Ласер на кожа

Discussion in 'Лице' started by Bubalaska, Feb 11, 2011.

1. Bubalaska

Bubalaska Истакнат член

Девојки, да ве прашам дали некоја од вас има искуство или слушнала за функционалноста на ласерите низ нашиве дерматолошки ординации? Поточно, мојот проблем е проширени капиларии, блиску до најгорниот слој од кожата, придружено со црвенило. :sweat:

2. KATHARINA

KATHARINA Истакнат член

Здраво девојки!

Јас сум нова на форумот, видов дека се мислат многу да одат на ласерска депилација и се мислат дали ќе им се исплати и дали ќе биде трајно... И неможев да издржам а да не ви дадам совет. Од лично искуство ви кажувам, веќе пола година одев кај Анчевски, на 6 третмани колку што е предвидено, и АПСОЛУТНО СЕ Е ЛАГА ДЕКА Е ТРАЈНА ДЕПИЛАЦИЈА. По пола година и редовни третмани го оставив лицето да ги цепкам влакната и катастрофа, сите и дебелите дури и најсветлите влакненца сите ми излегоа на виделина. Ќе умрев од нервоза!!!! :@ Заслужуваат да ги тужам!!! Во текот на третманите, 10 дена по третманот, си паѓаат влакната ама по многу малце и кога ќе паднат, после неколку дена пак си растат истите. КАТАСТРОФААААААААААА!!! Аир да не видат од тие пари што ги зимаат од луѓето! Срам да им е!
    Инаку, морам да ви кажам и тоа дека направив и хормонален тест, за да се уверам и немав апсолутно ништо... значи се беше нормално со моите хормони и немам полицистични јајници! Значи не е ни до тоа!
    Ви кажувам се е лага! Немојте случајно да се зафркнете како јас!
    И конечно се одлучив да идам на депилација што претходно не сум ја пробала, а тоа е шеќерната депилација. Сите се фалат, а влакната со редовна депилација многу се изретчуваат и стануваат многу меќи.
    Се надевам дека ке ви помогне мојот совет!

Позз... ;)

interesna and PParaskeva like this.
  3. bells2011

bells2011 Истакнат член

a дали некој чистел лице со ласер онака за убавина што се вика

IamSexyAndIKnowIt and Anely like this.
  4. Anely

Anely Истакнат член

Ова и јас би сакала да го знам

IamSexyAndIKnowIt likes this.
  5. ane.e

ane.e Истакнат член

Др.Анчевски

Сакам да ве прашам дали некој бил кај Др.Анчевски....задоволни/незадоволни....колку навистина е трајна депилацијата...и колку чини....позз :$

6. Linn1

Linn1 Популарен член

Др.Анчевски

Баба ми сакаше да оди, ама многу скапо и беше и не отиде.

7. PParaskeva

PParaskeva Истакнат член

Др.Анчевски

Сабајлево баш читав на оваја тема ........................ значи ова је искуство на една наша членка не је моје само копирам и пренесувам

Здраво девојки!

Јас сум нова на форумот, видов дека се мислат многу да одат на ласерска депилација и се мислат дали ќе им се исплати и дали ќе биде трајно... И неможев да издржам а да не ви дадам совет. Од лично искуство ви кажувам, веќе пола година одев кај Анчевски, на 6 третмани колку што е предвидено, и АПСОЛУТНО СЕ Е ЛАГА ДЕКА Е ТРАЈНА ДЕПИЛАЦИЈА. По пола година и редовни третмани го оставив лицето да ги цепкам влакната и катастрофа, сите и дебелите дури и најсветлите влакненца сите ми излегоа на виделина. Ќе умрев од нервоза!!!! :@ Заслужуваат да ги тужам!!! Во текот на третманите, 10 дена по третманот, си паѓаат влакната ама по многу малце и кога ќе паднат, после неколку дена пак си растат истите. КАТАСТРОФААААААААААА!!! Аир да не видат од тие пари што ги зимаат од луѓето! Срам да им е!
    Инаку, морам да ви кажам и тоа дека направив и хормонален тест, за да се уверам и немав апсолутно ништо... значи се беше нормално со моите хормони и немам полицистични јајници! Значи не е ни до тоа!
    Ви кажувам се е лага! Немојте случајно да се зафркнете како јас!
    И конечно се одлучив да идам на депилација што претходно не сум ја пробала, а тоа е шеќерната депилација. Сите се фалат, а влакната со редовна депилација многу се изретчуваат и стануваат многу меќи.
    Се надевам дека ке ви помогне мојот совет!

Позз... ;)

8. fbaby

fbaby Популарен член

Не знам кај да го поставам прашањево, ама мислам дека тука е соодветно.
    Освен ласерски третман, има ли некој крем / гел / серум за избледување на испукани капилари на лице? Не се многу, ги имам од едната страна на носот, ама малку ми пречат пошто имам чисто бело лице. Ако некој знае нешто ефикасно, нека пише.

9. Snowbell

Snowbell Истакнат член

Ако можеш да си дозволиш да си направиш ласер на капиларите ти е најдобро решение, земај секој ден витамин Ц, избегнувај парна бања и сауна,и летно време и по потреба користи крема со СПФ.

fbaby likes this.
  10. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Ласер. Јас правев на нозе во декември, прашај сигурно и на лице прават. Јас правев во Дермаплус

fbaby likes this.
  11. fbaby

fbaby Популарен член

Мислиш ласер ќе помогне трајно да ги отстрани? Пошто читав дека на некои и после ласер им се враќале пак.

12. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Колку чинеше?

13. koritsaki

2000 од третман

Mumoftwo30 likes this.
  14. koritsaki

Треба да се направат неколку третмани, зависи колку се густи, видливи испуканите капилари. За лице не знам, стрикно за нозе мене ми предложија да носам чорапи компресивни за да не се појавуваат пак..

Mumoftwo30 and fbaby like this.