Крштевка

Дискусија во 'Бебе' започната од soncicko, 6 февруари 2011.

1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.669
    А зошто не земеш ваучер од 2000 денари од Зара на пример или Ваикики , па во плик стави го и ете поклон.
    Тие може ќе си додадат пари па ќе си купат нешто поголемо /поскапо...
    Во Сити мол во скоро сите продавници даваат ваучери

На Mari-Ja, Lolipop23 и TheSecret им се допаѓа ова.
  2. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Ама германија живеат а овде крштевка ќе прат и зато незнам дали поклон да купам или ваучер и зато си велам пари е најубаво

На referentka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.669
    Ееее незнаев.
    А сега гледам дека тренд се ваучерите.
    Јас за мојот роденден добив од ДМ и баш убаво ми дојде.Си влегов, си купив за 1500 денари (ма и си додадов), и си подмирив се што ми требаше.

4. Snow white

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Прво си викавме 3000 ама после си реков на свадба толку даваме кај пријатели шо е свадба а крштевка е подруго некој си поминуваат и со 500тки а двајца ќе одиме само.. Ич вака незнам шо да напрам а поклон ќе одберам сигурно убо нешто ко че излезам ќе најдам ама дека не се одовде и нз дали ќе можат да си го земат то шо ќе му го купам

Така најубо е и нас на свадбата кумата ни даде ваучер од сетек мислам си платила таму и рече појдете одберете си на то и то име до толку и толку пари шо сакате и стварно преубо шо ти треба то ќе си купиш ама шо не сме ни од скопје за да појдат да си одберат а ниту па тие овде ќе бидат си одат за 1 недела а нз дали ќе можат во авион да си земат се шо ќе му однесат.. Ќе земам некое плико со некој цртан лик и нешто или мече украсено или бекутан колекција

Последна измена од модератор: 11 јули 2017
    На referentka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.995
    Допаѓања:
    9.397
    Vo toj slucaj pari najubavo. Ete moze (t.e sigurno) ne koristat bekutan cim ziveat vo ger. Najdobro e pari ili pak nekoe parce obleka ili igracka.
    Tuku majki, dajte nekoj predlog za darovi za kumovite stvarno uste malku vreme ni ostana a jas nemam nisto na um. Oni imaat se, mladi se, sami, bogati, moderni. Stvarno nemam nikakva ideja

На Lolipop23 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.995
    Допаѓања:
    9.397
    A vaucer i jas da im dadam a? Haha ama od kade?

7. Snow white

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Pari dajmu kako glaven poklon a kako mali podaroci mozis da mu dades na mazot nekoj ubav casovnik a na zenata swarovski komplet nikogas ne izleguvaat od moda tie i ubo ukraseni i na kumot mozis nekoj pijalok ukrasen da mu dades ili vino pokvalitetno a na zenata bajadera ili chery i toa spakovano so pufka samo

8. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.681
    Допаѓања:
    39.965
    Ние кога крстевме ни подарија рачен часовник Касио.

9. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.681
    Допаѓања:
    39.965
    Пари е најубаво, што ќе им притреба тоа ќе си купат. А можеби и на книшка ќе му ги стават.

10. Snow white

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Да, а и секако ќе поминат по маси нели го ставаат бебето и тогаш ќе му дајме пари ќе не фати пак 3000 и нешто доволно е си велам па не сме роднини за фазла

11. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.995
    Допаѓања:
    9.397
  12. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    @Snow white колекција кај мало бебе не би носела освен ако од сигурни извори знам што користат. Јас бекутан не користам за бебуш а собрав еден куп колекции на бекутан и еве ги ми стојат дома, а доста и раздадов, ги ставам место сапун за раце и никако да ги потрошам. :)
    Сумата која планираш е сосема доволна, пари е најубаво штом не се од тука.

@TheSecret гифт картичките ми се најпрактичен и најубав подарок. Од каде и да се, бутик, продавница за акцесоари, бела техника... не е важно, нека одат и нека си одберат што сакаат.
    Порано со часови шетав за поклон да изберам, било за роденден, било за некоја друга пригода, сега одам купувам гифт картичка и завршена работа. Ем јас си заштедувам на време, ем домаќините си избираат поклон по нивен ќеиф.

На BirMelek, Snow white и TheSecret им се допаѓа ова.
  13. Snow white

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Ќе видам можи и мече ќе земам или некоја играчка друга

14. Arendelle

Arendelle Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    444
    Допаѓања:
    7.405
    @Snow white супер ти е идејата за бекутан колекција, ќе и се најде и те како. За сумата во ред е, секој си знае колку да даде, за мене можеби е многу, за друг малку, кој колку може толку.

15. Snow white

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Ќе видам или бекутан или некое мече играчка.. ќе размислам а цените се тука некаде и на колекцијата и на играчките

16. 5star

5star Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    24
    За првиот роденден сакам да нарачам балони. Може ли да ми кажете од каде да нарачам, искуства ваши? Сакам бројка од балони, како на сликата

Прикачени фајлови:

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  17. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.995
    Допаѓања:
    9.397
    Jas od citi mol ke naracam. Gore na treti kat ima najblisku mi e.

На 5star му/ѝ се допаѓа ова.
  18. LBC

LBC Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    4.313
    Не сум те заборавила . Само не сум нашла уште.:(

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  19. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.995
    Допаѓања:
    9.397
    hahaha imam uste dve nedeli ke najdam :P

На LBC му/ѝ се допаѓа ова.
  20. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    Сега кога правевме крштевка за синко најголем проблем и мака ми беше што да им купиме на кумовите. Кога и да ги прашав нејќеа ништо се љутеа. Сепак ние општо во глобала ни во друптво не сме по адети и сл. Што и да оравиме е секад како че си се договориме и како на кој му одговара. Да се вратам на муабетот ;) Значи кумовите на синко ( едни на свадба ни се, а на синко ни се другите другари ) работат на брод од 2002г и можеш да замислиш....имаат значи све што сме виделе и све што можеш да замислиш. На многу јаки позиции се и зимаат премногу пари. Искрено немапе кој не прашав за предлог. И конечно во муабет со дригарка од странство која била кума ја решив мистеријата ;)
    Им нарачавме две вина Special selections - limited editions од Визба Валандово винеријата. А На Фб од Ариза нарачав многу убава рамка со внатре жесто слика стаивме текст ( благодарност од синко дека му се кумови ... на гугле има многу убави англиски текстови за крштевки ) и од оние малите покани бодиња ( на нивната страна ќе видите ) осто стаивме покана и текст.
    Беа сите изненадени и задоволни и пресреќни. Баш беа убаво изненадени и презадоволни.

На НаталиЛили му/ѝ се допаѓа ова.