Маскара

Discussion in 'Лице' started by soledad, Nov 21, 2009.

1. Elena1i

Elena1i Истакнат член

Пробај ја водоотпорната верзија на Sky high.

6utterfly, extraordinary and IvvaNeo like this.
  2. IvvaNeo

IvvaNeo Истакнат член

Не сум ја пробала неа, на сите препораки фала ви :inlove: ќе пишам што прво ќе пробам

koritsaki and Elena1i like this.
  3. fbaby

fbaby Популарен член

Panorama дефинитивно нема да ти се пресликува и размачкува, ја користам подолго време, и од мене имаш препорака.

IvvaNeo and koritsaki like this.
  4. evinaevina8

evinaevina8 Активен член

20250105_115235.jpg
    Подобра маскара од оваа немам пробано, многу убави ги прави трепките и ги издолжува, мислам дека беше од Орифлејм ама од порано, ја немам начекано во сегашните каталози.

koritsaki likes this.
  5. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Мене до сега најпогодени маскари ми биле:
    -Max factor 2000 calorie (сината и црвената)
    -Essence lash princess (зелената)
    Ја купив пред брзо и плавата од Есенс, уште ја немам пробано.

Ако имате предлози, ама онака стварно да се добри, пишете. Природните трепки ми се кратки и прави, ретко наоѓам маскари кои ми ги прават трепките да изгледаат густи и долги, а притоа да држат цел ден, без ронење или размачкување.

6. Elence93

Elence93 Форумски идол

Лаш принцес водоотпорната на Есенс. Потешко се вади, но барем знам дека нема да ми се преслика. Исто ми помага тоа што добро ги сетирам капаците со камена пудра и проаѓам и на трепките. И на Мејбилин Sky high водоотпорната, но таа многу брзо ми се исуши и отиде во канта.

IvvaNeo likes this.
  7. Larahappy

Larahappy Популарен член

Виолетовата од Есенс ептен позитивно ме изненади, иначе цело време ја користев зелената.

Puellapulchra likes this.
  8. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Која маскара на голден роуз е најдобра за издолжување и подигање на трепки? Или некоја на есенс или катрис? Некоја од тој ранг

9. Lelebre

Lelebre Активен член

Добра е на есенс розевата, јас ја користам супер е, и не се пресликува

p70395-f-35722extr_285_285_20139.jpg
    Oваа

MorskaSirena likes this.
  10. grungy

grungy Истакнат член

Дојдов да се пожалам од Панорама. Имам светли, тенки трепки и буквлно ништо не прави. Никаков волумен не прави, ниту остава убава црна боја. Џабе фрлени пари.

11. cocopuff

cocopuff Популарен член

Јас исто незадоволна од Maybelline Sky High Cosmic Black. Не може ни да се спореди со Lash sensational.
    Демек да пробам нешто ново да сменам, дека lash sensational ја користам со години ама не, кај мене не ја бива. Lash sensational е 100 пати подобра од sky high

12. Puellapulchra

Мене зелената од Есенс ми се погоди ептен. Пробај ја. Можеби ќе ти одговара и на тебе.:)
    61gAeGoRxdL.jpg

anggell and MorskaSirena like this.
  13. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Ја користам Maybelline the falsies surreal веќе неколку недели и пријатно сум изненадена од маскарава.

Дефинитивно би ја купила повторно, а ќе ѝ дадам шанса и на другата. Има уште една фолсис, во црна тубичка. Разликата веројатно е во бојата, затоа што на оваа другава пишуваше нешто mega black колку што се сеќавам. И обичнава е доволно интензивна, така да, не верувам да има некоја драстична разлика, но ќе се проба во некоја наредна прилика секако.

Ама оваа од сликава е врв, многу ми се допаѓа. Единствено ми фали специфичната заоблена четкичка што ја имаше оригиналната falsies, ко лажица. Ма да, ефектот останал ист, трепките со еден нежен слој ми изгледаат ко вештачки. ^_^
    И што е најважно, не ми се пресликува под очите воопшто. Околу 500 денари беше мислам, од ДМ ја купив. На прв поглед би рекла дека е малку скапа, но дефинитивно вреди и не се каам за изборот. Препорачувам.

14. Ano

Ano Форумски идол

Јас ја користам моментално оваа на Catrice.
    Четкичката е мала, ама без разлика многу убаво се нанесува, прецизно и многу убав ефект дава. Имам долги трепки кои тешко се подигаат, со оваа имам супер ефект.
    4973579.png

15. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Ја има некој пробано од Golden Rose - Essential, full volume & length, intense black? Претходно имам земано маскари од Golden Rose и со исклучоци, повеќето беа добри, ама оваа е сува - барут. Дали е таква или оваа е некоја од поодамна произведена? Се мислев да ја земам Golden Rose - Essential, Great Curl & Volume Mascara со свиткана четка ама во последен момент ја зедов оваа подолу.

16. Romina

Romina Истакнат член

Јас последниве неколку години ги користам маскарите од Rimmel. Ми се допаѓа како прават да ми изгледаат трепките и се доста трајни. Но, не сум подеднакво задоволна од сите нивни маскари. Од синото пакување мислам воопшто не бев задоволна.

17. Puellapulchra

Пробана. Подобра од зелената не ми е, ама е доста солидна за таа цена. Не се рони, не се размачкува и трае по цел ден. Имам замерка за четката, буквално секој пат кога ставам, ми оди на горниот капак од окото, гломазна ми е некако. И формулата ми е премногу сува и се мачам дур ја ставам. Исто не им дава доволно должина и густина на трепките. Но за таа смешна цена е топ маскара, земајќи го во предвид фактот што е доста трајна.

18. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

20250415_160811.jpg

Мислење за оваа маскара? Демек со светки, ќе ја пробам утре

19. kittykitty

kittykitty Истакнат член

Подобра маскара од оваа до сега немам користено, а ја имапе во Стокомак. Имам долги трепки што ниту една маскара не ми ги држи подигнати се додека не ја најдов оваа. Веќе ја нема во Стокомак Би отишла во Полска специјално за да ја најдам маскарава

Attached Files:

20. Merten

Merten Популарен член

Ја зедов пред еден месец maybelline firework mascara (темно розевата), ама воопшто не ми се погоди, особено четчето, меко, млитаво.. Морам да ја сменам, планирав да ја земам High Sky, ама не ми текнува од претходно, четчето не беше меко така?:D