Лабело за усни

Discussion in 'Лице' started by Plavusa.17, Jan 18, 2012.

1. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Неодамна го купив ова лабело на Balea. Пишува дека содржи бадемово масло, а мене ми има некоја ванила нота и баш ми се допаѓа.
    Плус, приступачната цена и ... доволно беше да се излажам. :D
    Убаво ги негува усните - доволно е хидратантно, не е мрсно воопшто и има пријатен мирис.
    Ми се допаѓа и гарант би го купила повторно, освен ако следниот пат не се подлажам по тоа виолетовото со шеа-путер кое одамна веќе го мислам. :lol:

kikkki and Hipica like this.
  2. oblace1

oblace1 Популарен член

Зависник сум од лабела, секогаш мора да имам во чанта, а во фиока по неколку :)
    Инаку најзадоволна сам од неутрогена и гарниер црвеното. Ептен ја штитат устата од пукање, ја прават мека и мазна, а немаат гаден вкус што ми е мн битно. Поскапички се, но вредат за ти е пари.

Последното што го купив е на алверде од невен. Искрено очекував повеке бидејки прочитав некаде позитивни критики, добро е само ако се мачкаш нон стоп, онака нема никаков ефект.

Од универзалниот балзам на орифлејм сум исто задоволна во новиот каталог го има со 4 вкуса па ке си порачам еден. Но такви балзами во кутивчиња само за домашна употреба, не хигиенски ми е да се мачкам со не измиени раце.

3. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Имам користено многу лабела.
    Ама најдобри ми биле од Орифлејм.

Моментално ги користам овие две, и сум презадоволна :)

(освем за на усни, ова се користи и за делот околу очите и сл.. :D )

4. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Јас има лабело во кутивче. Не го знам името. Лабелото има мирис на портокал.

5. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Јас денес си го зедов ова,убаво е,и евтинко. :)
    И уште едно си зедов,вакви,прекраснотии е! :inlove:

6. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

лелее и јас си купив вакво [​IMG] го обожавааам, многу убаво ми мирса на малина, дава убав сјај и не ја бои устата што ми е битно иако е црвенко :D

7. mims-89

mims-89 Форумски идол

Ги обожавам лабелата на Лавера, многу се масни и во истиот момент ја омекнуваат устата. Само замрзнуваат на ладно па тоа ме нервира многу, треба да го топлам за да си нанесам. Додека пак лабелото Мелем е предобро на таа страна, никогаш не ми се случило да замрзне, секогаш е масничко па лесно е за нанесување.

Deniel23, Sexybaby86 and Hipster like this.
  8. Hipster

Hipster Форумски идол

За многу сува и успукана кожа на уста, Мелем се спасот, мајка ми ги испроба сите лабела и гроздови масти, само ова и помага.
    157 денари е во Зегин, пакување од 10мл.
    Ни Нивеа, ни Лабело, ни Еуцерин, Мелем е мелем :D
    ИМаше и едно од пчелин восок, ама тоа беше 250 денари, ми се виде малку скапо, ама следен пат и тоа ќе го пробам.
    Ова Мелем и ми мириса многу убаво и ми е безбојно, и споро се троши, нема потреба да се шлапаат 10 слоја да се пстигне ефект.
    Само она во тубиче мислам деке е попрактично, ама го немаше, барем јас не можев да го најдам.

Beauchamp, Nausicaa, mims-89 and 2 others like this.
  9. cocopuff

cocopuff Популарен член

^^ баш сега читав рецензии за мелемов и сите беа дека ова е каде каде подобро од она во тубиче ко лабело што е. така да убаво што не си го нашла ;)

Hipster likes this.
  10. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Последни ги земав овие две:

1. Melem lip care

2. Rosal Violet Touch (десното на сликата)

И од двете сум презадоволна. Првото е стварно мелем за усни. Инстант нега, влажност и омекнување. Буквално ја опоравува испуканата уста за 15 минути. Околу 160-170 денари ми се чини беше, од Тинекс го земав и зимава дефинитивно маста ќе му ја извадам. Јас имам навика секоја вечер пред спиење да ставам лабело, без тоа не легнувам :D па така и го користам ова. Предобро е, усните помеки не ми биле не памтам од кога.

Второво остава преубава, дискретна виолетова боја, која ги прави забите да блештат. Заради тоа најмногу ми се допаѓа, им ја истакнува белината. Има вакво и на розево (левото на сликата), ама од розево веќе преку глава ми е. Го зедов виолетовото и прекрасно е, моментално омилено ми е. Си го користам преку ден и на работа сите ме прашуваат што кармин имам ставено :D И ми се допаѓа што е баш како кармин внатре, закосено е, па може убаво да се нанесе на уста. Мат е, ама не ја суши устата, чувствувам влажност. Има во него ептен, ама ептен дискретни, ситни светки кои не се ни забележуваат кога ќе се нанесе на уста, но структурата е комплетно мат (што мене ми е must have кога станува збор за лабело во боја). Бојата се надградува, колку повеќе ставате, толку посилна станува. Фаворит ми е дефинитивно, замена за моето омилено Нивеа Passion Fruit кое мистериозно исчезна и никаде го нема веќе со години :|
    И ова беше околу 170 денари, исто во Тинекс :)

Едит: Редактирам само да кажам дека тоа Хипстер што го постирала е заштитна крема за сува кожа, значи може да се користи и за испукана уста, за суви лакти, колена и слично, додека ова лабелово Мелем што јас го имам е лабело, за уста. Јас никаде го немам видено тоа на Хипстер, а баш би сакала да го пробам. Ќе дојде и тоа на ред :)

11. sweet-star

sweet-star Популарен член

Мене росал ми се најдобри a и нивеа ми се океј.
    Инаку,дојдов да ве прашам дали има негде кај нас вакви лабела?

12. girl-miri

girl-miri Форумски идол

земав лабело сино паковање,преубаво е,долго време имав проблеми со ладново време и сега усните се подобри :)

13. mona22

mona22 Популарен член

Користев од росал но сега мајками ми купи од фармаси и преубаво е има малку и розе боја како кармин да имам

14. anggell

anggell Форумски идол

На Нивеа го има прекрасно е, како мириса, милина, а на Росал не знам не сум сигурна, ова од Ниевеа ми е омилено, устата ја прави нежна и мека :)

sweet-star likes this.
  15. sweet-star

sweet-star Популарен член

^а знаеш дали по маркетиве Тинекс,СП го има?

16. anggell

anggell Форумски идол

Јас го земав од Зегин таму сигурно го има, го имам видувано и во маркети овде, сигурно го има и во Тинекс, не сум од Ск :)

sweet-star likes this.
  17. EMoonlight

EMoonlight Популарен член

Мислам дека имам видено вакво на росал,ама не сум сигурна.Во некои од маркетиве,можно е да го има. :)

sweet-star likes this.
  18. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Гроздовата маст од малини убаво мириса, ги омекнува усните и не е скапа..20 ден. :)

19. EMoonlight

EMoonlight Популарен член

Јас го земав ова од Лабело и морам да кажам дека сум презадоволна затоа што многу ми е сува устата,иако не го користам доволно долго.Ја прави устата мека и остава многу малку убава боичка и дискретни светки...устата е негувана и изгледа убаво. :)

Attached Files:

20. swrcii

swrcii Нов член

Дали сте го користеле? Јас сакам да го нарачам,ама дали е добро бидеќи си држи цена?

Attached Files:

MarchelineAmaru likes this.