Кујни

Discussion in 'Дом' started by blondini, Mar 22, 2011.

1. drugarka

drugarka Популарен член

Јас во електроелемент купив гранитно, бело со крем како испрскано лавабо, за убаво преубаво е ама никогаш повеќе. Дури се мислам да го сменам.
    Од шоља кафе ми се фарба,а од друго па да не праиме муабет, па со варикина или доместос белиот го чистам.
    Црно има колешка една, се жали од бигор многу.

1209 likes this.
  2. tigerlady

tigerlady Популарен член

Јас бев исто решена за бело гранитно, после се мислевме за композитно ама продавачот во Сколекс ме разубеди. Прекрасни се за гледање ама флеки не ми се многу пријатни за гледање. Плус читав дека реагирале и на топла вода/топли садови ако директно ставиш во нив и на крај на квалитетен инокс се решивме. За црното баш и продавачот ми рече, за во Скопје е работа плус со бигорот.

Него, да прашам. Кога ви прават кујна, од каде земате механизми? Конкретно ме интересира за оние за извлекување тесните за шишиња? Треба наредна недела да се видиме со човекот што ќе ни ја прави кујната па вака собирам информации за материјали од каде би можеле да набавиме.

3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Прати слика, какви конкретно мислиш. Не се тоа просто механизам за фиока и тесна фиока?:?:

4. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Лична е и мојава,ко ќе ја светнам(читај кога ќе пораснат девојкиве,ако сеуште има нешто останато од неа,ќе ти ја сликам):D

mssuniquee likes this.
  5. tigerlady

tigerlady Популарен член

Од овој тип. Мислам простички се, ама некако ме бунат цените само за механизамот. На Солопром на страната баш ги гледав (од таму е и сликата) и некако скапи ми се видоа. А баш имаме неколку елементи во план што се на извлекување, потесни и пошироки. Воопшто немам идеја каде се во Скопје би можеле да се најдат.

6. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Па веројатно Солопром се единствени во СК, ова што знам од пред години. Нека дополни некој ако знае. Механизмот мислам е тој, за фиоки, плус уште нешто. И скапи се механизмите, секое екстра се плаќа.
    Јас реално таков механизам за шишиња не би ставала, ич не ми е практично да се веднам да земам оцет/зејтин. Долни фиоки се супер за складирање храна и садови. И нормално, 100 пати се поскапи отколку вратнички.

1209 and tigerlady like this.
  7. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

На пластичарска улица ги има во продавници каде се продава оков за мебел (од шајки, рачки, до корпи, судопери и сл.)
    Околу 800-1200 ден беа цените таму.

tigerlady likes this.
  8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

А разлика во квалитет? Или иста марка се со тие во продавница?
    Јас знам, нашите механизми демек германски се поскапи од некои други, ама и гаранција имаат 15 год.

tigerlady likes this.
  9. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Има разлика во квалитет да, овие имаат по година две гаранција.
    Валда кинески се.
    Ама оти поефтино побара, затоа и ги кажав како опција.

Biljarkata and tigerlady like this.
  10. tigerlady

tigerlady Популарен член

Фала ви девојки :l::l:

На крај ќе отидеме мислам и таму и таму па ќе споредуваме. Не би сакала најнизок квалитет, сепак кујна е, цело време се отвара се затвара. Ама не знаев дали освен Солопром има нешто друго кај нас, пак доста луѓе прават кујни, чудно ми е да нема повеќе продавници.

Мене пак ептен ми се практични. Во овој стан немаме, ама кај сите другари/другарки што готвам по дома, најмерачки дел ми се. Не треба да ги бркам кое каде е, подредени и само зимаш. Во идеална кујна со неограничен буџет како би ставила еден плакар само со вакви полици, 1.80 висина па реди шишиња, зачини, се по ред. Баш со кујна мислам најмногу се гледа колку имаме различни индивидуални навики сите :):)

Mami3, Biljarkata and Alishan30 like this.
  11. crimson

crimson Форумски идол

Види на сајтот на новомак :)
    Тие на VIBO се со пониски цени и добар квалитет.

Инаку не, не е истиот механизам како фиока, овие се фаќаат само од една страна, а има опција со некои системи за фиоки да се направи и така.
    И се викаат вагонетки :)

Biljarkata and tigerlady like this.
  12. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Ова се вика вагонетка. Имаш во продавниците за материјали и на пластичарска. Има кинески и тие се најефтини, ама има и поскапи. Според мене механизмот ја прави кујната, ако ти се расипе џабе ти е и висок сјај и се. Подобро да се инвестира во скапи механизми...

13. Mami3

Mami3 Истакнат член

Kujnata e najskapata investicija vo kukata /stanot i ne se menuva sekoj den, sto ke se stavi na nea treba da e ubavo kvalitetno i izdrzlivo.

14. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Вагонетка ваква за во кујна правевме во Интервуд Дизајн. Не знам цена само за механизмот, правевме и други елементи.
    Во Ѓорче се наоѓаат, после тој пунктот на Евн.

15. Molly.dolly

Molly.dolly Истакнат член

Ме интересира каде би можела да најдам од вградливи цедалки за садови , има во Новомак ама ми треба помала димензија

Attached Files:

16. Molly.dolly

Molly.dolly Истакнат член

Жени некој искуство со фурнирана иверица за лице на кујна? Мајсторот ми вика нема некоја разлика меѓу медијапан и таа иверица, а цената ми е бајаги разлика, не ми треба нешто мн квалитетно, привремено решение ми е ова

17. 1209

1209 Форумски идол

Ако ти е привремено оди со тоа, инаку за трајно нема да биде трајно.
    Не е исто мајсторот твој очигледно само сака да продаде. Медијапан за лица е прав избор.

18. Mami3

Mami3 Истакнат член

Iverica e iverica, ne moze da bide kako medijapan.
    No stom e za privremeno, razmisli kolku e dlabok dzebot, se od nego zavisi:shake:

Molly.dolly likes this.
  19. An-na

An-na Форумски идол

Мене па ми викаат дека иверката е поиздржлива.
    Мене кујната горе ми е медијапан, долу иверка. Медијапанот ко да пожолте малку, се приметува разлика со иверката од корпусот. Најверојатно има врска и боењето како е правено :^) Секако ќе ја доработувам кујната, па ќе го префарбаме медијапанот.

Инаку, сакам да правам масичка за дневна и ќе ја правам во иверка. Дете имам, чкрта, бои... медијапан не знам колку би бил вистински избор? Совет?

20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Разликата меѓу медијапан и иверка е во тоа што иверката има лепени рабови со кант трака, а таа не е толку отпорна на влага и топлина кои се ослобидуваат при готвење.
    Масичка во дневна можеш комотно од иверка @An-na.

An-na likes this.