)
    Сумата која планираш е сосема доволна, пари е најубаво штом не се од тука.

@TheSecret гифт картичките ми се најпрактичен и најубав подарок. Од каде и да се, бутик, продавница за акцесоари, бела техника... не е важно, нека одат и нека си одберат што сакаат.
    Порано со часови шетав за поклон да изберам, било за роденден, било за некоја друга пригода, сега одам купувам гифт картичка и завршена работа. Ем јас си заштедувам на време, ем домаќините си избираат поклон по нивен ќеиф.

BirMelek, Snow white and TheSecret like this.
  13. Snow white

Ќе видам можи и мече ќе земам или некоја играчка друга

14. Arendelle

Arendelle Популарен член

@Snow white супер ти е идејата за бекутан колекција, ќе и се најде и те како. За сумата во ред е, секој си знае колку да даде, за мене можеби е многу, за друг малку, кој колку може толку.

15. Snow white

Ќе видам или бекутан или некое мече играчка.. ќе размислам а цените се тука некаде и на колекцијата и на играчките

16. 5star

5star Истакнат член

За првиот роденден сакам да нарачам балони. Може ли да ми кажете од каде да нарачам, искуства ваши? Сакам бројка од балони, како на сликата

Attached Files:

TheSecret likes this.
  17. TheSecret

TheSecret Популарен член

Jas od citi mol ke naracam. Gore na treti kat ima najblisku mi e.

5star likes this.
  18. LBC

LBC Истакнат член

Не сум те заборавила . Само не сум нашла уште.:(

TheSecret likes this.
  19. TheSecret

TheSecret Популарен член

hahaha imam uste dve nedeli ke najdam :P

LBC likes this.
  20. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Сега кога правевме крштевка за синко најголем проблем и мака ми беше што да им купиме на кумовите. Кога и да ги прашав нејќеа ништо се љутеа. Сепак ние општо во глобала ни во друптво не сме по адети и сл. Што и да оравиме е секад како че си се договориме и како на кој му одговара. Да се вратам на муабетот ;) Значи кумовите на синко ( едни на свадба ни се, а на синко ни се другите другари ) работат на брод од 2002г и можеш да замислиш....имаат значи све што сме виделе и све што можеш да замислиш. На многу јаки позиции се и зимаат премногу пари. Искрено немапе кој не прашав за предлог. И конечно во муабет со дригарка од странство која била кума ја решив мистеријата ;)
    Им нарачавме две вина Special selections - limited editions од Визба Валандово винеријата. А На Фб од Ариза нарачав многу убава рамка со внатре жесто слика стаивме текст ( благодарност од синко дека му се кумови ... на гугле има многу убави англиски текстови за крштевки ) и од оние малите покани бодиња ( на нивната страна ќе видите ) осто стаивме покана и текст.
    Беа сите изненадени и задоволни и пресреќни. Баш беа убаво изненадени и презадоволни.

НаталиЛили likes this.