Маскара

Discussion in 'Лице' started by soledad, Nov 21, 2009.

1. *Ane*

*Ane* Популарен член

Fala ti

2. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Да си се пожалам дека изгледа престанаа да ја произведуваат Miss Sporty Fabulous Lash curved brush.
    Моментално во колекцијата имам 5 кои се неспоредливи со нејзе. Постојано купувам нови во обид да пронајдам нешто што би било приближно добро но неуспешно. Сега ми е мака што кога не си накупив залихи, не ги извадив барем четките за да ги дезинфицирам и да ги ставам на друга маскара па можеби така ќе има резултат.
    Нема споредба со ниту една друга зошто беше со одлични четка, формула па дури и цена.

Salome likes this.
  3. Amaris

Amaris Популарен член

во последниве месеци испробав неколку маскари, Iconic Diorshow Overcurl многу ми се допаѓа, трае долго, ги витка трепките и ги прави погусти и подолги и не се рони воопшто. Clinique High Impact е исто многу добра маскара, само што за раслика од Dior се вади многу полесно. И BareMinerals Lash Domination е веројатно една од најлошите маскари што ги имам пробано во животов, не ги витка и издолжува трепките, туку изледаат како слепени и спуштени, а инаку не се рони и тешко се вади, што искрено за толку скапа маскара не воопшто не вреди.

4. Binabiki

Binabiki Нов член

Maskarite na mybelline se najdobri sum probala i od drugi firmi ama ne bile nesto wow.Momentalno go koristam ovoj na mybelline TOTAL TEMPTATION preubav e:):)

5. Noemi

Noemi Популарен член

Снемав маскара, а не можев да ја најдам мојата два дена и ја купив Maybeline Lash Sensational по прочитани препораки овде. Плус по намалена цена. И искрено среќа што ја купив за 345ден, зошто не би ја повторила.
    Имам големи трепки, барам волумен и јако црна боја.
    Далеку е од катастрофална меѓутоа ниту волумен ниту издолжување, само расчешлани зацрнети трепки.
    Светито грал од маскари за мене што вреди секој денар, 4год веќе.
    Cos36h_1_pack-shot.jpg

buba4e89 and Binabiki like this.
  6. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

По недела дена, ќе се премислиш. Маскарата само треба малку да "отстои" и после прави чуда :)

Shugarspice, Harper, Annath and 2 others like this.
  7. Noemi

Noemi Популарен член

Да, чекам веќе втора недела да се "подзасуши", не е можно да им се допаѓа на толку, а мене не. Ама ништо, ќе и дадам друга шанса за некоја недела.

NarCis@ likes this.
  8. LollySky

LollySky Популарен член

И мене Мaybelline Lash Sensational не ми е ништо посебно.
    Презадоволна сум од Catrice Rock Couture маскарата, дава голем волумен и ги издолжува и поткрева трепките. Редовна цена и е 275 денари а подобра е и од некои трипати поскапи што сум ги користела.
    Catrice-Rock-Couture-Extreme-Volume-Mascara-Lifestyleproof-24H-Review.jpg

9. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Може некој да ми препорача добра маскара што ја има во Сефора?

10. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

YSL - The shock
    Make up forever - Smoky lash mascara
    Dior - diorshow iconic
    Benefit - Roller lash

Ти ги пишувам тие што сум ги користела и што ми се допаднале многу :)

Feminka22 and Sexybaby86 like this.
  11. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Од high end брендови, само два фаворити имам:
    YSL The Shock - нешто невидено. Толкав волумен не сум добила со ниедна маскара досега. Предобра.
    Diorshow Iconic Overcurl - исто предобра маскара со wow ефект, вреди за парите дефинитивно.

Од подостапните drugstore брендови, Maybelline Lash Sensational не ја менувам за ништо. Феноменална е.
    Многу ми се допаѓа и MaxFactor Masterpiece Transform, многу е слична на Maybelline, но е прилично поскапа. И двете убаво ги разделуваат трепките, даваат волумен и се добива оној лепеза ефект.

Престанав да експериментирам веќе со маскари, зошто што и да купам, пак се враќам на некоја од горенаведените. Сега ги вртам само тие и нема утка, знам дека добро ќе ми изгледа маскарата и нема да губам непотребно време на тоа. А најбитен дел од шминката ми е, без маскара се осеќам „гола“ :D

buba4e89, sorbet, koritsaki and 2 others like this.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Каде може да се најде, и која цена е?

13. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

@Annath од Сефора ја купувам двапати, околу 25 евра е. Тука мислам дека ја има во Космо и Анабела, прилично сум сигурна, ама не знам колку е.

buba4e89 and Annath like this.
  14. DAngel

DAngel Форумски идол

Јас никогаш не сум мислела дека ќе фалам маскара затоа што секогаш доволно ми било само да не ги лепи трепките (буквално секоја маскара убаво ми стои и скоро секогаш ме прашуваат која ја користам, а тоа до трепките е, не до маскарата)
    Ама чудово е феноменално :o ептен убаво ги разделува, не ми се слепуваат воопшто, убав волумен им дава, ги шири како лепеза, и трае и трае и трае...

15. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

@DAngel ете, оваа ја заборавив (facepalm) Предобра е навистина, потврдувам. Имам пишувано и за неа во темава, една од подобрите drugstore маскари, и со одлична цена :)

Annath and DAngel like this.
  16. Annath

Annath Форумски идол

И мене ми е супер, ама ми се пресликува за разлика од другите.

@Sexybaby86 фала, ќе видам. Ја гледав на Strawberrynet околу 37 долари беше. Некако не ми се купува од нашиве парфимерии.

Sexybaby86, NarCis@ and DAngel like this.
  17. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

^ Мене ми е убава таа од есенс, исто и розовата, ептен убави ги прават трепките. Ама ми се пресликуваат :(
    @Annath ме претрка со коментарот.

18. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

@Annath сега погледнав на сајтот на Сефора, вика 29 долари. Многу некако 37 :^) Баш ако видиш или ја купиш од тука, пиши колку е. Мене ете ми се погодува кога патувам да ја земам, ама убаво е да знам дека и тука е достапна со пристојна цена :)

Annath likes this.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Има плус попуст 11%, така пак тука некаде би му дошло. Секако сега не ми треба, имам 4 во моментов што треба да ги потрошам. А во Бугарија има Сефора? Пошто натака ми е планот, во Грција нема да одам наскоро.

Edit: има и еден сет на Strawberrynet, од маскарата и средство за отстранување шминка, тоа е околу 36 долари, минус 11% би му дошло некаде 25-6 долари. Тоа вреди. Ама не ми се ризикува козметика да нарачувам онлајн, знаејќи ја поштата кај нас.

20. DAngel

DAngel Форумски идол

Не знам од што зависи дали ќе се пресликува.
    Јас имам многу мрсни капаци. Моливчето на рака не можам со ништо да го избришам на очи и со прајмер и со сѐ и скоро секогаш ми се пресликува, а со маскарава немам мака.
    Секое тенџере со своето капаче, очигледно нема никогаш исто на сите да ни одговара :D

Annath and NarCis@ like this.