Неодамна го купив ова лабело на Balea. Пишува дека содржи бадемово масло, а мене ми има некоја ванила нота и баш ми се допаѓа. Плус, приступачната цена и ... доволно беше да се излажам. Убаво ги негува усните - доволно е хидратантно, не е мрсно воопшто и има пријатен мирис. Ми се допаѓа и гарант би го купила повторно, освен ако следниот пат не се подлажам по тоа виолетовото со шеа-путер кое одамна веќе го мислам.
Зависник сум од лабела, секогаш мора да имам во чанта, а во фиока по неколку Инаку најзадоволна сам од неутрогена и гарниер црвеното. Ептен ја штитат устата од пукање, ја прават мека и мазна, а немаат гаден вкус што ми е мн битно. Поскапички се, но вредат за ти е пари. Последното што го купив е на алверде од невен. Искрено очекував повеке бидејки прочитав некаде позитивни критики, добро е само ако се мачкаш нон стоп, онака нема никаков ефект. Од универзалниот балзам на орифлејм сум исто задоволна во новиот каталог го има со 4 вкуса па ке си порачам еден. Но такви балзами во кутивчиња само за домашна употреба, не хигиенски ми е да се мачкам со не измиени раце.
Имам користено многу лабела. Ама најдобри ми биле од Орифлејм. Моментално ги користам овие две, и сум презадоволна (освем за на усни, ова се користи и за делот околу очите и сл.. )
лелее и јас си купив вакво го обожавааам, многу убаво ми мирса на малина, дава убав сјај и не ја бои устата што ми е битно иако е црвенко
Ги обожавам лабелата на Лавера, многу се масни и во истиот момент ја омекнуваат устата. Само замрзнуваат на ладно па тоа ме нервира многу, треба да го топлам за да си нанесам. Додека пак лабелото Мелем е предобро на таа страна, никогаш не ми се случило да замрзне, секогаш е масничко па лесно е за нанесување.
За многу сува и успукана кожа на уста, Мелем се спасот, мајка ми ги испроба сите лабела и гроздови масти, само ова и помага. 157 денари е во Зегин, пакување од 10мл. Ни Нивеа, ни Лабело, ни Еуцерин, Мелем е мелем ИМаше и едно од пчелин восок, ама тоа беше 250 денари, ми се виде малку скапо, ама следен пат и тоа ќе го пробам. Ова Мелем и ми мириса многу убаво и ми е безбојно, и споро се троши, нема потреба да се шлапаат 10 слоја да се пстигне ефект. Само она во тубиче мислам деке е попрактично, ама го немаше, барем јас не можев да го најдам.
^^ баш сега читав рецензии за мелемов и сите беа дека ова е каде каде подобро од она во тубиче ко лабело што е. така да убаво што не си го нашла
Последни ги земав овие две: 1. Melem lip care 2. Rosal Violet Touch (десното на сликата) И од двете сум презадоволна. Првото е стварно мелем за усни. Инстант нега, влажност и омекнување. Буквално ја опоравува испуканата уста за 15 минути. Околу 160-170 денари ми се чини беше, од Тинекс го земав и зимава дефинитивно маста ќе му ја извадам. Јас имам навика секоја вечер пред спиење да ставам лабело, без тоа не легнувам па така и го користам ова. Предобро е, усните помеки не ми биле не памтам од кога. Второво остава преубава, дискретна виолетова боја, која ги прави забите да блештат. Заради тоа најмногу ми се допаѓа, им ја истакнува белината. Има вакво и на розево (левото на сликата), ама од розево веќе преку глава ми е. Го зедов виолетовото и прекрасно е, моментално омилено ми е. Си го користам преку ден и на работа сите ме прашуваат што кармин имам ставено И ми се допаѓа што е баш како кармин внатре, закосено е, па може убаво да се нанесе на уста. Мат е, ама не ја суши устата, чувствувам влажност. Има во него ептен, ама ептен дискретни, ситни светки кои не се ни забележуваат кога ќе се нанесе на уста, но структурата е комплетно мат (што мене ми е must have кога станува збор за лабело во боја). Бојата се надградува, колку повеќе ставате, толку посилна станува. Фаворит ми е дефинитивно, замена за моето омилено Нивеа Passion Fruit кое мистериозно исчезна и никаде го нема веќе со години И ова беше околу 170 денари, исто во Тинекс Едит: Редактирам само да кажам дека тоа Хипстер што го постирала е заштитна крема за сува кожа, значи може да се користи и за испукана уста, за суви лакти, колена и слично, додека ова лабелово Мелем што јас го имам е лабело, за уста. Јас никаде го немам видено тоа на Хипстер, а баш би сакала да го пробам. Ќе дојде и тоа на ред
Мене росал ми се најдобри a и нивеа ми се океј. Инаку,дојдов да ве прашам дали има негде кај нас вакви лабела?
земав лабело сино паковање,преубаво е,долго време имав проблеми со ладново време и сега усните се подобри
Користев од росал но сега мајками ми купи од фармаси и преубаво е има малку и розе боја како кармин да имам
На Нивеа го има прекрасно е, како мириса, милина, а на Росал не знам не сум сигурна, ова од Ниевеа ми е омилено, устата ја прави нежна и мека
Јас го земав од Зегин таму сигурно го има, го имам видувано и во маркети овде, сигурно го има и во Тинекс, не сум од Ск
Јас го земав ова од Лабело и морам да кажам дека сум презадоволна затоа што многу ми е сува устата,иако не го користам доволно долго.Ја прави устата мека и остава многу малку убава боичка и дискретни светки...устата е негувана и изгледа убаво.