А зошто не земеш ваучер од 2000 денари од Зара на пример или Ваикики , па во плик стави го и ете поклон. Тие може ќе си додадат пари па ќе си купат нешто поголемо /поскапо... Во Сити мол во скоро сите продавници даваат ваучери
Ама германија живеат а овде крштевка ќе прат и зато незнам дали поклон да купам или ваучер и зато си велам пари е најубаво
Ееее незнаев. А сега гледам дека тренд се ваучерите. Јас за мојот роденден добив од ДМ и баш убаво ми дојде.Си влегов, си купив за 1500 денари (ма и си додадов), и си подмирив се што ми требаше.
Прво си викавме 3000 ама после си реков на свадба толку даваме кај пријатели шо е свадба а крштевка е подруго некој си поминуваат и со 500тки а двајца ќе одиме само.. Ич вака незнам шо да напрам а поклон ќе одберам сигурно убо нешто ко че излезам ќе најдам ама дека не се одовде и нз дали ќе можат да си го земат то шо ќе му го купам Така најубо е и нас на свадбата кумата ни даде ваучер од сетек мислам си платила таму и рече појдете одберете си на то и то име до толку и толку пари шо сакате и стварно преубо шо ти треба то ќе си купиш ама шо не сме ни од скопје за да појдат да си одберат а ниту па тие овде ќе бидат си одат за 1 недела а нз дали ќе можат во авион да си земат се шо ќе му однесат.. Ќе земам некое плико со некој цртан лик и нешто или мече украсено или бекутан колекција
Vo toj slucaj pari najubavo. Ete moze (t.e sigurno) ne koristat bekutan cim ziveat vo ger. Najdobro e pari ili pak nekoe parce obleka ili igracka. Tuku majki, dajte nekoj predlog za darovi za kumovite stvarno uste malku vreme ni ostana a jas nemam nisto na um. Oni imaat se, mladi se, sami, bogati, moderni. Stvarno nemam nikakva ideja
Pari dajmu kako glaven poklon a kako mali podaroci mozis da mu dades na mazot nekoj ubav casovnik a na zenata swarovski komplet nikogas ne izleguvaat od moda tie i ubo ukraseni i na kumot mozis nekoj pijalok ukrasen da mu dades ili vino pokvalitetno a na zenata bajadera ili chery i toa spakovano so pufka samo
Да, а и секако ќе поминат по маси нели го ставаат бебето и тогаш ќе му дајме пари ќе не фати пак 3000 и нешто доволно е си велам па не сме роднини за фазла
Eve malku istrazuvav i si go resiv problemot. Podobro amin. Ima li nekoj isku stvo so ovaa karticka? http://skopjecitymall.mk/gift-kartichka/
@Snow white колекција кај мало бебе не би носела освен ако од сигурни извори знам што користат. Јас бекутан не користам за бебуш а собрав еден куп колекции на бекутан и еве ги ми стојат дома, а доста и раздадов, ги ставам место сапун за раце и никако да ги потрошам. Сумата која планираш е сосема доволна, пари е најубаво штом не се од тука. @TheSecret гифт картичките ми се најпрактичен и најубав подарок. Од каде и да се, бутик, продавница за акцесоари, бела техника... не е важно, нека одат и нека си одберат што сакаат. Порано со часови шетав за поклон да изберам, било за роденден, било за некоја друга пригода, сега одам купувам гифт картичка и завршена работа. Ем јас си заштедувам на време, ем домаќините си избираат поклон по нивен ќеиф.
@Snow white супер ти е идејата за бекутан колекција, ќе и се најде и те како. За сумата во ред е, секој си знае колку да даде, за мене можеби е многу, за друг малку, кој колку може толку.
Ќе видам или бекутан или некое мече играчка.. ќе размислам а цените се тука некаде и на колекцијата и на играчките
За првиот роденден сакам да нарачам балони. Може ли да ми кажете од каде да нарачам, искуства ваши? Сакам бројка од балони, како на сликата
Сега кога правевме крштевка за синко најголем проблем и мака ми беше што да им купиме на кумовите. Кога и да ги прашав нејќеа ништо се љутеа. Сепак ние општо во глобала ни во друптво не сме по адети и сл. Што и да оравиме е секад како че си се договориме и како на кој му одговара. Да се вратам на муабетот Значи кумовите на синко ( едни на свадба ни се, а на синко ни се другите другари ) работат на брод од 2002г и можеш да замислиш....имаат значи све што сме виделе и све што можеш да замислиш. На многу јаки позиции се и зимаат премногу пари. Искрено немапе кој не прашав за предлог. И конечно во муабет со дригарка од странство која била кума ја решив мистеријата Им нарачавме две вина Special selections - limited editions од Визба Валандово винеријата. А На Фб од Ариза нарачав многу убава рамка со внатре жесто слика стаивме текст ( благодарност од синко дека му се кумови ... на гугле има многу убави англиски текстови за крштевки ) и од оние малите покани бодиња ( на нивната страна ќе видите ) осто стаивме покана и текст. Беа сите изненадени и задоволни и пресреќни. Баш беа убаво изненадени и презадоволни.