Маскара

Discussion in 'Лице' started by soledad, Nov 21, 2009.

1. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Ја порачав Авон Супер Шок,и еве стигна денес,леле луѓе,се заљубив во четката :inlove: Преубава е,важно ми е што не ми ги прави трепките ко да ми се залепени една за друга,како што ми се случува со Рокетот :tmi: Дефинитивно една од најубавите маскари што сум ги користела :inlove:

2. lolanomnom

lolanomnom Популарен член

Одма во првиот ред пишува 190 :)

3. karina8

karina8 Популарен член

Макс фактор имаат нова маскара, мислам дека наскоро ќе биде пуштена во продажба во ДМ, би требало и низ другите парфимерии, стигната е ама не е сеуште во продажба. Мене ми се гледа многу привлечна, спој е на четка од 2000 Calorie од едната страна, и False Lash Effect од другата. Маскарата е 20мл.
    Јас многу сакам да комбинирам 2-3 маскари со различни четки кога нанесувам на трепките, пример една за издолжување и една за волумен и подобар ефект добивам. Ова ми се чини ќе е баш фин производ. Се чека и да се проба, ма да не очекувам утка од нивни маскари, така да веќе проверена и подобрена варијанта 2во1 е маскарава.

[​IMG][​IMG][​IMG]

4. Twinkles

Twinkles Истакнат член

Авон супер шок ..прекрасна :inlove:
    НЕ ја менувам . :)

5. wtff

wtff Популарен член

Сум ја користела 3-4 пати, но некако многу брзо ми се суши. Нели си приметила? Инаку јас имам долги а многу прави трепки, и ретко да најдам маскара што ми одговара. И затоа користам подвиткувач. Има ли некој слични трепки како моите? :D Ако има која маскара ја користи, и дали притоа употребува подвиткувач?

6. MMMKKK

MMMKKK Активен член

лореал х5 е незаменлива сум коритела и на диор и на ланком и на живанши ама лореал х5 е незаменлива

7. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Супер шок маскарата мене ми ги лепи трепките ни малку не сум задоволна од маскарата.

8. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Исто ја користам и јас супер шок 2-3 години и сум задоволна :)

9. So-Seductive

So-Seductive Активен член

Презадоволна сум од маскарава, трепките ми се како вештачки ! :dance:

EMoonlight likes this.
  10. A-j-a

A-j-a Популарен член

Essence - i love extreme crazy volume mascara :Down:
    Позитивно:
    - гумена четкичка
    - не ги слепува трепките
    - супер лесно се вади

Негативно:
    - crazy volume - утре сабајле, нула волумен
    - не е црна туку некоја бледо црна, смеѓа боја
    - многу малку ги издолжува треките (не е за луѓе со кратки трепки ко моите)

Дава баш природен изглед, бар кај мене изгледа ко да немам ставено маскра, а сепак се гледа дека имам трепки (иначе без маскара изгледам ко без трепки да сум дека ми се кратки и светли). Очајна маскара не би ја купила повторно. :Down:

11. lolanomnom

lolanomnom Популарен член

Се слагам. И мора супер споро да се става пошто мн боцка четкицата. Нема никаков ефект посебен баш онака природно со белдо црна боја. А толку позитивни критики се изначитав да ептен ме изненади што е толку лоша. Само са ептен итни случаеви ми стои во несесер во ташна

12. Tikvice

Tikvice Популарен член

Девојки ај препорачајте ми некоја маскара на Maybelline некоја со ефект за издолзување на трепките

13. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

многуууууу убава и квалитетна....ја користам и ке ја користам и понатака. likeeeeeeeeeee :)

Attached Files:

bubamara12345 likes this.
  14. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член

Веќе цела година ја користам,немам намера да ја променам сега за сега многу сум задоволна ,ти ја препорачувам.

Attached Files:

15. IvanovskaM

IvanovskaM Истакнат член

Моментално ја користам Super Shock од Авон и да речеме сум задоволна, ако ставам друга маскара одоздола оваа за втор слој ми е совршена, меѓутоа за првиот кога треба да ги раздвојам трепките не е можно затоа што четката е огромна.
    Сакам да си ја земам пaк Max factor 2000 calorie, проблемот е што јас користам маскара буквално секојдневно и ставам по два слоја, за искачање некад и три и кога ја користев во средно ми се трошеше ептен брзо, што некако со другиве маскара не е случај. Дали се суши брзо или што е проблемот? Има некој слично искуство? Или може тогаш уште повеќе сум користела... Затоа и почнав со овие поевтините од Golden Rose, Avon и остали ама ниедна не и е рамна.

16. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член

Дали некојa ја има користено новата маскара на Лореал мис манга,ако ја има ако сака да шепне :D
    каква е,дали сте здоволни од неа или?

Attached Files:

• 89.jpg
      89.jpg
      File size:
      55.2 KB
      Views:
      316
  17. bubamara12345

bubamara12345 Популарен член

девојки пробајте ја нема да зажалите, многу е убава и трепките се фантастични.

Attached Files:

18. rainlover

rainlover Истакнат член

Која е најдобра маскара на Римел?

Мене ми се долги и густи трепките, немам потреба од некоја со "специјални ефекти", ми треба за секој ден. Ме мрзи да одам по парфимерии, сакам да си нарачам од Асос, затоа прашувам за Римел.

19. Gremleenka

Gremleenka Истакнат член

Некоја да знае каде можам да ја најдам маскарава? Ми беше дадена како подарок, при крај ми е а баш ми се погоди. :worried:

20. naturally

naturally Популарен член

^Rainlover јас ја имам користено Scandal Eyes обичната и таа екстра црна. Задоволна бев иако на почетокот малку ми ги слепуваше и ми се размачкуваше но кога се подзасуши прекрасни ми ги правеше. Кај нас е околу 300 денари, на Асос мислам дека малку беше поскапа освен ако нема некој попуст сега.
    Мислам да си земеш поефтина штом немаш проблем со трепките, иако и оваа не е скапа.